3 Ocak 2019 Perşembe

Sıfır polemik, tertemiz veda


Serdar Aziz affedilir, Eren Derdiyok'la ise yollar ayrılır diye bekliyordum. İkisiyle de gün itibariyle yollar ayrıldı ve açıklamayı da hoca yaptı. Sıfır polemik, tertemiz veda. Hocanın bilgiyi direkt vermesi ve gerekçelerini de belirtmesi çok hoşuma gitti. Tertemiz bir ayrılıktır bu.

"Serdar'ı da Eren'i de çok seviyorum. Onlara, kariyerlerine, yeteneklerine saygı duyuyorum. Ancak birlikte çalışma kültürlerimizin farklı olduğunu düşünüyorum. Yazılıp çizildiği gibi bir günlük, son maçlık bir mevzu da değil bu karar. Bu nedenle teknik olarak sezon sonuna kadar kalan kısmı için kadro planlamamızda yoklar. Yolları açık olsun, çok başarılı olsunlar isterim. Emek ve katkıları için teşekkür ediyorum."

Bıçak kemiğe dayandı demek ki, "başlarım yapacağınız işe" noktasına gelmiş olmalıyız. Bu operasyon sezon sonuna bırakılabilir miydi ya da en azından Serdar Aziz affedilebilir miydi gibi soruları "hoca açıklamayı yapmamış olsa" sorardım. Bu açıklamanın ardından alınan karara saygı duyuyorum.

Serdar Aziz'i severim, bu ülkenin de en iyi yerli stoperidir. Elbette yerini yeni bir yerliyle doldurmak imkansız. Galatasaray'a da emeği çok olmuştur, geçen sezon gelen şampiyonluğun en önemli isimlerinden biriydi. Gelecek yıllarda kaptan olmasını dahi bekliyordum. Onun adına üzüldüm, kalmasını da isterdim ama hocanın bir bildiği vardır noktasındayım.

Yaşananlar ilk değil çünkü. Geçen sezonun ameliyat olması lazımdı ama kırık burunla oynadı ama doktorun oynayabileceği yerde 3 kez maçı da bıraktı. Hocanın takıldığı da bu bence, tek konu Maldiv olayı değil. O finali yaptı diyelim. Geri dönülmez noktaya gelmişiz, ben bunu anlıyorum. Hayırlısı olmasını dilerim, Serdar Aziz'in bundan sonraki kariyeri umarım başarılı olur.

Eren Derdiyok için söyleyebileceğim bir şey yok. Kendisi büyük bir hayal kırıklığıdır. O da birçok maçta "oynayabilir" raporuna rağmen oynamayanlardan. Porto deplasmanı, Fenerbahçe maçı gibi örnekler artık. Yeterliliğini tartışmıyorum bile. Onun da hakkında hayırlısı olsun.

Hoca bu değişim mesajını yeni vermedi, sezon içinde de konuşuyorduk. Sadece ayrılığın Serdar Aziz üzerinden yaşanacağını tahmin etmezdim. Bunun devamı da gelecek. Ayrılacak isimler var, birçok isim de transfer edilecektir. Çok hareketli günler bizi bekliyor. Görünen o ki Avrupa Ligi plan dahilinde bile değil, her şey şampiyonluk ve sonrası için.

36 yorum:

  1. ben bu yönetime gram güvenmiyorum, ankaragücü maçında ahmet ve donk ikilisini izleriz gibi görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de güvenmiyorum ama bu sefer hocaya inanıyorum, hamleler olacaktır.

      Sil
  2. Böylesi bir açıklamayı hoca değil de malum arkadaş yapsaydı spekülasyonun önü ardı kesilmezdi. Hoca senin de yazdığın gibi net ifade etti. Hayırlısı olsun deme noktasındayız. Özellikle Serdar ayrılığının akıbetini yerine alınacak isim belirleyecek. O zaman bu ayrılığı daha net değerlendirebiliriz. Serdar için üzülsem de bir kararlılık gösterisi olarak olumlu buluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın anında reaksiyon vermesi ve açıklama yapması doğru oldu. Polemik ve bilgi kirliliği oluşmadı.

      Sil
  3. Hocanın açıklamasını görür görmez hemen bloga girmeliyim diye düşündüm, girdim ve yazıyı gördüm. Blog artık hayatımızda yer etti :)

    Fatih hoca gayet net, güzel bir açıklama yapmış. Eren için bir şey söylemeyeceğim. Serdar'ın yerine kim gelecek, nasıl bir planlama olacak onu merak ediyorum. Maicon da gidecek. 2 stoper gelmek zorunda. Umarım transferin ilk günlerinde yeni transferler hemen gelir. Son güne bırakılması çok kötü olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)

      Polemiğe, bilgi kirliliğine neden vermemek için anında reaksiyon vermek güzel oldu.

      Sil
  4. Sadece beyin fırtınası yapıyorum, acaba son dönemde düşen oyuncu performanslarının sebebi oyuncular ile aylar öncesinden yapılan görüşmeler ya da gelen tekliflerin değerlendirmeye alınmış olması olabilir mi? Sonuçta gideceği söylenen oyuncunun performansının düşmesi normal ve mesela hocanın düşük performansa rağmen Eren, Rodrigues, Maicon, Mariano’yu ısrarla oynatması falan piyasası düşmesin diye oynatılmış gibi. Bahsettiğimiz oyuncuların performansı yerlerde ve hepsi satış listesinde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olabilir, disiplinsizlik ya da çalışma kültürüne uymamak da olabilir. Serdar Aziz için bu geçerli değil yine de.

      Sil
  5. bence iş dönp dolaşıp genç oyunculara bakıyor. yunus mustafa atalay ozan vb oyuncular takıma monte edilmeli elimizde değerleri kullanmalıyız hem sürdürülebilir bir ekonomi hemde türk futbolunun ve bizim geleceğimiz açısından. galatasaray kültürü ile yetişmiş hırslı başarıya aç mücadele eden pes etmeyen yüreğini herşeyini ortaya koyan insanlar oynamalı bu takımda seninde her zaman değindiğin gibi isyan eden adamlar olmalı bu adamlarda kendi altyapımızdan çıkan oyuncular olursa ne mutlu bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu isimler için Ocak kampı mühim. Kendilerini göstermeleri ve rotasyonda ciddi şekilde yer edinmeleri gerekiyor.

      Sil
  6. Takımda en düzgün gözüken yada hocanın en vazgeçmeyeceği oyuncuyla bile ayrılma kararı alınıyorsa eldeki takımın hocaya ne kadar uymadığı bir kez daha anlıyoruz.
    Serdar gönderiliyor diye kötü addetmeyeceğim sağlıklı olduğunda işini yapan hatta iyi yapan bir isim fakat onu milli takıma seçen oynatan kulübe geri döndüğü bir yıllık süre içindede düzenli oynatan belliki bu isimlere sabırda gösteren Fatih hoca çıkıp tatlı bir mesajla bu arkadaşları seviyorumda ama çalışma anlayışımız uymuyor diyorsa bizlerinde gayet anlayışla karşılaması lazım.

    Serdar umarım kariyerine avrupada devam eder zire küçük bir bonservisi ligde asla işimize yaramayacak saçma bir adamla takas etmekten daha çok isterim. Tolgay Arslan takası olursa efsane olur yanlız. Umarım satışlarda kısa sürede gelir çünkü emin olmadan alım asla yapamayacağımız şartlardayız özellikle bonservissiz bitirme şansımız olan Alan ve Mangala isimlerini alabilirsek bonservis bile harcamadan birçok sorunu çözebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk olmaması sorun, bu 3 oldu. Ben de Serdar Aziz'i seven ve beğenen biriyim ama hoca böyle bir kararlılık gösteriyorsa da saygı duymak durumundayım.

      Sil
  7. serdar tamamen yener ince'nin kurbanı olmuş. yener ince'nin sık sık "ben her şeyi yapıyorum ama serdar nazlanıyor" diye hocayı gaza getirdiği söyleniyor. yapar mı yapar. sonuçta liseli.

    çok ararız serdar'ı. en iyi türk stoper. bedavaya fener'e gitmez umarım. bari bir şey kazanalım. buna izin vermek hainlik olur.

    ayrıca serdar sanki adam öldürdü. bu kadar kolay kelle alınmaz. terim ne yaparsa doğrudur diyen taraftarlarla bu iş zor ama. takım başarısız olunca lafımıza gelirsiniz.

    feghouli de olduğu gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ararız, o ayrı konu. Ama hatalı görünen de o, bu 3 oldu çünkü. Hoca da savaş anında kendisini yalnız bırakmayacak isimlerle devam etmek istiyor gibi. Çalışma kültürü söylemi önemli.

      Sil
  8. Serdar meselesinde huzursuzum ben inşallah yerini doldurabiliriz. Ozan meselesi de çok muallak olmamış mı sene sonuna kadar takımda kalacak demekle iş bitmiyor. Sozlesme yenilenmesi lazım Ozanla... Yenilemiyorsa da oynatmayalim boşuna parlatmaya gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerliyle dolduramayız, bu ayarda bir yerli almak imkansız. Ozan Kabak'ın en azından sezon sonuna kadar kalması mühim. Şöyle düşün, Ozan'dan gelecek para gelecek sezonun transfer bütçesini oluşturacak.

      Sil
  9. serdar aziz ligdeki en iyi stoper. böyle bi oyuncu kolay harcanmamalıydı. avrupa'ya satsak 10m€ gibi bonservis getirisi olacak bi adamı, belki de gelir elde etmeden ezeli rakiplerimize vereceğiz. tam bizlik hareket 👏🏻👏🏻👏🏻 zaten hangi oyuncu alış-satışında kârlı bi iş yaptık ki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyi yerli stoper diyelim :) Bir şeyler olmuş işte, bazen duruş göstermek gerekebiliyor. Fatih Hocayla devam edeceksen de bunu göze alacaksın.

      Sil
  10. Serdar gercekten istikrarsiz, ya penalti yaptirir, gereksiz faul yapar ya da sakatlanirdi ve sahsen Serdar olmasaydi maci alamazdik dedigim mac cok azdir bu nedenle normal sartlarda cok üzülecegim bir ayrilik degil. Benim icin gercek sorun su anki yönetimin Serdar'in yerini dolduramayacagi gercegi ki zaten ihtiyacimiz olan bir stoperi alabilirlerse cok iyi diyecegim ondan da supheliyim.
    Bu olaylardan cikaracagimiz bir sonucta Fatih Hocanin artik idare etme modundan ciktigi ve yönetime cok net transfer yapin mesaji vermesi normal zamanda hem forvet hem de stoper feda etmez idare etmeye calisirdik ama anlasilan o ki Hoca gözünü karartmis yönetimi de zorluyor ya transfer yapin ya da ben sorumlu olmam demek bence bu kararlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben genele bakıyorum, Serdar Aziz mühim stoperdi ve işini fazlasıyla iyi yapmıştır. Saha içinden kaynaklı vurmam ona.

      Sil
  11. Ne Terimmiş pes... Serdar'in gonderilme kararını kimse bana sportif nedenlerle aciklayamaz.

    Kelepceli vakası bulunan Colin Kazim hem bizde hem terimin milli takiminda oynadi fatih akyel syzmkowiak olayi desem akyel de terimin prensiydi hasan şaş in calisma kültürü cok mu yuksek?? Hocamiz versin 4.5m cebinden o zaman. Bu kadar kolay mi ya ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar 50 mac kacirmis hocam biraz objektif olun onun ipiyle kuyuya inilmezdi, bence dogru karar.

      Sil
    2. Sportif neden değil bence de, konu çalışma kültürü. Maç anında takımı yalnız bırakmamak ya da. Sen de hocaya kazandığın her şeyi geri ver madem, tarihinin yarısı eder bu da.

      Sil
    3. İşiniz gücünüz yalan dolan... Neymiş istikrarsızmış sakatmış... İlk geldiği sezon sakattı nerdeyse tüm sezon. Son 2 senede ise herhangi bir oyuncudan fazla maç kaçırmadı.

      2017/2018 de 34 lig maçının 27 sinde oynadı oynamadığı 7 maçın 2 sinde kart cezalıydı 5 inde ise külübedeydi yani ilk 18 de. 2017/2018 de 34 lig maçında kadroda olmadığı sakat olduğu tek bir maç bile YOK. Okuduğunuzu anladınız umarım.

      2018/2019 da sezonun ilk yarısında 17 maçta 2 maçta kart cezalısı 3 maçta sakat.

      Yani son 1.5 sezonda 51 lig maçında SAKATLIK nedeniyle sadece 3 maç kaçırdı kart cezasından ise 4 maç kaçırdı. Bu da son derece normal sayılar.

      Sakat olduğu ilk sezonun rakamlarını alıp 2.5 seneye mal eden art niyetlidir. Adam ilk sezon 5 maç falan oynadı sadece zaten. Acayip bir karalama dezenfermasyon var istatiistikler belli iken hem de Allah'tan korkun...

      Sil
  12. serdarın değeri normalde 8-10 milyon civarı idi şimdi töre ile tolgay ile takas yapmaktan bahsediliyor şaka gibi iş,adamı satışa çıkartırsan alıcı avantıjlıdır satıcı değil, mis gibi stoperi yok pahasına ucuza satacağız ya da milletin artıklarıyla takas yapacağız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8-10 değildi, o kadar değil. 5 milyon olarak görüyordum, zorlarsak 6.

      Sil
  13. Ya geldi geleli şu Serdar ı istikrarlı izleyemedim. 4-5 maçta bir ya sakatlık ya ceza ya hastalık yeter artık. Hocanın dediği son maçta alınan karar değil belli. Abartılacak bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Ben de bekledim yıllarca oynar. Kaptanlığa yükselir falan ama olmadı, olmayacak. Dediğiniz gibi hocanın net bir açıklama yapıp duruş göstermesi çok şıktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi stoperdir, saha içi noktasında asla eleştirmem. Ama farklı konular var demek, şu an yaşananlar da hoşuma gitmiyor. Hocaya saygım sonsuz.

      Sil
  14. O degil de diger takimlar transfer yapmayacak diyorduk millet ilk günden almaya basladi, bizde ise Alan kampa yetisemeyecek, Serdar Fener'e gidiyor haberlerinden baska bir sey yok. Bu vasat yönetim yine bir skandala imza atmaz umarim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda haklısın. Transferde her zaman olduğu gibi geç kaldık. Garry'den gelecek para bekleniyor diye umut etmekten başka bir şey gelmiyor elimden.

      Sil
  15. Şu forum tarihinde benden daha fazla Serdar Aziz in bu takım seviyesinde olmadığını belirten yoktur. Sosyal medya yerli Ramos derken ben yerli İsmail Bouzid diyordum. Ancak bir oyuncuyu devre arasında göndermek saçmalık. Eğer beğenmediğin noktası varsa koyarsın yedek kulübesine. Hiç bir kulüp senin satış listesine koyduğun oyuncuya yüksek para vermez. Yok parasına gidecek. Hemde bir iç uğruna. Galatasaray bitmiş ağlayanı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyi yerli stoper, ben hala bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ozan Kabak'ı bir kenara koyuyorum tabii.

      Sil
  16. Bjknin 500bine aldığı as oyuncusu olmamış kadro dışı Tolgay'dan daha aşağı düşürdük Serdar'ı

    YanıtlaSil
  17. Sıfır polemik tertemiz veda... Oyuncuya borcu varken ayrilik isteminde bulunan Galatasaray. Bunu video ile yapan kulüp çalışanı teknik direktör. Medyada bir sürü doğru yanlış haber çıkarken süreçte bilgi kirliliğine açıklık getirmeyen Galatasaray. Serdar Aziz alacağı varken bir tane kötü açıklama ve eylemde bulunmadı. Serdar kulüp ilişkisinde net bir tavır ve çizgi koyamayan ne yapacağını planlayamayan kulüp ve kulübün başkanından bile daha ağırlığı olan tek başına karar verme gücüne sahip 3m maaşlı Terim.

    Serdar'ın bugünkü açıklamalarından sonra hala sıfır polemik doğru veda doğru oyuncu satışı pazarlaması tertemiz veda diyebilir miyiz.

    Terim madem bu kadar istemiyorsunuz tek taraflı fesh edin kontratını. Ne olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Borç deniyor ama miktarı bilen var mı? Madem büyük borç ve futbolcu da bu kadar Fenerbahçe için zorluyor, neden kullanmıyor bunu? Ben menajerinin oyuncağı olduğunu düşünüyorum.

      3m maaşlı Terim dediğin isim bu kulübün tarihinin yüzde 60'ını belki de tek başına yazmıştır. Para üstünden vurulacak isim değil. Eleştirirsin, beğenmezsin o ayrı da bu yakışıklı bir yorum değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir