29 Ocak 2019 Salı

Mbaye Diagne & Galatasaray, sanırım herkes bu sonucu az çok tahmin ediyordu


Biliyordum. Sanırım az çok herkes de bu sonucu tahmin ediyordu. Transferin son anlarına doğru geldikçe ibre ülke içine dönecekti. Diagne de ilk aday olur, sonrasında Doukara konuşulur. Diagne'yi isterken öncesinde Trezeguet'i de sorarsın, bu transferi paket halinde bitirmek istersin. Bu süreci eminim ki herkes tahmin ediyordu.

Bu sürecin sorumlusu yönetimdir. 7 aydır forvet transferi yapmak için uğraşıyoruz. Hele ki şu Ocak döneminde Dünya kadar futbolcu ismi andık, teklif yaptık, konuştuk. Bu süreçte 2 ciddi satışımız da oldu. Herkes yana yakıla forvet aradığımızı ve paramızın olduğunu biliyor. Sen de doğal olarak herkes için kapıyı 7 milyondan açıyorsun, yanıt ise 10 milyon oluyor. 

Ocak ayında son gün yana yakıla transfer yapma amacının acı faturasıdır bu. Sorumlusu da transferi bu ana bırakanlardır. Şu süreçten Fatih Hoca'nın memnun olduğunu düşünmüyorum. Diagne için olmadık paraları konuşmak durumundayız ve buna da mecburuz. Eminim ki Kasımpaşa da bu teklifi bekliyordu. Şampiyonluk ihtimalleri de bana göre kalmadığına göre bu satışı yapacaklar.

Kasımpaşa'nın beklemesi anlamsızdı. Değerini bulan futbolcuyu satmak gerekiyor, hele ki Anadolu takımları için olmazsa olmaz. Diagne için de 10 milyon avro'nun üzerinde konuşulan her rakama teklif kabul edilir. Türkiye'ye geldiği günden bu yana müthiş bir çıkış yakaladı ve bu sezona bakınca da oynadığı 17 maçta attığı 20 golle tartışmasız lider.

Diagne biraz daha Jardel tarzı bir forvet. Çok net bitirici ve golle yaşayan bir futbolcu. Oyun içi katkısı mutlaka tartışılır. Kasımpaşa'nın Diagne temelli bir hücum planı var ve Diagne olmadığında da gol dahi atamadıklarını görüyoruz. Trezeguet'in hücum liderliği var ve finali Diagne yapıyor. Müthiş bir fırsatçı, golü kokluyor, havadan veya yerden hiç fark etmiyor. Güçlü de bir futbolcu ayrıca, fizik özelliği gayet iyi.

Ön alan baskısı ya da hareketliliği gibi özellikleri pek beklememek lazım. Önceliği gol ve rakip ceza sahası içinde hakimiyeti çok yüksek. Galatasaray'a da gelirse oyun planı Diagne üzerine mi kurgulanacak yoksa Fatih Hoca kendisinden başka şeyler de mi yapmasını bekleyecek göreceğiz. Beklenti çok büyük olacak.

Eğer transfer biterse rakamları da konuşuruz. Rakam büyük, o bir gerçek. Haliyle beklenti de büyük ve böyle bir lüksümüz var mıydı o da ayrı konu. Battı balık yan gider hesabı Trezeguet'i de almaya çalışsaydık, çok isterdim. Forvet konusu öyle bir hal aldı ki her şartta büyük paralar harcayacağız. Bizi bu duruma düşürenler düşünsün.

35 yorum:

  1. Ne yalan söyleyeyim benim daha önce içimden geçmişti bu transfer. Bu yönetim ancak yurt içinden oyuncu getirebilirdi. Bu durumda en iyi seçenek Diagne. Hayırlı olsun diyelim. Fatih Terim'in elinde daha da parlayabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyi seçenek ama rakamlar böyle olunca düşündürüyor :(

      Sil
    2. Şampiyon olursak 50 milyondan fazla gelir elde edeceğiz. O yüzden sorun olmaz.

      Sil
  2. Alabileceklerine inanmıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bence bir haftadır ismi geçenlerden en yararlı olacak forvettir sizce nasıl

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yararı olacağı kesin ama rakamlar çok yüksek. Yapacak da bir şey yok.

      Sil
  4. vasat tetteh için istenen bonservise baktığımızda diagne için o bonservis ücretleri ucuz bile geliyor.

    cagne de tek soru işareti saha içinde arıza olup olmadığıdır.terim idare edebilir mi?afrikalı oyuncu sonuçta.tükürme vakıası maske takma olayı mülayim bir tip olmadığını gösteriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kime göre vasat, asıl soru da o. Marcao için de bu yorumları çok okumuştum.

      Sil
    2. marcao yu kimse izlemedi hafız.sadece kağıt üzerindeki yorumlardı.ama tetteh i videolardan izledim.haliyle izlediğim oyuncu hakkında genelde yanılmam

      Sil
    3. Onu insanlar size söylesin, siz kendinizi öyle adlandırmayın. Çirkin duruyor.

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'yi satacaklar, ondan eminim. Bu saatten sonra yarar getirmez çünkü, bu paraları da bir daha göremezler.

      Sil
  6. Gomis'le orta yolu bulmayip 7 ay forvetsiz kalip daha fazla paraya Diagne'yi almaya calisan yönetime Galatasaray Yönetimi denir. Su saatten sonra hayir demem ancak uygulama yanlisin da yanlisi, amatörün de amatörü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis 33 yaşında, Diagne 27. Farklı konular bence.

      Sil
    2. Hocam stratejik hata yaptik, 7 ay forvetsiz kaldik ve CL'de maden gibi o paralarin kac katini alacakken elendik yahu tek galibiyet daha alsak falzasiyla cikacakti parasi zaten yine satardik sezon sonu, hata yaptik kesinlikle bunu kabul etmemiz lazim.

      Sil
    3. O ayrı konu. Bu kadar beklemek, hala birilerini alamamak büyük problem. Son güne kalınca da tablo bu oluyor.

      Sil
  7. adam zaten istanbulda olduğu için bu yönetim bile alabilir.

    YanıtlaSil
  8. Fiyat olarak kazıklanacağız orası kaçınılmaz. Ancak bu aşamada daha iyisini bulmak imkansız. Hocanın istediği hava hakimiyeti, bitiricilik, çabukluk bu arkadaşta var. Cezası handikap. 2. forvet alınmazsa ya sabır çekecek 3 maç daha olacak. Kasımpaşa yarıştan dünkü yenilgiyle koptu. Para da var. Olur bu iş. Onlar da seneye kullanacakları 12/13 milyon avroya kavuşurlar. Gerçi Abdır abi bizi o kadar hayal kırıklığına uğrattı ki; bir acaba hep var içimde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaçınılmaz sona geldik, bu da yönetime yazacak. Diagne iyi bitirici, hücum düzeni ona odaklanmak zorunda.

      Sil
  9. Çok büyük paralar konuşuluyor ve senin bahsebahset özellikler bana Gomis'i hatırlattı. O zaman yine soruyorum. Gomis'e az biraz zam yapıp niye elimizde tutmadik. Bugün verilecek olan o paralara şampiyonlar Ligi'nde kaybedilen puanlara ve o puanlar kaynaklı gelecek paralara yazık değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi Gomis 33, Diagne 27 yaşında. Aralarında farklar var ve sen 33 yaşında, 3.3 milyon alan isme zam yaparsan o işin sonu yok.

      Sil
  10. Yahu su Alan Carvalho'dan bize daha cok yakisani yok.ne yapip edip Alan alinmali. Hem formaya, hem takima, hemde sisteme cok yakisir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alan'ın yerine transfer yapmayacaklar gibi. Bu yüzden de olmayacaktır artık.

      Sil
  11. bence bu adamı da alamayız. yönetime güvenim sıfır.

    onun dışında 12 milyon falan vermek tam anlamıyla kazıklanmak demektir. bence olması gereken şudur:

    14 milyon ve eren'in tüm ücreti (eren bedava oynamış gibi olacak orada yani haziran'a kadar)
    karşılığında diagne ve trezeguet.

    serdar da 1.5 sene kiralanabilir ikna olursa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleyip görelim diyorum. Yapacak bir şey yok görünüyor. Transferi biterse rakamlar üzerinden daha detaylı konuşuruz.

      Sil
  12. tekrar yazayım.cagne için o bonservisler çok.mitroglunu kiralardım.lakin tetteh e bonservis vereceklerine cagne yi bonservisle almak daha mantıklı.
    en mantıklı olan düşük kiralama bedeli ile mitroglu nu kiralamaktır aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mitrioglu'nu kiraladık gibi görünüyor zaten. Tetteh / Diagne kıyasında Diagne'yi daha garanti gibi görmüş olabilirler.

      Sil
  13. işi bi forvetle bitirecekler gibi. endişeliyim çünkü iki forvet olmalı %100

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek forvetle kalacağını hiç sanmıyorum.

      Sil
  14. hocamız "koş, savaş, pres yap, vur, kır" derse diagne 3. maç su kaynatır. bu adam golcü. bu adama getireceksin, o da ağlara gönderecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim ki hoca da Diagne'den alabileceklerinin farkında. Ne istediğini biliyordur.

      Sil
  15. sanırım cagne nin bonusu di santo olacak.transfermarkt da yüzde 45 lere gelmiş transfer olma durumu.

    https://www.transfermarkt.de/franco-di-santo/detaillierteleistungsdaten/spieler/59783

    terimin süpriz ismi bu olacak muhtemelen.bundesliga ve premier lig tecrübesi var ama istatistikleri vasat.sanırım elmander tarzı bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di Santo olmaz, hiç zannetmiyorum hatta. Transfermarkt'a bu konularda o kadar da güvenmeyin.

      Sil
  16. Büyük ihtimal ile Kasımpaşanın işi yokuşa sürmesinin nedeni bu oyuncuları Avrupa liginde parlatma düşüncesi olabilir. Kemal Özdeş i gönderip Mustafa Denizli hamlesi ile bir seviye atlamayı düşünmüş olabilirler. Hep Kasımpaşanın hayalidir Anadolu takımı imajından sıyrılmak Avrupaya gitmek. En son bu düşünceyi dile getirdiklerinde küme düşmüşlerdi.
    Kişisel düşüncem Özgürcan Özcanı terchi ederim yada Sinan Gümüşte yeterli olur. Bu paralar akıl almaz paralar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişisel düşüncen hatalı o zaman :( Badou Ndiaye iyi örnek olmalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir