19 Şubat 2019 Salı

Diagne ve Belhanda'nın oynamaya çalıştığı yeni oyun


Saha içi yerleşimlerini de konuşalım. Diagne ve Belhanda'nın oynamaya çalıştığı yeni oyun, Donk ve Selçuk İnan'ın özellikle oyun kurma noktasındaki önemleri açısından bu grafiğin önemi var. Neredeyse 8 kişiyle rakip sahaya yerleşen ve oyunu orada oynamaya çalışan bir Galatasaray'dan bahsediyoruz.

Diagne'nin değişmeye başlayacak olan oyunundan bahsetmiştik. Fatih Hoca ondan pivotlaşmasını bekliyor. Kasımpaşa'da daha çok fırsatçı forvetti ve mümkün olduğu kadar rakip ceza sahasına yakın oynuyor, oyun içinde pek görünmüyordu. Fatih Hoca ise mutlaka kendisinden daha farklı şeyler isteyecek. Oyun içi dizilimde de bunu görebiliyoruz.

Belhanda konusunda pas haritasında da paylaşmıştım. Oyun kurma görevi Selçuk İnan ve Donk'daydı. Belhanda ise ağırlıklı olarak hücumda iş bitirmeye odaklandı ve beraberinde gol / asistler geldi. Dizilime baktığımızda da Galatasaray'ın rakip kaleye en yakın futbolcusuydu. Oyun kurmak için kendi yarı sahasının derinliklerine inmediğinde çok daha iyi bir Belhanda izleyeceğiz.

Donk'un stoperler arasına girmemesi de güzel. Bu sezon oynadığı maçlarda böyle bir sorunu vardı. Stoperlerinin arasına girip, oyun kurmak için en derine iniyordu. Tabii buradaki artı Luyindama ve Marcao gibi iki oyun kurabilen stopere sahip olmak. Böylece orta sahada daha fazla futbolcu bulundurma imkanı yakalıyoruz.

Oyun ağırlığının biraz daha sol tarafa kaymasında da Emre Taşdemir faktör. Mariano'nun ilk yarıda yokluğunda geriden oyun kurmak için başvurulan isimlerden biriydi. Haliyle de oyunun ağırlığı biraz daha sola kaydı diyebiliriz. Soldan da oyunu kurabilmek kıymetli, bu tarz beklere ihtiyacımız var.

7 yorum:

  1. Eğer pivot oyunu oynayacaksak neden diagne'yi aldık ki. Vedat Muriqi bu sistem içerisinde daha işlevsel olurdu ve takım savunmasına katkısı efsane olmaz mıydı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. plansızlık ne yazık ki eğer 3 maç daha benzer performans görürsek geçmiş olsun arkadaşlar. Yani iyi olur düzelir bilemem fakat oyun yapısı itibariyle asla uygun profili almadık.

      Sil
    2. Ben kötü performans görmediğim için çok takılmıyorum. Oyun içi katkısı bence önemli ve iş görüyor. Hoca da buna değindi.

      Sil
  2. 1 ay boyunca sisteme uygun 1 kişi bile bulamayan ve son gün kasımpaşa forvetine 10 milyon gömen bir kulüp.. bravo! alkışlıyorum!

    YanıtlaSil
  3. Şimdi bu dizilişte 8 numara yerine Belhandayı çekiyoruz. Belhandanın yerinede Feghouli yi çekiyoruz. Bu sayede hem pas oyununu yükseltiyoruz hemde top daha çok yerde kalıyor. Feghouli merkezde oynarken verimi yükselmişken onu tekrar kanada almak büyük hata. Teknik direktör takımın hızını yükseltmek istiyorsa Belhandanın 8 Feghoulinin 10 oynadığı sisteme dönmeli. Sağ kanada Yunus santrafor bu konuda eksik ama Mitrouglu denenebilir. Diagne şuan formsuz olduğu için yedek kulübesi gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne formsuz değil, fena iş çıkarmıyor. Sen onu kesersen zaten kaybedeceksin ki hoca bilir işini bu noktada. Feghouli sağ tarafta oynuyor ama oyun kurucu gibi, serbest geziyor. Bir yere atıldığı yok ki. Son 2 yorumun inanılmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir