4 Şubat 2019 Pazartesi

Oyunu rakip yarı sahaya yıktığımızda fizik durumu kötü hali dahi etki eder


Alanyaspor karşısında topu hücum noktasına hiç taşıyamadık ve dolayısıyla orada kalamadık. Bu yüzden de Mitroglou'nun performansını amansız bir şekilde eleştirmem. Özelliği itibariyle ön alanda çok pres yapmayan, hızlı da olmayan ama rakip ceza sahası etrafındaki bitirici etkisi çok yüksek bir forvet.

Sen topu oraya taşıyamadıktan, Mitroglou'na servis yapamadıktan sonra kendisinden katkı alamazsın. Yarın Diagne için de bu durum geçerli olur. O biraz daha hazır ve atlet bir futbolcu. Bulduğunu atar ama bambaşka şeyler bekleyemezsin. Top oraya ulaşmak ve kalmak zorunda. Alanyaspor karşısındaki ilk yarıda oynanan futbolla zor.

2. yarıda biraz olsun hareketlilik kazandık. 4-2-3-1'e döndük ve Belhanda'yı forvetin arkasına çekince biraz olsun hücumda kalabildik. Sinan Gümüş'ün forvet özelliği zayıf ama en azından hareketli bir isim. Mitroglou'na göre biraz daha top sürmesi, orta sahaya yaklaşması doğal. Bitirici noktada ise hiç ettiği 2 pozisyon var.

Mitroglou onları atar işte. Topu sağıma mı soluma mı çekeyim diye uğraşmaz, aldığı an kaleye vurur. 2. yarıda Mitroglou sahada kalsa ve o pozisyonlarda topla buluşsa büyük ihtimalle golü bulurduk. Zaten bu işler için takıma katıldı, kendisinden beklentim çok yüksek. Luyindama için yazdıklarım onun adına da geçerli, 1-2 maç daha beklemek gerekiyor.

Fizik olarak iyi durumda değil tabii. Hazır olana kadar da benim 4-1-2-1-2 hayalim kenara atılır, tek forvet olarak Diagne oynamaya devam eder. Hazır çünkü, bir o kadar da formda. Milan'lı Piotek'i izliyoruz, aynı etkiyi Diagne'den beklemekteyim. Mitroglou da onun için iyi bir alternatif.

Oyunu rakip yarı sahaya yıktığımızda fizik durumu kötü hali dahi etki eder. Alan açıldığında ise onu orta sahaya kadar getirmek, pas yapmasını sağlamak anlamsız kalır. Alanyaspor karşısındaki oyunla etki etmesi imkansız. O da zamana ihtiyaç duyanlardan. Bu süreyi de son 25 - 30 dakikalar için kullanarak geçirirsek iyi bir seviyeye getirebiliriz.

4 yorum:

  1. daha yeni geldi ama en ufak ışık vermedi. 1 tane bile ışık vermez mi insan...

    demba ba'yı alsaydık keşke diyeceğiz gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen topu hücuma taşıyamazsan Higuain'i alsan dahi o da ışık veremez.

      Sil
  2. Beklemek lazım böyle bir maç çıkaracağini az çok tahmin ediyordum ekstra katkı ise takımın geri kalanından geldi hücum anlamında takım da bir şey yapmayınca Mitroglu çok zayıf göründü. Yine de en kötü ihtimalle Eren'in istatistiklerine ulaşacağını düşünüyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kötü gol atacaktır, yeter ki ceza sahası çevresinde topla buluşsun. O da çok mücadeleci, hareketli isim değil ama iyi bitirici. Oyun aklı var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir