15 Ocak 2019 Salı

Manuel Fernandes & Galatasaray, ona uygun bir yapı bulamayız


Sezon içinde de adı bizimle anılmıştı ve o dönem de yazmıştım. Bugünlerde de olası Belhanda ayrılığı üzerine "Fernandes transfer edilebilir" yorumları yapılıyor. Haliyle de bir güncelleme yapmamız gerekir. 

Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve Lokomotiv Moskova'nın devre arası kampında da yer almayacak. Ayrılığı kesin gibi göründüğü için de adı çeşitli takımlarla anılıyor. O takımlardan biri de doğal olarak Galatasaray.

Çok büyük yetenek, bundan kimsenin kuşkusu yok. Hatta Türkiye Ligi'nde izlediğim, seyir zevki noktasında en iyi futbolcular sıralamamda da Lincoln'ün ardından 2. sıraya yazarım (Hagi'yi bir kenara bırakarak). İstediğinde tek başına maç kazandırır, hatta şampiyon dahi yapar.

Lokomotiv Moskova günleri de oldukça istikrarlıydı ve geçen sezon gelen şampiyonluğun en önemli ismiydi. Orada sevilen, beğenilen bir futbolcu olsa da sözleşme konusunda tıkandılar ve ayrılık oldukça olası.

Sorun şu ki yaş 32 ve Belhanda'nın yerine getirilmesi gereken bir isim değil. Bambaşka tarzlar çünkü. Belhanda bir 8 ve oyunun iki tarafında etkili olmaya çalışıyor. Fernandes ise bir 10 numara, hatta son dönemine bakınca sol kanat. 

Fernandes'i sol açığa yazsak, sağ tarafta oyun kurucu özellikli Feghouli var zaten. Forvetin arkasında da düşünülmez gibi geliyor, böyle bir oyun yapımız yok. 8'e de çekemezsin, bir de işin yaş ve maaş bölümü derken yanlış hamle olur.

Çok beğendiğim bir isim olsa da Galatasaray'da ona uygun bir yapı bulamayız. Fernandes transferi tüm düzeni değiştirmek demek, bunu da düşünmeyiz. Biraz daha gençleşme yanlısıyız sanki, gündeme girecek profillerin ya yaşı küçük olur, ya da tecrübeli isimse dahi yaratacağı fark büyük olmalı ki kesenin ağzı açılsın.

10 yorum:

  1. Hocam Fernandes'in orjini 8 numaradır. Ta Benfica'da oynamaya başladı başlayalı takip ederim, 2 defa Everton'a kiralandığında da, Valencia'da birkaç sene oynadığında da izledim, Beşiktaş'ta da ilk sene 8 oynadı, sonra menemen sezonu yoklukta 10 oynamaya başladı. Rusyada da hem 8 hem 10 oynadı... E zaten 8 orjinli, yaşının ilerlemesiyle oyun kurucu bir 6ya evrilebilir Pirlo misali...

    Lazım mı, olur mu olmaz mı orası ayrı tartışılır ama 8 iken wonderkid (FM diliyle) oldu bu adam, öyle tanındı, sakatlık ve mental zayıflık sonucu potansiyeline ulaşamadı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de biraz daha açayım. Valencia dönemi stoper oynamışluğu dahi var. Orjini 8, hatta regista diyebileceğimiz tarzda bir 6. İki tane dinamo orta sahamız olsa, onların arasında oyun kurucu olarak çok isterdim mesela. Dediğin yorum çok doğru ama o yapı bizde yok maalesef. En azından bugün için.

      Sil
    2. Herşey dönüp dolaşıp forvete kilitleniyor. Makul bir kadroyla ferandesli 4-4-2 baklava oynanır, böylelikle Emre akbabayı da kanada hapsetmemiş oluruz, rodrgiues in gidişiyle kanat opsiyonlarının düştüğünü de hesaba katarsak neden olmasın? Hatta fernando fernandes badou da kurar badouyu biraz ileri itersin yine olur. Ucuz maliyetli olursa tabiki. Seneye ona göre kadro kurar fernandoyu da 2-3e bakmadan çıkarır 6ya çekersin tutarsa baldan tatlı :-)

      Sil
    3. Fernandes'i 8'e atarsın ama savunma katkısı geçmiş olsun o zaman. Belhanda savunmada da var. + Fernandes'in son yıllarda fark yarattığu yer sol kanat. Oradan doğru yeniden ortaya geçeceğini sanmıyorum.

      Sil
  2. hafız o değilde farkındamısın bilmiyorum.galatasaray u19 takımı u19 liginde şov yapıyor.şuraya bakın:
    http://arsiv.mackolik.com/Standings/Default.aspx?sId=51959

    17 maç 45 puan +35 averaj.

    çoğu oyuncu 17-18-19 yaşında.muhtemelen 2019-2020 sezonu yaz hazırlık kampı için davet edilecekler.sanırım özel bir jenerasyon geliyor.haliyle yabancı oyuncu transferinde hele bu ekonomik durumda iki kez düşünmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jenerasyonlar gayet sağlam geliyor. Hoca da bunun planını yapmıştır.

      Sil
  3. Benim aklıma ilk Fernandes gelmişti Belhanda gidecek denilince... Lokomotiv Moskova maçında izledim sadece gayet iyiydi. Orijini 8 numara bu adamın yapabilir bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu saatten sonra 8'e döneceğini düşünmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir