6 Ocak 2019 Pazar

Simon Kjaer & Galatasaray, bu kadar kolay neden vazgeçsinler ki?


Estadio Deportivo'nun haberi. Galatasaray'ın Garry Rodrigues'den elde edeceği bonservis gelirinin bir kısmıyla Simon Kjaer'i transfer etmek istediği ve menajeriyle tam 4 kez görüşme gerçekleştirdiğini yazmışlar. Serdar Aziz'le de yolların ayrılacağının altını çizmişler.

Kjaer ismini yaz döneminde de ciddi şekilde konuştuk diye hatırlıyorum. Yüksek ihtimalle menajer önerisiydi ve o gün için zor bir transferdi. Çok bir şey değiştiğini sanmıyorum gerçi. Yine zor bir transfer. Kjaer'in 2021'e kadar devam eden bir sözleşmesi var ve Sevilla rotasyonunda da ciddi şekilde yer buluyor.

Ayrıca değerli bir stoper. Bu kadar kolay neden vazgeçsinler ki? Fenerbahçe'ye de ciddi bir bonservis vermişlerdi diye hatırlıyorum. Bahsi geçen 5-6 milyon avro'luk bonservise bakınca Sevilla'nın zararı büyük oluyor. Gerçekleşmesi zor bir ihtimal olduğu için üzerinde pek durmamak gerekiyor.

Galatasaray'la adı anılan stoperlerin geneli takımında pek süre alamayan ve ağırlıkla sol ayaklı isimler. Kjaer için ciddi bir bonservis bedelini gözden çıkarmak gerekir, Galatasaray'ın da bu topa girmesi zor. Yüksek ihtimalle yine bir menajer önerisidir. Bu transfer gerçekleşse çok şaşırırım.

İsterim, o ayrı konu. Kjaer için 19 Ağustos 2018 tarihinde yazdıklarımı tekrar paylaşayım;

"Kjaer sert ve sağlam bir stoper. Lider özelliği olan, hamle zamanlaması iyi, konsantrasyon kaybı yaşamayan (Maicon'un en büyük zaaflarından), pas özelliğiyle çok fazla öne çıkmayan ve hızlı diyemeyeceğim bir isim. Buna rağmen duran top ve penaltı kullanabilmesi gibi ekstra özellikleri var. Galatasaray'a yararı mutlaka olur ama mevcut rotasyon içinde farklılık getirmeyecek bir isim."

O gün Serdar Aziz vardı ve bu iki isim de birbirine benzer özellikteydi. Bugün ise yok, haliyle varlığı daha önem kazanırdı. Ozan Kabak'a liderlik yapabilecek, savunma sertliğini üst seviyeye çıkaracak, hem havadan hem de yerden iyi bir kesici. Duran top, penaltı gibi özellikleri de ekstrası. İyi bir ayağı olduğunu söylemek lazım. Fenerbahçe'deki ilk sezonunu hepimiz hatırlıyoruz.

4 yorum:

  1. Menajeri görüşmedik hatta gündemde değil diye açıklama yaptı. Buradaki yalan haberlerden yabancı medya alıntı yapıyor al sana İspanyol medyası yazdı. Spor basını her yerde yalan yazmayı seviyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fanatik gazetesinde öyle bir demeç çıktı ama kaynağa hiç güvenmedim :)

      Sil
  2. Takımında forma şansı bulamayan isimlere yönelmek daha mantıklı olur stoperde... Kjaer için ciddi bir bütçe ayırmak gerekebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kjaer'i ikna etmek de zor, iş niye gelsin noktasında.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir