11 Şubat 2019 Pazartesi

Bu düzenin işlemesi doğal olarak Belhanda ve Badou Ndiaye'nin performansına bağlı


4-3-3'den 4-1-4-1'e geçişi bir süredir görüyorduk, Trabzonspor karşısında ise tam anlamıyla uygulandı. Bu düzenin işlemesi doğal olarak Belhanda ve Badou Ndiaye'nin performansına bağlı. Merkezde bu isimler var ve temponun da, yaratıcılığın da kalbindeler.

Fatih Hoca'nın maç sonunda bu konu hakkındaki yorumu üzerine konuşalım;

"Oyun planımız içerisinde Ndiaye ve Belhanda'nın Diagne'ye yaklaşması vardı.Bunu da bugün çok büyük oranda uyguladılar. İkisinin de gol pozisyonları var. Ürettiler, hazırladılar, kaçırdılar. Belhanda golünü de attı. Bundan sonra ikisini de bu rolde göreceğiz herhalde."

Belhanda'nın eleştirildiği iki temel konu var. İlki istikrarsız görüntüsü, diğeri de tabela. Tabela konusunda ben de bu eleştirilere katılabilirim. İstikrarsızlığı konusunda ise katılmadığım çok yön var. Saha içindeki katkısı ısrarla görmezden görüldü çünkü. Oyunun iki yönünü oynayan 8 numara gibi oynamaya çalışıyordu ve tabela haricinde de bunu iyi uyguladı.

Tabela konusu biraz da rakip kaleye ne kadar yakın oynadıklarıyla alakalı. Badou Ndiaye için de bu geçerli. Kendini 6 numara olarak sınırlamış ve ısrarla defansif orta saha edasıyla oynamaya çalışıyordu. Oysa onu özel kılacak olan özelliği topla driplingleri, dikine çıkışları. Trabzonspor karşısında bunu zorladı işte, ısrarla dikine oynadı.

Belhanda'yı ise Galatasaray yarı sahasında pek görmedik ki bu olumlu bir gelişme. O da ısrarla hücumu zorladı, dikine oynadı ve zaten yüksek olan temposuyla da fark yarattı. En çok şut denediği maç olabilir, hiç çekinmedi. Israrla rakip ceza sahası içine girdi, çabuk oynadı. Manchester United'de Pogba'nın rolü gibi düşünebilirsiniz. Tüm bunları yaparken de takımın Marcao'nun ardından en çok top kazanan ismi.

Fatih Hoca'nın "yeni pozisyonları" söyleminden kastı bu futbolcuların 4-1-4-1 içindeki yerleri. Hocanın beklentisi bu iki isim özelinde çok büyük, futbolcuların da şu dönemde buna pozitif yanıtı elimizi çok güçlendirdi. Belhanda için Galatasaray formasıyla, Badou Ndiaye için bu sezon ki en iyi performansları diyebilirim.

10 yorum:

  1. Belhanda sola ne kadar yakın oynarsa o kadar etkili olur. Bu sayede oyun aklı iki tarafta dengeleniyor, hem de merkezde gereksiz top kayıpları azalıyor. Zaman zaman Onyekuru'yu ikinci forvete, Belhanda'yı sola atarak 4-1-3-2'ye döndük ve iki gol buradan geldi. Benim için maçın yıldızı N'diaye idi, Belhanda'nın etkisini arttıran en önemli neden belki de. Bu adam box-to-box, niye kendini 6'ya sınırlamaya çalışıyor anlamadım. Bu şekilde devam ederse goller bulacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'nın yeri iyi, sabit kalmamalı, sol / sağ olmaz.

      Sil
  2. hocanın taktiğini iyi uyguladı iki oyuncu da. ama bunu yaparken rahat hissetmeleri önemliydi. donk ile daha rahat oldukları çok belli. tek işi stoperlerin arasına gömülmek olan fernando ile kağnı futblu oynardık iyi ki dün yoktu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk'u ilk yarıda iyi görmedim, 2. yarıda performansı yükseldi. Yine de Fernando'dan iyi durumda.

      Sil
  3. Geriyi Donk'a birakip kafaları rahat bir şekilde hucuma katılabilmeleri çok önemli. Bu maçta bunu çok iyi yaptılar. Tempoyu da enerjileri ile bu ikili belirler. Bekler de bu ikisini en büyük destekcileri olmak zorunda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando kötü durumda, o da keşke toparlasa. Seviyemiz çok daha yükselirdi.

      Sil
    2. Fernando'nun tanımı zaten 4-1-4-1'in birinci 1'idir. Ama tam istenen performansta degil. Fernando'ya kalsa stoperlerin arasına girip orada oynayacak. Daha fazla sorumluluk almasını bekliyoruz ondan...

      Sil
    3. Fizik olarak toparlaması gerekecek. Herkes bir şekilde yükseldi ama o iyi cevap veremedi. Umarım toparlar.

      Sil
  4. Olması gereken de bu zaten.Orta sahamız tabela yapmıyordu.Fernando zaten defansif bir oyuncu.Bunun üstüne Ndiaye ve Belhanda da kendilerini ısrarla geride tutunca tüm skor yükü ön taraftaki üçlüye kalıyordu.Ndiaye ve Belhanda'nın bundan sonraki maçlarda da hücumu daha çok istemeleri gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ikilinin arkasını iyi süpürebilirsek çok daha iyi olacak. Daha zorlu maçlarda görmek gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir