10 Mayıs 2019 Cuma

Belhanda'yı çok arayacağımızı düşünmesem de Fatih Hoca'nın tercihi belirleyici olacak


Yavaştan Rizespor maçını da konuşmak lazım. Belhanda'nın yokluğunda bambaşka bir kurgu bizi bekliyor ve gelecek sezona yönelik de mesaj veriyor olabilir. Elimizde Malatyaspor deplasmanı gibi iyi bir done olsa da Rizespor deplasmanı, Konyaspor ya da Malatyaspor deplasmanlarından çok farklı olacak.

Kapanan bir takım değiller. Konyaspor ve Malatyaspor ise amansız savunma parolası ile sahaya çıkan takımlar. Malatyaspor deplasmanının avantajı erken gol atmamızdı. Konyaspor karşısında ise doğru futbol oynasak da bir türlü o kilidi açamadık. İyi olan ise pozisyon vermememiz olmuştu. Rizespor karşısında ise görüntü daha farklı olacak.

Onlar da hücum diyecek ve eminim ki kendi futbollarından ödün vermeyecekler. Daha çok atanın kazanacağı bir maç diyebiliriz. Rizespor - Beşiktaş maçını hatırlayın, Beşiktaş'ın neredeyse her isabetli şutu gol oldu, 7 tane gol buldular ama maça baktığımızda Rizespor'un pozisyon sayısı daha fazlaydı.

Galatasaray'ın farkı kontrol futbolunu iyi oynaması. Zor gol yiyor, zor pozisyon veriyoruz. Donk / Fernando ikilisine geri döndük, geride de Luyindama / Marcao ikilisi güven veriyor. Rizespor'u karşısında çok düşünmeme nedenim, oyun yapılarının Galatasaray'a ters gelmeyen tipte olması. Savunmada ayaklar biraz daha yere basmalı, hücumda sorun yaşamayız.

İlk 11'i düşünmek lazım. Belhanda yerine Badou Ndiaye mi yoksa Feghouli'yi merkeze çekerek Emre Akbaba'yı sağ tarafa yazmak mı? İlk seçenek gerçekleşir gibi düşünsek de 2. seçeneğin de az bir ihtimali yok. Feghouli'nin merkezde, 10 numara gibi oynaması gelecek sezona mesaj. Emre Akbaba ise sağ tarafta ters ayaklı olması nedeniyle iyi tercih olabilir. Tabii burada sorun temposu.

Fernando / Donk / Badou Ndiaye hattı hücum tarafında kısır kalabilir. Kapanan bir takıma karşı oynamıyoruz, biraz olsun yaratıcılık gerekecek. Bu noktada Fernando ekstra işler yapıyor. Fernando'yu yine hücuma biraz daha yaklaştırabiliriz, bu da bir seçenek. Belhanda'yı çok arayacağımızı düşünmesem de Fatih Hoca'nın tercihi belirleyici olacak.

4 yorum:

  1. Feghouli Beşiktaş maçında ortaya doğru kaydığı anlarda iyi iş çıkarmisti badou biraz daha piyango bir performans sergiliyor. Oyunu tutmak açısından da Feghouli ortada emre Akbaba sağ kanatta daha iyi bir formül gibi. En çok çekindiğim şey de Emre Akbaba'nin direkt Belhanda'nin yerinde başlamasi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malatyaspor karşısında fena değildi. Bugün açık alanlar bulacak, daha iyi olmalı Badou.

      Sil
  2. Bu gün bir hayli zor bir maç oynayacagız. rizespor icerde kolay yenilmeyen(3) ama kolayda kazanamayan (5)ortalaması beraberlik(7) olan bir takım müdafa anlayışları (bjk maçı hariç) bir hayli sert mücadeleci bugünde bunu oynayacaklar ön'de vedat'a çare buluruz ama umar aminu atarlarsa ikinci yarı zaman zaman zorlanabiliriz orta saha üstünlüğü çok büyük ihtimalle bizde olacak atacağımız gol veya goller buradan olacak diye düşünüyorum badu ile dirençli akbaba ile ceza sahası ici koşuları olur hoca ne oynayacak bekleyelim görelim..ama dış etkenler trübün baskısı şehrin (siyasi tercihi) prim açıklamaları başkanlarının siyasi tercihi bu maçı bir hayli gerecektir ne yazıkki .. ama böyle maçları iyi oynarız hoca gereken bu konudaki ön görülerini mutlaka takıma aktarmıstır . Inşallah bu maç sonunda bizleri birkez daha mutlu eden bir skor, sizden güzel bir maç yazısı çıkacaktır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha üstünlüğünü elimize almamız gerekecek. Rakip de çok tempolu, açık alanların bol olduğu bir maç olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir