10 Mayıs 2019 Cuma

Deniz Türüç & Galatasaray, iyi yerli alternatiflere ihtiyacımız var demişken


Deniz Türüç'ün sözleşmesi gelecek sezonun sonunda bitiyor ve talipleri de olacak gibi görünüyor. Yaşı 26, bir üst basamak adına zamanının geldiğini düşünüyorum. O da Emre Akbaba gibi Anadolu'nun en iyi yerlilerinden biri. Bu sezon sakatlıklarla da uğraştı, gol / asist istatistiği bu anlamda geçen sezonlarının altında ama ligin istikrarlı isimlerinden biri.

Yerli kalitesinin yükselmesi gerektiğinin altını her fırsatta çiziyorum. Kulübeye baktığımızda çok fazla güven veren yerli futbolcumuz yok. Mevcut yabancı kontenjanı devam etse dahi, ilk 11'in tamamını yabancı tuttuğunuz an kulübede 8 tane yerliye ihtiyacınız var. Bu noktada Emre Akbaba'yı hücum adına koz olarak düşünüyorum, peşine 2. ismi ise yazamıyoruz.

"Alttan isim gelemez mi" diye soranlar da olacak. Yunus Akgün'ü izliyoruz, hala fiziksel gelişim kazanmasını bekliyoruz. 1 yıldır A takımla çalışıyor, son zamanlarda rotasyonda Sinan Gümüş'ün de önüne geçmiş durumda ama istikrarsız. Kazanılacak olan isim kazanılır, bu da en iyi Fatih Hoca döneminde gerçekleşir.

Keşke sürpriz gurbetçiler bulabilsek ve bu isimler Anadolu'ya gitmeden Galatasaray'a uğrasa. Orada da scout dokunuşu gerekse de şimdilik içeri bakmak durumundayız. Deniz Türüç de ilk akla gelen isimlerden biri. Ağırlıklı olarak sağ kanatta oynasa da 10 numara özelliği de barındırıyor. Sezonda 10 gol 10 asist bandını zorlayan bir futbolcu. Feghouli için kenar oyun kurucu diyoruz ve Deniz Türüç de aynı tarzda bir isim.

Teknik özelliği yüksek, bitirici, hareketli ve hücum adına joker olabilir diyeceğimiz bir futbolcu. Fatih Hoca'nın da Milli Takım'da tuttuğu bir isimdi, haliyle bu transfere evet diyecektir. Tabii burada sıkıntılı taraf bonservis konusu ama sözleşmesinin son yılına girecek olması avantaj olabilir. Emre Akbaba gibi onu da transfer edebileceğimizi düşünüyorum. Bu tarz bir yerliye çok ihtiyacımız var.

Uzaktan şut özelliği iyidir, oldukça iyi şutör. Pas oyununu iyi oynar, kenardan oyun kurar, merkeze de çekebilirsiniz. Rakip ceza sahası etrafında da iyi bir bitirici. Bunca zaman Kayserispor'da kalması bile benim için sürprizdi. Yabancı sınırı eski düzende devam etse şu an bonservisi için çok çılgın rakamları konuşuyor olabilirdik.

28.02.2019 tarihli yazı..

18 yorum:

  1. İyi olduğunu düşündüğün başka yerli isimler var mı? Elbette vardır. Alabileceğimiz kimler var anlamında soruyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen yazıda saydım o isimleri ve tek tek bloga da yazacağım.

      Sil
  2. denizi Galatasarayda görmek isterim hatta eğer alıncaksa sezon sonu hemen alınmalı ki gerekli kamp ve antrenmanlara yetişssin ve gelecek sezona hazır olarak bulunsun. bahsettiğiniz gibi feoguli tarzında biri en azından feogulinin yokluğunda dahi kulanabileceğimiz futbolcu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii, bu iş Haziran ayınca gerçekleşmeli ve uzamamalı.

      Sil
  3. berbat yerli oyuncularla doluyuz. deniz i de beğenmem ama gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecburuz, yerli rotasyonumuz neredeyse sıfır.

      Sil
  4. Deniz kötü oyuncu. Gerçekten beles gelecekse okey ama 2-3milyon bile vermem.
    Abi sag ayagi 0. Josue gibi oyuncu. Cok sola yatik oynuyor ve ayrica cok beliegin bir ozelligi yok hiz pas sut

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Josue kötü isim değildi ki, çok iyi alternatifti ama nedense insanımız çok tutmadı.

      Sil
  5. Serdar Gürleri birakmamaliydik goztepeye.
    Kaan Ayhaninda sozlesmesi bitiyor diye biliyorum. Boservisi akpsporda olmasaydi
    umraniyede kiralik Atabeyde dusunulebilirdi forvete. Alt yas gruplarinda cilgin atiyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan sözleşmesini uzatmıştı, o zor. Atabey ise Başakşehir'in futbolcusu.

      Sil
  6. Luyindama nedeniyle ekside olcagız diyoruz da Maicon'un zorunlu satışı yok muydu?

    Kaan Ayhan'da 31 mayısa jadar 2.5m çıkış maddesi var ama ulkemize gelmez. Deniz Turuç 3.5 gibi alırız. Ahmet Çalık 1 e satılır rize alır.

    YanıtlaSil
  7. Özetlerde izlediğim kadarıyla Kayserisporda çok sivrilen bir oyuncu top ayağına iyi yakışıyor ve kolay kolay bırakmıyor ceza sahası etrafında arkadaşlarını pozisyona sokabiliyor. Bir de duran topları iyi kullanıyor ki biz bu noktada da eksiğiz

    YanıtlaSil
  8. Deniz TÜRÜÇ GALATASARAY da zor oynar fikrindeyim....Oyun bilgisi zayıf , takım oyununda yok ....Fiziksel yapısı atletik değil dolayısıyla çabuk değil...Kayserispor gibi günü kurtaran bir kulüpte iyi oyuncu ama bizde bu tip oyuncuları alıp kadro şişkinliğine gerek yok derim.....Sporcu alt yapısı ve doğuştan genetik yapısı olan oyuncuları almalıyız..Deniz TÜRÜÇ gibi parlayan adamlar genelde takım içi rekabete girdiklerinde vazgeçerler .....(Tabi ki alınır o da azmeder falan piyango olur ihtimal var ama gerek var mı ?)
    GALATASARAY her mevkiye büyük oyuncular bulmalı onları almalı yada yetiştirmeli....GALATASARAY dünyanın en büyük 10 kulubünden biri burda olmanın ne demek olduğunu bilen ve o kabiliyete gelmiş oyuncular oynamalı...
    Biz GALATASARAY lılar oyuncunun zamana ihtiyacı var dememeliyiz..İyi oyun istemeliyiz çağdaş oyun istemeliyiz..
    GALATASARAY da zaman kazanılmaz hazır olunur ve zirvede olunur çıkılır sahaya oynanır..Biz taraftalar olarak da olaya bu felsefe ile bakmalıyız..
    DERİMMMMMM...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet iyidir Türüç, kıymetli alternatif. Umarım bu transfer olur.

      Sil
  9. yerli alacaksak anadoludan almamak gerek mümkünse. son bikaç sezona baktım. sadece trabzondan alınanlar iş yapmış. diğerleri ya sakatlanıyo ya da yatmaya geliyo. galatasaray gibi bi takıma geliyosun efsane olmak varken kestane olmayı tercih ediyolar :) hepsi değil de bi kısmı işte. ya da potansiyelimiz bu kadar daha fazlasını istemeyin bizden de olabilir. deniz de bu sezon ciddi sakatlık yaşamış ilk kez. yani bi emre akbaba parası isterler kesin o civar. bu riske girmeyelim derim. bugün emrenin bacağı gitti tam iyileşti derken. adını bile unutabiliriz. fizik olarak bi trabzonun yerlilerine güveniyorum diğerleri saatli bomba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anadoludan da alabilirsin, bunun ön yargı olduğunu düşünüyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir