1 Şubat 2019 Cuma

2012 / 2013 sezonunda olduğu gibi 4-1-2-1-2'ye dönüş oldukça olası


Eren Derdiyok'dan Diagne / Mitroglou'na. Şu hamleler yaz aylarında gelmiş olsa bugün yaşadığımız rahatlığın tarifi olmayacaktı. Bir şekilde oldu diyerek önümüze bakacağız. Hayırlı olsun, seviye nihayet Galatasraay'a yakışacak noktaya geldi. 

Bu noktada işin biraz daha taktik / teknik boyutuna girmemiz gerekiyor. Diagne ve Mitroglou iki üst düzeyde profil. "Diagne oynar, Mitroglou kenarda bekler" gibi yorumlar gelse de ben buna katılmam. Mitroglou'nun kenarda beklemek için geldiğini düşünmüyorum, mutlaka oynama garantisi vardır.

Daha çok bu ikiliyi bir arada nasıl kullanırız diye düşünmek gerekiyor. Bunun da bana göre bir yolu var. 2012 / 2013 sezonunda olduğu gibi 4-1-2-1-2'ye dönüş oldukça olası. Klasik 4-4-2 kurgusuna uygun bir yapımız yok, özellikle kanatlar tarafında. 4-1-2-1-2'ye daha çok uyar yapı. Kafamdaki 11 de şu şekilde;

Muslera
Mariano Luyindama Marcao Nagatomo
Fernando
Badou Belhanda
Feghouli
Diagne Mitroglou

Kadrodaki 12. yabancı da Onyekuru olur, forvetin bir numaralı alternatifi. Linnes ve Donk'a ise mecburiyetten tribün yolu görünüyor. Benim kafamdaki ideal düzen bu. Diagne ya da Mitroglou'nun kenarda bekleyeceğini düşünmüyorum, birlikte oynamayı deneyecekler.

Buradaki sorun her iki ismin de birbirine yakın profiller olması. Pivot özelliği taşıyan, rakip ceza sahası içinde bitiricilik özellikleri ön planda ve işin savunma tarafında çok fazlasını vermeyecek isimler. En azından bir isim daha mobil, yani teknik özelliğiyle öne çıkan profilde olması doğru olurdu. Yine de bu ikilinin bir arada "Türkiye şartlarında" iş yapmama şansı yok.

Onyekuru'nun formda olduğunu ben de düşünüyorum. 4-3-3 için de ideal bir sol kanat. Ama benim aklımda forvetlerimizden birinin kenarda oturma şansı pek olmadığından kurgunun değişeceğine inanıyorum. Onyekuru'yu 12. adam olarak kullanmamız oldukça olası görünüyor. Çok kıymetli bir alternatif olduğunu söylemek lazım.

Omurgamız çok güçlendi. Luyindama / Marcao ikilisinin son yıllardaki en iyi stoper tandemimiz olduğunu söyleyebilirim. Büyük bir atletizm kazandık. Mariano / Nagatomo da oldukça iyi bekler, Fernando ise pozisyonuna geçtiğinde özüne dönmeye başladı. Badou / Belhanda, önlerinde Feghouli diye düşünürken oldukça kaliteli bir takımız.

Tek noksanımız kulübedeki kaliteli yerli azlığı diyebilirim. Bunun için de yaz döneminde ciddi adımlar atılır. Alttan kazanımlar olduğu gibi yeni transferlerle de orayı güçlendirebiliriz. Şu aşamada Emre Akbaba döndüğü an ciddi nefes alırız. Linnes için üzülsem de yapacak bir şey yok. 11 bazında kullanabileceğimiz bir yerlinin olmamasından ötürü tribüne geçmesi olası görünüyor.

32 yorum:

  1. Bu sistemde bir maç da olsa linnesi badounun pozisyonunda görmeyi isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes'i orta sahada kullanmaz hoca. Mariano bir ihtimal ama Linnes'i düşünmüyor orada.

      Sil
  2. Sezonun ortasinda sistem degismez,diagne ve mitroglou ayni tip adamlar,eren ile gomis ornegin olmamisti tabi ki mitroglou erenden daha iyi bir forvet ama tarz olarak ayni adamlar,ikiside cok hizli degiller ve haliyle top surmede yok burak gibi,hoca illa ki deneyecek ama bence olmayacak,feg ile mariano nun uyumu onyekurunun solda ki etkisini bozmamaliyiz bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye değişmesin. Bu sezon tonla düzen değiştirdik. Klasik 4-4-2'den 4-1-2-1-2'ye de geçtik. Eldeki malzemeye göre kurgulanmayı hoca iyi bilir.

      Sil
  3. Galatasaray bence 2013 yılından sonra ilk kez iyi diyebileceğimiz sağlam bir kadro kurdu. Fatih hoca sayesinde transfer ve kadro kalitesi anlamında o yıllara dönüyoruz. Bu sene de şampiyon olursak yeni bir 1996-2000 dönemi gelebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçen sezon ki kadro sağlam değil diyosun yani :) muslera, mariano, serdar, denayer, yuto, fernando, ndiaye(donk), belhanda, sofi, garry, bafe ...

      Sil
    2. Geçen sezonun kadrosunun alternatif sorunu vardı ve maalesef bazı isimler hocaya uymadı.

      Sil
  4. Çift forvet oynayacağımızı düşünmüyorum çünkü pres yapan adamlar değil hiçbiri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düşünmüyorum aslında. Mitroglou'nun yedek kalmayacağı üzerine ancak böyle oynayabiliriz diye yazdığım bir yazı.

      Sil
  5. sneijderli sezon gibi olacak kanımca o zamanlar hoca 4 3 1 2 oynatıyordu takımı şuanda öyle yapar mı yapabilir ama unutmamak lazım en skorer ve en etili kanat oyuncusu şuan bizde (onyekuru) bu formuyla kesmek ihanet olur şuan için 4 2 3 1 sistemi ideal diyebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru devam eder ama Mitroglou'nun da yedek kalmak için lüks olduğunu düşünüyorum.

      Sil
  6. Aslinda kulubemiz de hic køtu degil. Emre Akbaba, Linnes, Donk, Onyekuru, Semih, Selcuk, Atalay, Celil. Her bølge ve bircok bølgede oynayabilecek yedeklerimiz var. Bircok sakatlik yuzunden øyle dusunuyorduk sezon icinde. Ama son zamanlarda unutugumz Emre Akbaba bile var. Ve ben kenidisi ilk maclar disinda hic de aramadim. Feghouli, Badou, Onyekuru formunu yukeltikten sonra gøruyoruz ki Emre Akbaba hicte yazin forvet transferinden ønemli degilmis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes ve Donk'u kulübede değil de tribünde tutacak gibiyiz. Yerli sorunu var, sıkıntı orada.

      Sil
  7. yalnız şöyle bi şey var biz o zamanlar zaten çift forvet oynuyorduk. 4-4-2'den 4-1-2-1-2'ye dönmüştük. şu an tek forvetli sistemden hemen dönmek zor diye düşünüyorum. üstelik diagne ve miroğlu birbirlerini tamamlayan oyuncular diyemeyiz. bunlardan biri artı a.carvalho olsa öyle olabilirdi. ayrica zor ama çift forvete döndük diyelim; ilk olarak 4-4-2 gibi yayılırız diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru, Onyekuru forveti ikiliyor aslında, o özelliği gösteriyor.

      Sil
  8. Bende 2 sini birden kullanmanın kanat zafiyeti yatatabileceğini düşünüyorum tahminim de 2 defansın ve 1 forvetin UEFA için bildirileceği yönünde. Bu durumda bir forveti lig ağırlıklı düşünecektir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantıklı yorum, haklı olabilirsin. Rotasyon içinde Diagne Avrupa Ligi'nde yürürken Mitroglou da ligi götürebilir.

      Sil
  9. Özellikle hava toplarinda etkili forvet ve stoperlerimiz oldugu icin Mariano ikinci yari show yapar, buraya yaziyorum ve yazdiklarina da aynen katiliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano'nun orta özelliği yüksek. İstediği tipte forvetleri de buldu, sahne onun :)

      Sil
  10. Deneyebilir hoca, şaşırmam. Ben de çok düşünmüyorum ama o forvet ikilisini bir arada kullanmanın tek yolu bu.

    YanıtlaSil
  11. Efecan belki şener sivastan emre bunların işini şimdiden bitirmemiz lazım ki seneye yedek problemimiz olmasın bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz ayları için en önemli gündem maddeleri yerli isimler olacaktır.

      Sil
  12. Linnes'in sınırlama sebebiyle kadroya yazılamadığı durumda maç sırasında Allah korusun, Mariano'nun sakatlığı sonrası sağ bek için kadro da bulunan en olası futbolcu Semih mi olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagatomo da sağ beke geçebilir o dakika. Maalesef yapacak bir şey yok.

      Sil
  13. bence kostas rolünü kabullenir zaten kabullenmeli ve yedek olmalı. çift forvete hiç gerek yok. şu anda onyekuru gaza bastı gidiyor. iyi oynayan goller atan bi oyuncuyu kulübeye çekmek anlamsız.

    linnes olayı beni üzüyor ama. sık sık tribünde oturacaktır ve bu sebeple başka takıma pat diye imza atabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca görüşmüştür mutlaka, planını hep birlikte göreceğiz. Diagne'yle Avrupa Ligi'nde yürürken Kostas da ligde oynayabilir.

      Sil
  14. yunan deli yürek miroğlu alanya'ya 2 gol atarsa trabzon maçı ne olacak? taraftar diagne'yi istiyor açıkçası. ama forma adaleti gereği miroğlu ilk 11'de başlayabilir. zor bir seçim.

    bu arada diagne umarım karakter açısından sorun yaratmaz. giyimi kuşamı, rahat tavırları malum. ufak çaplı bi balotelli'ye dönüşürse yandık açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor bir seçim ama iyi yanından bakalım bu rekabet Galatasaray'a fayda sağlar. Ayrıca tek derdimiz bu olsun. 7 aydır forvette kim oynayacak diye bakarken şimdi 2 tane var.

      Sil
    2. Kostas oynar, Diagne oynar o vakit. Tıpkı Burak Yılmaz'ın kenarda bekleyip, Umut Bulut / Elmander'in sezona başlaması gibi.

      Sil
  15. Bir süre daha 4-3-3 le devam edeceğimizi düşünüyorum sonrasında 3'lu savunma düzenleri denenebilir. Kanat beklerimiz ve Feghouli Belhanda'nin da seveceği bir oyun olabilir bu. Fernando'yu da stoperlerin arasına çekebiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç içinde belki denenir ama 3lü savunmalarla o kadar da uğraşılmayacaktır.

      Sil
  16. İkisi de birbirine yakın profilde oldukları için ben çift forveti pek düşünmüyorum.İlla çift forvet olacaksa da en önde bu ikiliden birinin yanında Onyekuru oynar.Ayrıca Donk neyse de Linnes'i kulübeye alamamak sorun yaratır çünkü takımda başka sağ bek yok.Sol bek alternatifleri türk ama onların da yeterli seviyede olduğunu düşünmüyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir