9 Şubat 2019 Cumartesi

Fernando'nun yokluğunda Selçuk İnan'ı bekliyorum


Galatasaray orta sahasının tabela ve yaratıcılık sorununu ısrarla dile getiriyorum. Tabela konusunda bütünüyle eksiğiz, yaratıcılık için ise Belhanda tek başına. Bu yüzden de Fernando ve Badou Ndiaye üzerinden eleştiri yazıyorum. Hiç iyi durumda değiller, özellikle de hücum noktasında sorun oluyor.

Trabzonspor karşısında Fernando cezalı durumda. Olası ihtimaller arasında da Donk ve Selçuk İnan var. 4-4-2 gibi bir ihtimal düşünmüyorum. Mitroglou fizik olarak iyi durumda değil ve orta sahanın göbeğine Badou / Belhanda yazıldığı an mücadele tarafı sıfırlayacaktır.

4-3-3 devam edecektir, Fernando yerine de oynaması gerektiğini düşündüğüm isim Selçuk İnan. Ligin 2. yarısında daha diri bir Selçuk İnan var. Göztepe maçında o zeminde dahi 90 dakika boyunca temposu gayet iyiydi. Toparlamaya başladığını düşünüyorum.

Çok büyük beklentilerim yine yok ama ligin 2. yarısında da katkı alınacak isim. Geçen yılları bir kenara bırakın, bugünü konuşuyorum. "Hemen futbolcu yaptın" diye yorumlar alıyorum, oysa ne alakası var. Gün özelinde tablo bu.

Şöyle diyeyim. Galatasaray orta sahsında rakip savunmanın arkasına pas atabilecek tek isim. Oyunu da sakin kılıyor ve yönlendiriyor. Belhanda'yı da rahatlatır bu, en azından biraz daha hücuma yönlendirir. Geriden oyun kurma noktasında da Selçuk İnan iş görebilir.

Daha da önemlisini yazayım. Kendini "defansif orta saha olarak" adamaya çalışan bir Badou Ndiaye var. Bu sayede direkt olarak 6 numara oynar ve en azından "temposu" iş gördü diyebiliriz. Trabzonspor karşısında doğru kurgunun bu olduğunu düşünüyorum.

Donk da oynayabilir tabii. Oyunu geriden kurma noktasında mutlaka iş görür, fiziğiyle de ön plana çıkabilir ama yaratıcılık ve pas oyunu noktasında Selçuk İnan'a oranla katabileceği çok fazla bir şey yok. Selçuk İnan konusunda "ön yargılarla" hareket etmemek lazım.

12 yorum:

  1. Mücadele kısmında Badou önder olur Selçuk ve Belhanda da onu yalnız birakmazlar.
    Asıl önemli olansa oyun kurma ve topa sahip olma noktasında Selcuk'un varlığı önemli. Fizik olarak daha iyi durumda. Oyun zekası ile de takımı daha oturaklı bir hale getirebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defansın arkasına atılacak toplar ve topa sahip olma konusunda önemli.

      Sil
  2. ah sözleşme bitimi. sen nelere kadirsin

    YanıtlaSil
  3. fernando'dan daha kötü oynama ihtimali yok. müthiş kötü bir performans gösterse bile "fernando kadar oynadı" deriz. en azından 3 metreye pas atar.

    YanıtlaSil
  4. selçuk un geçmişte iki önemli özelliği vardı.ayağı iyi ve fizik gücü yerinde bir orta saha oyuncusu idi.ama son 3-4 yıldır ikili mücadelelerde faul almak için kendini yere bırakıyor.avrupada çoğu hakem bu düşmelere faul çalmaz.

    ikinci özelliği nedir? uzun diyagonel paslar yada defansın arkasına burak ı kaçırmak.takımda burak tarzı oyuncu olmadığı içinde bu özelliğide bir anlam ifade etmiyor.

    haliyle selçuk an itibariyle fizik gücü düşük ve yana pas veren oyuncu tiplemesine evrildi.

    farnando nun rakiple nasıl cedelleştiğini biliyoruz.selçuk bunu yapamaz.

    geriye hızlı koşabilir mi? yok. geçen sezonlarda hatırlarsın yenilen bir golde geriye koşmamıştı.

    özetle benim tercihim fernando nun yokluğunda donk olur.yani ndiaye-donk-belhanda orta saha üçlüsü çıkar.sağda feguli solda onyekuru ileride cagne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma arkasına ya da arasına atılacak toplarda Diagne de iş görür. Fernando yokluğunda Donk tercihi kısır bir Galatasaray demek. Yine sonuç alırsın ama hücumda çok tıkanırsın.

      Sil
  5. Karşımızda hücum gücü kuvvetli bir Trabzon var. Hızlı oynuyorlar,çok çabuk kaleye gidiyorlar. Fernando'nun yokluğunda Selçuk olmaz,olamaz. Selçuk-Belhanda-N'diaye orta üçlüsünü rakip rahat geçer. Donk oynamalı, bugün için başka alternatif yok. Gerekirse hücümda tıkanalım, ne yapar eder Onyekuru-Feghouli-Diagne üçlüsünden biri ekstra bişeyler yapar ya da ek olarak Belhanda'nın hücuma katkı vereceği tutar. Hatta senin daha önce yazdığın gibi Donk'un varlığı N'diaye'yi de hücuma çıkma konusunda cesaretlendirebilir. Fernando ile ilgili 3 metreye top atamıyor yorumları gerçektem çok ilginç. Daha önce bu konuda yorumlarımı yazdığım için burda uzatmayacam ama Fernando 'defansif orta saha'dır ve bu takımın gizli kahramanıdır. N'diaye'yi eleştirin uygundur gereğinden fazla geriye çekiliyor,Belhanda'yı eleştirin uygundur yeteneklerinden daha azını ortaya koyuyor, hücumda canı istediğinde etkin oluyor. Fernando'yu da eleştirecekseniz savunma görevini ve defans-orta saha bağlantısını kuramadığında,defansa yardım etmediğinde eleştirin. Hücuma çıkmadığında,ya da efsane paslar atmadığında değil..!! Akşamki maça gelirsek karşımızdaki rakip hurra atak yapılacak bir takım değil. Sabredecez, belki çok zorlanacaz ama ben özellikle Başakşehir'in puan kaybının ve Diagne'nin ilk maçının vereceği ek motivasyonla kazanacağımızı tahmin ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam da bu yüzden top sende kalmalı işte. Topu rakibe verip, onları durdurmak için hamle yaparsan hata edersin, hele ki kendi sahanda.

      Sil
    2. Yorumda yazdığım gibi Donk 11'de. Günümüz futbolunda çılgınlığa gerek Yok, sonuç önemli heyecan adrenalin değil. Hele ki bu kadar puan gerideyken.

      Sil
    3. Kesinlikle katılıyorum. Sürekli pres yapan bir takım değiliz. Bunun yanında önde olduğumuz maçlarda bile geride açık veriyoruz. Trabzonspordaki eksikleride düşününce Trabzonspor ortadan ikiye bölünecektir. Zaten savunmaları iyi değilken Onyekuru, Feghouli,Diagne ve Belhanda rakibin savunması üzerinde yoğunlaşacaktır. Belhanda bugün defans özelliği ile değil hücum özelliği ile öne çıkmak zorunda.

      Rakip pasla çıkamadığı için uzun oynayacaktır bu durumda Donk Selçuktan daha önemli oyuncu. Bunun yanında Trabzonspor un hücum oyuncuları hızlı oldukları için Selçuk dezavatajlı. (Abdulkadir, Yunus Yazıcı yanında Selçuk, Bmc otobüs ile F1 aracı gibi kalır.)

      Selçuk birkaç haftadır ileri geri gidip gelebiliyor ama futbolu unutmuş, gölge pres yapıyor, kontrolündeki topu kaptırıyor.(Gerçi yana pas vermeyi becebiliyor)
      Bu takımda Selçuğun oynaması Galatasaray formasına ihanettir. Celil oynasın daha iyi.
      Maçı kazanmak için Donk un oynaması önemli. Selçuk oynadığında top bizde kalmıyor direk rakibe geçiyor.

      Sil
    4. Benim dediğim çılgınlık değildi. Tabii düzenin 4-1-4-1'e geçeceğini de düşünmedim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir