9 Ocak 2019 Çarşamba

Michy Batshuayi & Galatasaray, transfer bitirme kabiliyetimiz o kadar düşük ki


Yönetimin "bitirme" kabiliyeti düşük. Batshuayi transferi de bir o kadar çetrefilli. Bu transfer belki gündemdir ama bitirmek çok büyük beceri ister. Valencia'da hayal kırıklığı oldu ve kiralık sözleşmesinin feshi gündemde. Bu durum gerçekleşirse de Galatasaray'ın futbolcuyu kiralamak istediği yazılıyor. 

Valencia performansıyla hayal kırıklığı oldu. Geçen sezonun 2. yarısında Dortmund ile müthiş bir dönem geçirmiş, hatta Dortmund da futbolcunun bonservisini almak için çok çabalamıştı. Valencia'ya kiralık gitmesine şaşırmıştım ve bence Dortmund'la böylesine kimyası uymuşken orada devam etmeliydi. Bu sezona bakınca La Liga'da 15 maçta sadece 1 golde kaldı.

Chelsea'nin "performans" noktasında beklentisi olduğunu düşünmüyorum. Batshuayi, bu sezon piyasasını biraz daha düşürdü. Şu an Chelsea için en önemli metod "parlat ve sat" olacaktır. O anlamda Galatasaray iyi bir adres olabilir, buralarda tutmaması gibi bir ihtimal düşünmüyorum. Tabii böyle bir transferi gerçekleştirmek büyük yetenek ister.

Batshuayi'yi özellik olarak anlatmaya gerek yok. İyi bir bitirici,, atlet, hızlı ve güçlü işte. Golle yaşar, kendi pozisyonunu da yaratır. Bonservisini hayal dahi edemeyeceğimiz, bu tarz kiralık ihtimaller üzerine "hayal" kurabileceğimiz bir forvet. Maaş durumu da ayrı bir konu, transfer için bahsettiğim "yetenek" kavramında bu da geçerli.

Alan transferini dahi düşünüyoruz. En azından ben bu yazıyı yazarken bitirmiş değildik. Haftalardır bittiği söylense de futbolcudan bir ses yok. Kulübüyle sözleşmesini uzattığı da söyleniyor, bir opsiyon varlığından da söz ediliyor. Alan da yavaştan yeni bir Modeste sendromuna dönüşmek üzere. Bu yüzden Alan'a bu kadar bağlanmadan bir an önce yeni ihtimalleri konuşmak lazım.

Bu ihtimaller de Batshuayi gibi zorlayıcı olmamalı. Zamanımız pek yok, çok takılmamalıyız. Ya Demba Ba gibi maliyeti düşük ama tecrübeli, ya da scout işlere yönelmek gerekecek. Biraz daha garanti hamleler yapmalı ve bunu da bir an önce gerçekleştirmeli. En önemli eksik ama hala bekliyoruz.

12 yorum:

  1. Kaliteli oyuncu transfer etmek için sadece oyuncuya teklif yapıp beklemek olmuyor. Bu transfer özelinde önce oyuncuyu valenciadan ayırıp Galatasaray'da oynamaya razı etmek için mesai harcamak lazım... Sonra Chelsea'yi maaş konusunda ikna etmek lazım. bunların hepsi için iş bilir sağlam yöneticiler lazim... O da bizde yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bunlar da yetenek, kapasite isteyen işler. Yönetimimiz bu güveni vermiyor dediğin gibi.

      Sil
  2. Michy Batshuayi Almanya piyasası sağlam olan bir oyuncu. Buraya uğramaz bence bu adam.
    Ancak benim aslında sormak istediğim Manchester United ın durumu. Bu çıkışı oyuncuların karakterine mi, yeni hocanın oyun anlayışına mı yoksa yeni hoca gazı olduğunu mu düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uğrayabilir, Galatasaray da onun adına gayet iyi bir adres olabilir. Yeniden ayağa kalkmayı bekliyor.

      Manchester United kötü bir kadro değil ki. Sadece doğru isimler doğru yerde oynamalıydı, sonuç zaten gelir.

      Sil
    2. Michy Batshuayi çok geçmişte kalmış bir oyuncu değil ki. Daha yarım sezon önce Dortmund da döktürüyordu. Almanya, İngiltere hatta İtalyada bile baya piyasası var. Ben neden İspanya tercihi yaptığını anlamadım. (West Ham United bize asla bırakmaz.)

      Manchester United konusunda benim görüşüm; oyuncuların bilerek ve isteyerek Mouruniho nun ayağını kaydırdığını düşünüyorum. Çünkü diziliş anlamında pek değişen birşey olmadı. TAbi mentalite tamamı ile değişti.

      Sil
    3. Döktürüyordu da bu sezon öyle böyle sıfırlamadı.

      Sil
  3. Ben o kadar olmaz gözüyle bakmıyorum bence olabilirliği hiç de düşük değil. Yalnız Batshuayi ne verir sizin kadar kesin bakamıyorum ama kesinlikle denemeye değer.

    Bu arada Fernando ve Belhandayı satıp sözleşmeleri bitecek olan Fulhamlı Stefan Johanssen ve Hull 'dan Markus Henriksen'i alırdım. Daha düşük maaşa üstüne bonservis kazanarak en az onlar kadar oynayacak oyuncular bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yönetimle düşük. İş bitiricilik o kadar zayıf ki.

      Sil
  4. Bitirebilen yöneticimiz olsa maksimum 3 - 4 günde ve kulübü zorlamayacak bir maliyetle biterdi ama bitirebilen bir yöneticiye sahip değiliz.Ben İngiltere'de kalacağını veya farklı bir macera olması adına İtalya'ya gideceğini düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zor. Premier Lig'den ciddi talipler türedi ve büyük bonservis konuşuluyor. En azından bizi aşacak türde.

      Sil
  5. Ingiltere ici kiralama şansı yok bu anlamda şanslıyız. Bonservisle almak durumundalar. Chelsea dortmunddan 20 + bonus ile 30 civarı istedi. Adam formsuz bir de everton c.palace 30 a yakın teklif verir mi belli olmaz. Everton verebilir. Everton alırsa Cenk yada Niasse kiralanabilir domino etkisi. Batshuayi'yi beklemekte fayda var. Tetteh bu maliyetlerle mantıklı değil. Taraftarı susturmak icin Alan'i açıklasalar yeter. Batshuyahi bize gelebilir gelmezse bari everton gitsin dileyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Everton 18 milyon avro'yu gözden çıkardı diye duydum. Monaco da ciddi talip ve iyi para saçıyorlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir