12 Ocak 2019 Cumartesi

RB Leipzig 1-1 Galatasaray, forvete de bir Linnes lazım


Galatasaray'da normal şartları konuşmak imkansız. Normal şartlar bu maça kadar en azından forvet transferinin bitmesini öngörüyordu. 1 hafta sonra lig başlıyor, hafta içi de kupa ama Leipzig karşısında Sinan Gümüş'ü forvet oynatmak, kenardan da Muğdat Çelik'i getirmek zorunda kalıyoruz. Tüm bunlara rağmen şu oyun ve skor gayet iyi.

Galatasaray'ın ilk yarıdaki sorunu hücumda bir odağının olmamasıydı. İkiye bir, al ver yapabileceğin bir forvetinin olmaması senin hücumda etkin kılmıyor. Top tutamıyorsun ve bir yere kadar geldikten sonra uzaktan şut atmak dışında bir seçeneğin kalmıyor. Badou Ndiaye ve Feghouli'nin birer şutu dışında da pozisyonun yok. Tabii onlara da pozisyon dersek.

Bu şartlarda da elinde bir tek açık alan kalıyor. Leipzig hızlı ve oldukça hareketli bir takım. Maçın ilk 10 dakikası da Paulsen ve Werner gibi forvetlerden dayak yemekle geçti. Geriden hiç oyun kuramadık ve baskıyı yediğimiz an top kaybı beraberinde geldi. Sonrasında oyun biraz olsun dengelendi ama rakibin mümkün kıldığı açık alanları doğru pası atamadığımız için değerlendiremedik.

Bu noktada Belhanda, Badou Ndiaye ve Fernando gibi isimler kötü maç çıkarttı. İlk yarıda hücumda biraz olsun Feghouli / Mariano kanadı ve solda Linnes etkili olmak istese de yetmiyor. Forvetin olmayınca bir yere kadar geliyorsun, devamı yok. Yunus Akgün'ü de sol tarafta başlaması bozdu aslında. Yine de patlayıcı ve hız özelliğiyle daha dikine oynamasını beklerdim.

Forvetin olmayınca doğal olarak arayışlara giriyorsun. 2. yarıdaki 3'lü savunmayı bununla açıklamak mümkün. Fernando / Belhanda'nın kenara gelmesi ve Selçuk İnan'ın oyuna girmesi biraz daha topu iyi kullanmayla alakalıydı. 3'lü savunma da stoperlerin hız sorununa karşı önlemdi diyebilirim. 2. yarıda ayaklar biraz daha sağlam yere bastı ve hem golü bulduk, hem de maçı dengede götürdük.

Galatasaray için Linnes muazzam bir futbolcu değil mi. İlk yarıda 4-3-3'ün sol bekiydi, 2. yarıda 3'lü savunmanın sol kanadı. En son da maçı sağ bekte tamamladı. Özellikle 2. yarıdaki hücum etkisi oldukça iyiydi ve attığı gol de tam bir usta işi bitiriş. Forvete de bir Linnes lazım demem bundan. Şu adamın sözleşmesinin uzatılmadığı her gün çok büyük bir zaman kaybı. Daha ne bekleniyor.

Bildiğimiz sorunları tekrar konuşmaya gerek yok. Bu noktada da göze batacak çok fazla bir şey olmuyor. Leipzig gibi bir deplasmanda en azından kaybetmemek iyiydi diye düşünüyorum. Mücadele tarafında fena değildik ama bu oyuncu grubuyla hücumda var olmamız imkansız olacak. Lig başlıyor, biz ise hala transfer konuşuyoruz. Son hazırlık maçı da buydu.

10 yorum:

  1. Sözleşmesini uzatmak için tarığı sözleşmesinin bitmesini bekliyorlar bence. Sezon sonu Linnes, tarığın aldığı ücreti alır .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye beklesinler ki, maaş bütçesiyle kaynaklı sorunumuz yok.

      Sil
  2. yok canım ne linnes'i olur mu hiç? şöyle kuzeyli, çalışkan, ahlaklı bir oyuncu almaya ne gerek var?

    arkadaşlar biliyorsunuz dünyadaki tek lig çin ligi! bütün forvetler orada o yüzden önce modeste ile şimdi de alan ile bütün zamanımızı harcıyoruz.

    heriflerin karman çorman kontratlarını bile çözemiyoruz bi de tutup getireceğiz. ha ha ha güleyim bari böyle yönetime!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkese para saçarız, hak edeni ise son güne kadar bekletiriz.

      Sil
  3. maç kazanamamak öyle normal bir hale geldi ki yenilmemek tatmin ediyor artık,her maç sonrası aynı şeyleri konuşuyoruz, iyi top oynamıyoruz ne zaman oynayacağız diye yaklaşık 9 aydır falan bekliyorum hayırlısı bakalım,bu sinan konusuna gelirsek merak ediyorum eren bu heriften daha mı kötü ?neymiş efendim oram buram ağrıyor oynamak istemiyormuş peki sinan hiçbir öncesi ağrım var oynamak istemiyorum demiyor da noluyor,ereni şu gevşeğe 1000 kere tercih ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu forvetsizlikle böyle bir deplasmanda berabere kalmamak kötü değil diye düşünüyorum. Hücumda en uca kadar gidiyoruz ama bir yerde tıkanıyoruz. Nedeni bu.

      Sil
  4. Alt Lig takımları ile on maç yapmak yerine böyle adamakıllı bir maç çok daha fazla şey anlatır takım adına... Eksikler belli ve takviye gerekiyor. Eldeki oyuncuların da uzerlerine koymaları şart ilk yarı onların da birçoğu iyi değildi çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi maçlar daima daha iyi bir gösterge, buna katılıyorum.

      Sil
  5. Fatih hocanın bu sezonki en büyük hatası Ali Yavuz'u rotasyona almamak olabilir.Bunu neden diyorum çünkü Eren zaten gidiciydi ve oynadığı maçlarda sahada ruh gibi dolaşıyordu.Sinan desen zaten rezalet.Ali Yavuz fizik olarak da hazır bence.Maçların son 10-15 dakikalarında oynasaydı bile belli bir aşama kaydedebilirdi ve özellikle son maçlarda Eren'i görmek yerine Ali Yavuz'u görebilirdik ilk onbirde.Konuya Ali Yavuz olarak başladım ama bu durum Malik için de geçerli.Bu ikilinin Eren ve Sinan'dan tek eksiği tecrübesizlikleri ki onu da oynaya oynaya aşabilirlerdi.Bazen böyle yokluklar genç futbolcular için büyük şans oluyor.En azından denerdin.Tutarsa alternatif kazanmış olurdun.Tutmazsa da futbolcuları gelişmeleri için oynayıp tecrübe kazanacakları bir takıma yollardın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hata diyemem, yaşı gerçekten ufak. Zaman gerektiğini düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir