21 Şubat 2019 Perşembe

Trezeguet de aynı geleneği devam ettirdi


Hiç değişmez. Galatasaray'a transfer olmak için yanıp tutuşan futbolcu, Galatasaray karşısında müthiş futbol oynar. İyi bir şey tabii, futbolcunun o hırsı göstermesinden daha güzel bir şey yok. Çok eskiye inince Amrabat da böyleydi ya da geçen sezon Emre Akbaba'nın da Galatasaray karşısındaki etkisi büyüktü.

Kasımpaşa karşısında öyle bir ilk 15 dakika oynadık ki Trezeguet, tüm Galatasaray savunmasını tek başına süpürdü. Tek başına aynı etkiyi sürdürmesi, Galatasaray'ı yıkması imkansız. O etkisi maça 1-0 önde başlamalarını sağlasa da devamını getiremedi. Yalnız kalmış durumda.

Diagne'yle birlikte oynadıklarında ligin en iyi ikilisiydiler. Diagne'nin de Galatasaray'da yeni bir Trezeguet aradığını söylemek mümkün. Tabii burada başka bir oyun oynanıyor, Diagne'nin de oyunu "pivotlaşma" evresinde. Zaman içinde özellikle Feghouli ile uyumlarının yükselmesini bekliyorum.

Onyekuru tarafında sorun yaşıyoruz. Maalesef oyunun içinde değil. Açık alan bulduğunda etkili olabilir, kapalı savunmalar karşısında pas oyununda kendisini göremiyoruz. Topu aldığında tek odağı rakip kale, bu da Diagne için handikap. Sol tarafa Trezeguet gibi bir ismi yazabilmemiz önemli olacak.

Emre Akbaba oynayabilecek duruma geldiğinde sol tarafta onu bekliyorum. Onyekuru da 12. adama dönüşür, alan biraz daha açıldığında etkili olmaya çalışır. Belhanda'nın yerini bozmam, o açıdan sol tarafta beklemiyorum. Emre Akbaba'nın bitirici ve teknik özelliği kıymetli, Diagne adına önemli artı olur. Yaz dönemi de o pozisyon için Trezeguet konuşulur.

12 yorum:

  1. İnşAllah seneye kadromuza katarız çok yerinde bir transfer olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyete bakar, yine söylüyorum. Diagne gibi bir bonservis daha veremeyiz.

      Sil
  2. 10 milyonlar falan konuşuluyor abi, tamam bende çok beğeniyorum ama sanki marcao tarzı scout hamleleri daha mantıklı duruyor ,maliyet açısından özellikle söylüyorum,yani kanat dünyada en kolay bulunan şey ,o yüzden daha ucuza bakmak daha mantıklı gibi ne kadar çok beğensem de maliyeti bizi aşıyor bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de scout hamlesi yanlısıyım. Bu tarzda bir hamle gelecekse elbette öncelik o olmalı.

      Sil
  3. Yaza doğru brahimi de boşa çıkmakta.nihayetinde trezeguet ciddi bir rakamla bize sunulacak.istenilen seviyelere çıkılırsa maliyet konusu denk gelebilir!olası durumda ikisi arasında makul olan tercih sizce ne olmalı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Brahimi'nin talibi bol olur diye düşünüyorum. Şartları zorlamak isterim, elbette daha kaliteli olan o ama transferi çok zor.

      Sil
  4. belhanda'dan gelecek para ile alacağız bu adamı. bence iş bitti bile.

    trezeguet diagne emre akbaba ve feghouli gibi 4 isim olacak elimizde.

    esas mevzu orta üçlü.. orta sahaya 3 nefis adam bulmak zorundayız. işimiz zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha değişimi büyük olmalı, en önemli konu şu an bu.

      Sil
  5. Canli izleyen scoutlar dayanikliligi cok dusuk diyorlar. 60tan sonra dili disina cikiyormus. Bu konu hakkinda guvendiginiz ulasabildiginiz kisilere sorar misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hareketli ve tempolu çünkü. Hızlı başlıyor, haliyle düşmesi daha kolay.

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir