2 Şubat 2019 Cumartesi

Alanyaspor 1-1 Galatasaray, üst üste 3 isabetli pas yapabildik mi emin değilim


Galatasaray'ın kötü futbolunu "hakemle" açıklayamamak bu maç için "hakemi" konuşmamaya neden değil. Dayak yememize sessiz kaldı ama aleyhimize olan faullerde sarı kartı çok rahat kullandı. 2. yarıda uydurulan, hatta yaratılan faullere, bir türlü futbol oynatmamaya girmiyorum bile. Konuşulur yani, Galatasaray'ın kötü futbolu konuşmamaya neden değil.

Alanyaspor çok iyi bir takım, bu deplasmanın zor geçeceği de biliniyordu. Yeni transferler gelmiş olsa da henüz 1 idmanla sahaya çıkanlar oldu. Luyindama fizik olarak hazır olsa bile uyum süreci olacak, Mitroglou ise fizik anlamda Pandev kıvamındaydı. Onun da zamana ihtiyacı olacak ama Galatasaray'ın böyle bir zamanı yok.

Özellikle ilk yarı için "sezonun en kötü futbollarından" biri diyebiliriz. Üst üste 3 isabetli pas yapabildik mi bilmiyorum. Orta sahada topu taşıyan ya da pas yapan her futbolcu istisnasız şekilde kaybetti. Bu şekilde de tüm orta saha üstünlüğünü verdik ve rakibi kovalamak dışında bir şey yapmadık. Hücuma çıkamadığımız için de orada kalabilmemiz söz konusu değildi.

Bu yüzden Mitroglou'yu eleştirmem mesela. Fizik olarak hazır olmaması ayrı da top oraya hiç inmedi ki. Bekleri dahi hücuma gönderemedik, istisnasız her an rakibi kovalıyorduk ve Muslera sağ olsun golü de yedik. İlk yarının 0-0 bitmesi bizler için çok şey ifade ederdi. 2. yarıda olası dokunuşla maçı çevirmek olasıydı ki 1-1'i de erken bulduk.

Oyun kuramıyoruz. Muslera'nın attığı toplar zaten direkt kayıp yazıyor, Fernando / Badou gibi isimlerle de bunu başaramadık. Belhanda geriye geldiğinde de hücumdaki yaratıcılık sıfırladı. 2. yarıda 4-3-3'den 4-2-3-1'e geçiş ve Belhanda'nın biraz daha forvete yakın oynamasıyla gol geldi. Marcao dışında bu işi yapabilen kimse yoktu.

2. yarıda Belhanda'yı forvetin arkasına yazmak doğru dokunuştu. Hücumda yine beklediğimiz etki gelmedi ama en azından pozisyon üretmeye başladık. Alanyaspor çok mücadeleci ve hızlı bir takım. Onlar da açık veriyordu ama biz pas yapamadığımız için varlık gösteremiyorduk. 2. yarıda o açık alanları biraz daha kullanmak istedik. Tabii burada da engelimiz Onyekuru oldu. Felaket bir maç çıkardı ve tüm tercihleri hatalıydı.

Mariano'nun erken çıkması da büyük handikap. İyi olan sağ kanat üçgenini kaybettik. Sol beke Ömer Bayram geçtiğinde de orası Efecan Karaca için maden oldu ve iyi işledi. Bekleri kullanamadık, buna Onyekuru da eşlik etti derken kötü bir hücum performansıydı. Belhanda / Feghouli'nin gol oluşumu yetenek işiydi ama devamı olmadı. Sinan Gümüş'ün oyuna girmesiyle biraz daha hareket kazansak da yetmedi.

Galatasaray'ın orta sahasında tabela sorunu var. Fernando / Badou Ndiaye hattının hücumda biraz daha aktif olması gerekse de özellikle Fernando'nun bu özelliği yok. Badou Ndiaye de biraz daha dizginlerini kırarak hücumu zorlamalı. Geriye çok fazla mahkum kaldık ve en ufak baskıda dağıldık. Buna hakemin de fazlasıyla izin verdiğini söyleyebiliriz. Kaybedilmemesi gereken bir puan. Maalesef makas çok açıldı.

39 yorum:

  1. biz bu pas oyununu daha yeni yeni oynuyoruz zaten bu oyunu en iyi oynayan takım başakşehir ama adamlar hep bunun üzerine çalıştı bizim de zamana ihtiyacımız var topu geriden çıkarma noktasında,puan kaybını normal karşılıyorum çünkü başak da burada puan kaybetti bjk de,içerde çok iyi takım alanya.Savunmaya gelirsek daha 1 gün olmuş luyindama geleli adamın sıkıntı yaşaması gayet normal, maçında en iyisi bizim adımıza marcao bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas oyunu güzel ama Fernando / Badou gibi isimlerin buna yanıt verememesi büyük bir handikap.

      Sil
  2. muslera'yı satsak bayram yaparım. ama bu maaşla imkansız.
    madem eren'le yola çıkılmaz. kusura bakmayın mariano ile hiç çıkılmaz.
    yerine sağ beke geçen linnes de büyük hayal kırıklığı yarattı.

    ancak en büyük yanlışı terim yaptı. takımın açık ara en zeki, en yaratıcı, dar alanda iş yapan adamı feghouli'yi 10 dakika kala çıkardı. oysa maçın en kötüsü onyekuru hala sahadaydı! nitekim son 10 dakika atak bile yapamadık. müthiş hatalı bir değişiklikti. inanamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano için sorun yok, sakatlığı şanssızlık diye düşünüyorum. Hocayı eleştirmem, maalesef kafası, aklı babasında :( Maça çıkmış olması bile mucize.

      Sil
    2. Feghouli degisikligini ben de anlamadim az da olsa var olan kazanma sansimizi bitirdi onun cikmasi ve tamamen durduk. Mac adina tek güzel sey Marcao'nun 40 yillik Galatasarayliymis gibi oynamasiydi ve Mariano sakatlanmasa yine ne yapar eder bir asist yapardi diye düsünüyorum.

      Sil
    3. Onyekuru / Yunus değişikliği olmalıydı bence de.

      Sil
  3. yeni transferlere yüklenmem. tatile gitsem bile ilk gün alışamıyorum. gelir gelmez maça çıktılar. kolay değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 günde 2 kez uçak yolculuğu yaptılar. Yeni ülke ve takım, hiç kolay değil.

      Sil
  4. Geçen hafta rezil bir sahada pas oyununu çok daha iyi oynamıştık. Anlam veremiyorum oyuna...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekler, Badou ve Fernando hattında büyük sorun yaşadık.

      Sil
    2. futbol rakiple oynanıyor özgür :) rakip göztepe değil alanyaspordu

      Sil
    3. Elbette rakiple oynanıyor :) Ancak bu kadar kötü olması şaşırtıcı

      Sil
  5. Ne yazıkki çok süredir bir deplasman oyun anlayışımız yok kırilganız üretemiyor sadece doğaçlama oynamaya çalışıyoruz .. muslera tamam deyim yerinde ise canımız cigerimiz ama oyun kurma konusunda çok büyük sorunu var iki stoper istiyor vermiyor belhanda geliyor istiyor vermiyor fernando istiyor gene yok .bekliyor sonra topu tekrar yere bırakıp direk rakibe atıyor artık kendisininde özeleştiri zamanı geldide geçti taferal in olduğu yerde bu durum çok üzücü..artık rakibin puan kaybını beklemek çok can yakıcı ama biz yinede "galatasaray bitti demeden bitmez" diyelim ve enseyi karartmayalım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deplasman oyunu gelişiyordu aslında, Alanya karşısında dağıldık. Orta sahamız sorunlu, aynı şekilde Muslera'da. Bu isimlerle pas oyunu oynamak zor.

      Sil
    2. Rakibimizin mahmut tektemir irfan can ile yaptıgı işi fernando, n.diaye,belhanda ,ile yapamamak (pas oyunu ) düşündürücü ayrıca duran top epriaunu ile buldugu çalışılmış pozisyonları elimizde artık "luyi" varken biz de bulmalıyız muslera' nın elle ayakla oyun kurma, çabuk oyuna sokma problemini hiç bir hoca çözemedi. (Yanlız hamza hoca döneminde bunları daha az yapıyordu, daha konsantre idi bu sayede de şampiyonlukta payı büyüktü..)

      Sil
  6. Özellikle ilk yarı çok kötü bir maç çıkardık bunun nedeni biraz da Mariano'nun erken çıkması oldu çünkü düzen bozuldu.İlk yarıyı berabere bitirsek iyi olurdu ama öyle bir anda gol yedik ki durum daha da kötüye gitti.İkinci yarının başında golü bulmasak daha büyük sıkıntı da yaşardık.Bunun dışında Mitroglou bence yedek başlamalıydı bence.Belhanda sağda Feghouli en önde başlayıp orta saha için Selçuk veya Donk düşünülebilirdi.Maçın gidişatına göre de Selçuk veya Donk çıkar ve yerine Mitroglou girerdi ama bunu yapmadık.Puan kaybı kötü oldu.Ben Akhisar'ın puan alacağını dahi düşünemiyorum çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes çok kötüydü, solda da Ömer Bayram dağıldı. Ama ben sorunu orta sahada buluyorum.

      Sil
  7. Sinan gümüş u orta saha da forvet arkası oynasa nasıl olur ki.?etkisi olmaz.mi ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef haklısın. Diagne ve Mitroglou'nun hazır olmasını bekleyeceğiz :(

      Sil
  8. optacan, belhanda ligdeki ilk isabetli şutunu attı diye twitlemiş. benzia ile karıştırdılar galiba. %100 var diye hatırlıyorum isabetli şutlarinı. ben mi yanılıyorum acaba. bu şut istatistiklerini filan görebileceğimiz bi yer biliyor musunuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bilmiyorum ama soracağım bu işin detayını.

      Sil
    2. Bu sadece bir algı passat medyasının fenerbahçenin kırılamayan rekorları gibi...çok devil iki hafta önce ankaragücü maçın da bir şutu kaleci kurtarmış bir şutu direkten dönmüştü..bu çocuğu itibarsizlaştırmak için büyük çaba sarfediyorlar

      Sil
    3. Benim gibiler de bunu engellemek için ısrarla yazıyor :)

      Sil
    4. Bir de macta 26 top kaybı yaptıgına dair bir istatistik dolasıyor oratada. Adam yzude 82 pas ısabetı yapmıs toplam 55 pasta. 23 ikili mocadeleye girip 14 unu kazanmıs. 26 degıl 5 6 top kaybı en fazla yapmıstır bu verılere gore. Resmen adamın zuerıne oynayan bır kıtle var hem medyada hem taraftar arasında.

      Sil
    5. pardon diyerek araya gireyim :) o 26 top kaybı olayı pas hatalarını da içeriyor. yani isabetsiz attığı pas da top kaybı olarak sayılıyor ondan öyle :)

      Sil
    6. Top kaybı çok ama topla da en çok buluşan isim. Sorumluluğu bir tek o alıyor.

      Sil
  9. önde basan rakiplere karşı her zaman olduğu gibi yine zorlandık. arenada bu olmuyor çünkü arenada önde basmaya cesaret edemiyor takımlar. cesaret etseler emin olun aynısı değil ama benzeri olur. musleranın hesabı etti 3.fb, schalke deplasman ve bu maç. rakibe attığı pasları saymıyorum. 3.5mmeur alan kaleci bunları yapamaz. 3.5mmeur alan kaleci şsmpiyonluk kazandırmalı. geçmişte yaptığı gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arenada buna cesaret edilmiyor çünkü bu kadar temaslı oyun kurallarını sürekli zorlayan baskıyı yaparsan 3. Hareket de yersin sarıyı sergen ve takımı formda evet ama daha oyunun 1. Dakikasından itibaren yan hakemle uğraşmaya başlayan efecan devamlı tekme sallayan Ceyhun arkadan itip sonra da yerlerde seken ozan bariz darbe yapıp hiç birsey olmamış hocam bunu nasıl verirsin havasında şiddetli itiraz. Bizim faullerimizi büyük olay gibi abartan kart isteyen saha içi ve kulübesiyle evet maça asıldı Alanya. Modern futbol diye güzellemeler yapıyor medyamızda bazıları başından sonuna sertlik ile maça hakimiyet kurmak herhalde kuralların esnetilmesi ile mümkün en bariz örneği yarın ayak basan ndiaye sarı. Yerde ayağına denk gelse kırılacak posizyonda ndiye ye sallayan cisse değil hatta ne var bunda diye her kararına itiraz hali evet bu deplasmanlarda maalesef plan futbol VS sekteye uğruyor. Çünkü ne anlatırsan anlat sen karşılık verirsen bu kadar rakip oyuncunun itirazını sürekli emen hakem koşa koşa sana sarı veriyor ve oyuncun 2. Müdahalelerinde aman temas etmeyeyim dokunsam taklalar atar kızarırım kafasında. Veya öyle geniş temas arzusu oluyor ki hakem sistematik sertliğe prim verdikçe bir posizyon gözü karartıp içeri adım atsa onyekuru penaltı alabilir fakat ayak kırılma ihtimali de bir o kadar var.
      Ben bizim oyunumuzun buna karşılık vermesi gerektiğini biliyorum ama bunu sahada smokinli beyefendiler ile değil bu sistemli sertlik ile sindirenlerin oyununu bozan melo-di yi çalacak adam lazım ortasahanda. İçeride futbolun tüm standartları ile Galatasaray a maç yönetme çabası dışarıda bu sertlikler ve taciz haline müsadeye bırakıyor kendini

      Sil
    2. Orta sahadaki pasör sayısı artmadıkça önde basan takımlara zorlanmaya devam ederiz. Savunma hattında topu kullanma noktasında sorun yok ama Fernando / Badou hattı bence sorun yaratıyor.

      Sil
  10. maçtan notlar:

    alanya çok iyi takım olmuş

    luyindama ilk maçına göre gayet iyi oynadı

    ömer bayram sırıtmadı ve bazen iyi şekilde stoperleşti.

    mitroglunu oyundan çıkarmazdım.top gelmeye başlamıştı ceza alanına.

    galibiyeti kaçıran alanya oldu

    belhanda ikinci yarı sazı eline aldı ve belkide uzun zamandan beri ilk kez fransadaki gibi oynadı

    feguli gene formundaydı

    yeni kaleci arayışlarına başlanmalı

    takım alanyaspora karşı pes etmedi.direnç gösterdi.bu olumlu bir vakıa.eski galatasaray olsa çözülebilirdi.

    bu alanyaspor ligin en iyi takımlarından biri.haliyle diğer maçlar alanyaspor maçı gibi geçmez.

    başakşehir takılırsa 1 puan daha değerli olabilir.

    lig uzun maraton.başakşehirinde zorlu maçları olacak.

    süper ligde uzun dönem bu şekil aktif ileride pres yapan takım görmemiştim.

    galatasaray bu maçı kaybetmeden tamamladığına göre diğer maçları kazanma olasılığı oldukça yüksek.süper ligde 30 metrede 70 dakika boyunca pres yapabilen takım yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alanya çok tempolu bir takım, hızlı oynuyorlar. Kaybetmemek bence de değerli olsa bile makas çok açıldı.

      Sil
    2. şunuda eklemek lazım.galatasarayı sadece alanyasporun presi bozmadı.ayrıca galatasaray pres yaptığında alanyaspor topu kaybetmedi.yani pas ta yapabilen bir takım olmuşlar.yakın oynuyor takım birbirine.haliyle galatasaray pres yaptı alanyaspor pasla karşılık verince takım geriye doğru çekildi

      Sil
    3. Fernando ve Badou gibi isimler ne savunmada ne hücumda vardı. Onyekuru zaten yardım etmez, forvetinin topla buluştuğu dahi yok.

      Sil
  11. Maçı kazanmak adına bir iştah yoktu kesinlikle takımda... Kupa maçının son dakikalarında her şey bitmişken bile daha istekliydi takim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İştah düşüklüğü doğru ama ligin ilk yarısında genelde bu maçları kaybederdik. Biraz olsun toparlama var.

      Sil
  12. Abi şampiyon olurmuyuz sence şansımız nedir öngörün önemli

    YanıtlaSil
  13. Öncelikle burada yapacağım teknik eleştiriden hiç bir şekilde Fatih Terim i sorumlu tutmuyorum. Benim için baba dedin mi akan sular durur.

    Kondisyon problemimiz çözülmüş(kısmen) futbol aklımız sezon başı pek çalışmadığımız için oyun kurarken aksadık.

    Oyuncu değişikliği konusunda büyük hata yaptık. Maça Sinan ile başlayıp Mitrouglu yu almak mantıklı olsada bu tarz eleştiriye karşıyım. Belki Sinan ile başlasaydık 4-0 geriye düşecektik o yüzden kimse bilemez. Beklerimiz çizgiye inme karakteri olan bir oyuncuyken Sinan ı Mitrouglu yerine Fernando/ Ndiaye ikilisinden birisinin yerine almalıydık. Çünkü zaten defansif olarak da tutamadık ortasahayı. Pek oyunun akışına uygun değişiklikler olmadı.
    Ancak hiçbir şekilde FatihTerim de suç bulmuyorum. Maça gelmiş olması önemli olan. Burada suçu yetersiz yardımcılarda buluyorum. Ne Hasan Şaş nede Ümit Davala gidip Fatih Terime; " Hocam kanat beklerin yükünü azaltmak için 3 lü savunmaya dönelim. Fernandoyu çıkartıp Semih i alarım(öehhh) Sinan'ı da Onyekuru yerine alarım". Bunu diyecek bir yardımcı yok.

    Son yorum: Yediği gol için Muslera ya kızanlar var. İnsaf diyorum. Bu golde kaleci hatası arayanlar Haginin Monacoya attığı golde, Kolobia ya attığı golde kalecinin hatası mı diyorlar.(Dortmund a attığı golü saymıyorum bile) Yada Prekazinin Monacoya attığı gol kaleci hatası mıydı?

    Musleranın yediği gol muhteşem bir goldü. Yapılacak tek şey şapka çıkarmak(geçen sene Kuçkanın golüde öyle). Muslera bu maçın kaybedilmesini engelleyen adamdı 5 tane net pozisyon var. Tek hatası elinden kaçırdığı toptu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç kaldık biraz da. Forvet konusu ligin ilk yarısında çözülse, kondisyoner olayına yaz aylarında el atılsa bambaşka bir sezon izlerdik. Muslera'nın hatası büyük maalesef, ben öyle düşünüyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir