3 Şubat 2019 Pazar

Pas oyunu oynamaya çalışsak da Fernando ve Badou Ndiaye'den etki göremiyoruz


Marcao ve Luyindama gibi iki tane iyi oyun kurabilen, ısrarla dikine oynamaya çalışan stoperimiz var. Günümüz futbolunda önemli bir artı. Aynı etkiyi orta sahadan alamamak ise aynı oranda negatif etki. Fernando / Badou Ndiaye hattında sorun yaşadığımızı düşünüyorum. Özellikle de hücum tarafında.

Pas oyunu oynamaya çalışıyoruz. Rakip ne kadar iyi bassa, bizi bozsa dahi bundan vazgeçmedik. Göztepe karşısında o kötü zeminde dahi bu oyunu oynamaya çalışmıştık ve bence başarılı da olmuştuk. Alanyaspor ise ön alanda daha hareketli ve seri bir takım. Bu noktada bizi fazlasıyla zorladılar.

Buna rağmen pas oyunu oynamaktan bir an olsun vazgeçmedik. Stoperler bu işi iyi yapıyor, bekler ya da orta saha ise cevap veremedi. Mariano'nun oyundan erken çıkması büyük bir handikap oldu. Linnes'in kötü oyunu, Ömer Bayram'ın varlığı derken bek etkisini unuttuk. 

Bu noktada da Fernando ve Badou Ndiaye'den sorumluluk bekliyorum. Belhanda, defansın derinliklerine gelse ve pas yapmaya çalışsa hücumda eksiz kalıyoruz. Çünkü bu ikilinin hücumda da bir etkisi yok. Badou Ndiaye topla hızlı çıkmaya çalışsa da neredeyse hepsini kaybetti. Fernando ise stoperlerin arasına girip, savunmayı rahatlatmayı denese de o da çok isabetli olamadı ve seri değildi.

Fernando'yu hücumda zaten göremiyoruz. Badou Ndiaye'nin ise oraları daha çok zorlaması gerekiyor. 2. yarıda 4-2-3-1'e dönerek Belhanda'yı öne attığımızda biraz hareket getirdik ama hiç destek gelmedi. Oysa ligin 2. yarısına Badou Ndiaye iyi girmişti. En azından onun biraz daha dizginlerini kırması gerekiyor.

Maalesef Fernando aşırı safhada "defansif" kalıyor ve günümüz futboluna bakınca da biraz daha teknik özellikler arıyoruz. Alanyaspor karşısında Selçuk İnan ya da Donk oyuna girer diye düşünüyordum. Trabzonspor karşısında cezalı olacak, ben bu ikilide birinin formayı alabileceğini düşünüyorum. Biraz daha seri ve isabetli oynamamız şart.

33 yorum:

  1. bu kulüpten binlerce oyuncu geldi geçti kimini sevdik kimini sevmedik. ama fernando kadar overrated oyuncuyu tarih yazmaz. bu kadar gereksiz sevilen, bu kadar gereksiz övülen ikinci biri yok! brezilyalı mustafa sarp'ı bir dönem melo ile bir tutanlar falan vardı. taraftar tipini seviyo herhalde bu adamın.

    deplasmanlardaki silik futbolumuzun 1 numaralı sorumlusu onun korkak, pasif oyun tarzıdır. agresif de değil. psikolojik üstünlüğü de yok. şut tehdidi yok. dümdüz bir adam. ama melo'dan iyiymiş! sene sonu derhal yollanmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok artık!! Bitrirdiniz ya Fernando'yu! Adam DEFANSİF orta saha bunu anlayin artik. Formsuz olduğu birkaç maç hariç gayet de iyi. Bu adamın ilk amacı defansla orta saha arasında bağlantı kurmak, defansa yardımcı olmak. Şut tehdidi neden olsun onu anlamış değilim.( ki hucuma katki verdigi baya maç oldu) Belhanda'yi konusun biraz ya. O adam 8 numara oynasa da hücum oyuncusu. Bakin bakalım kaç şut atmış kaç golu var. Burada aylardır bir Belhanda güzellemesi yapılırken Fernando yerle bir ediliyor. Ben de sana ve yazı sahibine şunu belirteyim, bu takımdan ayrılmasını istemeyecegim ilk ve tek oyuncudur Fernando. Overrated konusuna gelirsek, ne büyük ismi olup da bu takıma hiç birşey vermeyen kimler geldi kimler geçti bu takımdan. Bu sosyal medyanın aşırı yayginlasmasiyla taraftar profillerinde farklılıklar oldu ne yazık ki.

      Sil
    2. belhanda azıcık kıpırdansa gol atıyoruz. fernando için "en çok kalmasını isteyeceğim oyuncu" diyen birisi ancak fernando ile akraba falan olmalı. defans ve orta saha arasında hiçbir bağlantı falan da kurmuyor. gayet vasat oynuyor.

      Sil
    3. Fernando'yu bitiren olay geçen sezon yaşadığı sakatlık. Yoksa pozisyonunda farkı büyük isimdi ama o günden bu yana eski haline dönemedi. + şu da var, en azından benim oyun tarzımda defansif bir orta saha yok. Fernando'dan 8 olmuyor. Trabzonspor Onazi / Sosa orta saha ikilisiyle oynuyordu.

      Sil
    4. nerede o sert,adam yiyen fernando ,şimdi ise ozan tufan bile yürüyerek geçiyor onu,ligin de en fazla sarı kart gören oyuncularından biri bunun sebebi ise sürekli hep bir adım geride olması halbuki onun en büyük özelliği pozisyonu her zaman doğru alması idi.Sezon sonu satılacaktır diye tahmin ediyorum yerine net oyun kurucu alınması lazım

      Sil
    5. Geçen sezon sakatlandıktan sonra düştü ve hala geri dönemedi. Bunu söylemek ayıp değil.

      Sil
    6. geri dönemedi ise hayde brezilya ligine o zaman.3.300 maaş alan bir oyuncunun geri dönmesini mi bekleyeceğiz, o sakatlığın üstünden 8-9 ay geçti neredeyse hala dönemediyse bu onun suçu

      Sil
    7. Sen o maaşı verdiğinde dönmüyor işte, burada kazandığını orada alamaz ki.

      Sil
  2. selçuk tarzı bir pasör merkez oyuncusu arıyoruz orta saha da,selçuk her ne kadar yaşlanmış,ağır ve temposuz olsa bile etkisi olduğunu düşünüyorum ki göztepe maçında çok iyi oynamıştı eğer alanya maçında girseydi takımı rahatlatabilirdi,özellikle atacağı diyagonel paslar ile nefes alırdık.Bence bizim en büyük problemimiz merkez oyuncularının kısırlığı,tamam belhanda bağlantıyı kuruyor asist de yapıyor ama hiç skoru yok,ndiaye aynı şekilde,fernando dan zaten bunu beklemiyorum salt bir dos sonuçta,sevgili mehmet(SirArsenalist) abinin de dediği gibi fernando ve ndiaye lüks bu takım için,ts maçında selçuk ve ndiaye orta sahasının oynamasından yanayım ,ndiaye nin 6 da daha verimli olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net arıyoruz hem de. 4-3-3 oynayacaksak bize bir regista gerekecek.

      Sil
  3. Donk bu sezon butun maclarini iyi oynadi. Daha formda. Donk'un oynamasi lazim øbur mac.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzonspor karşısında o oynayacaktır, umarım iyi performans gösterir.

      Sil
  4. porto ve m.city görmüş bi oyuncuda elbette vardır bi yetenek ama melo ile kıyaslaniyordu. şahsi fikrim felipe melo tarihimizde yeri dolmayacak tek oyuncudur. bi oyuncuya 100m€ ayıracak paramız olursa hagi'nin yeri dolar ama melo'nun yeri dolmaz. çünkü o sadece top oynamıyordu, o bambaşka bişeydi. felipe melo'yu anlatmak için kelimeler kifayetsiz kalır ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melo bambaşka. Melo'nun teknik özelliği, topla dripling gibi farklı özellikleri vardı.

      Sil
  5. 25 yıldır bir şekilde tribünlerdeyim, bu yeni nesil taraftarımsı güruh kadar overrated bir topluluğu tarih yazmadı, umarım da şu saatten sonra yazmaz. Regista nedir, geri dönük / ileri dönük oyun kurucu nedir, box to box (iki yönlü ) nedir bilmez, bilmek istemez, her orta sahadan top kapsın, hunharca ara pasları atsın, şut çeksin, şut çekmesi yetmez goller atsın, o da yetmez çizgiden de goller çıkarsın ister bu güruh. En acısı da cehaletinin farkında değildir, yanlışını kabul ettiremezsin, böyle dünyanın amacını çözmüş hallerle beylik sözler zikretmenin onu ne kadar küçük düşürdüğünü göremez, ona küfredecek, içindeki kurumu kusacak bir hedef lazımdır, bugün Fernando'dur bu hedef, dün Bafe'ydi, 15 sene önce bu yaşlarda olsaydı Hagi dahi olabilirdi Allah'tan o günlere yetişememiştir.

    Alanyaspor maçına gelirsek, Fernando'nun maçın ilk dakikalarında orta saha çevresinde top alırken ilk yarı sonlarına doğru kendi ceza sahasından top alacak kadar geri çekilmesi Fernando'nun hatası ya da beceriksizliği ya da oyun yapısı değil sevgili Burak. Alanyaspor'un bu baskılı oyununa tepki gösteremeyen tüm takımdır. En fazla da; birazcık geri gelmeyen, savunmaya katkı vermeyi aklının ucuna getirmeyen Mitroglou, Onyekuru ve hatta Feghouli'dir sebep. Bu nedenle takımın mesafesini uzatmaları da destekten daha önemli bir eksiklik. İlk yarının büyük çoğunluğunda takımın kalanıyla bu üçlüyü aynı karede göremedik bile. Fernando sadece Galatasaray değil bu ligin 3 gömlek üstünde, zaman zaman performansında dalgalanmalar olsa da. Yaşı var, yıllık ücreti belki bir risk bunlar kabul, bu yüzden sene sonu gözden çıkarılması gerekebilir bu da kabulüm ancak, oyununa bakacaksak yukarıda saydığım üçlünün bilhassa deplasmanlarda takım boyunu kısaltması, savunmaya biraz olsun destek vermesi onu rahatlatacaktır. Badou'nun da gerçek performansını göstermesi de önemli, asıl düşüş Badou'da çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 25 senedir tribünlerdeyim, bu 25 senedir tribünlerde olduğu iddiasıyla her şeyin en iyisini bildiğini sanan ve kendisi gibi düşünmeyen herkesi 15 yaşında zanneden güruh gibisini görmedim inşallah da görmem. bu vasat sevici arkadaşlar, gözünün önünde gördüğünü bile doğru dürüst analiz edemeden 25 sene boş yere maça gitmişler yazık olmuş, o parayı başka türlü değerlendirebilirlermiş. sahaya ilk 11 çıkıyor, bu 11'den en az 5-6 adam kötü oluyor ama fernando kötü değil hepsi diğer 5-6 adam yüzünden çünkü bu adam city'den gelmiş asla kötü olamaz diğer arkadaşları buna ayak uydurmalı. insiyatif almasın o hiç, başbakan o baş komutan, city'den geldi.
      bu kadar ezbere yorumlarla 25 sene daha izlemeye devam...

      Sil
    2. üslubu sevmiyorsan bu arkadaşın yorumu da yayınlama burak bey. yayınlıyorsan korkma cevabını verelim

      Sil
    3. Kusura bakma, her dakika bakamıyorum. Yorumu gördüğüm an yayınlarım zaten, 25 kez atmana gerek yok. Üslubu ben de sevmedim ama 1 kereye mahsus yayınlamak istedim. Galatasaray'da hiçbir şeyi beğenmeyen doyumsuz bir tayfanın var olduğu gerçek ama Fernando'yu da, Muslera'yı da eleştiririm yani.

      Sil
    4. Kimse Fernando eleştirilmesin demiyor ama burası seviyeli bir forum olarak kalacaksa yukarda ki gibi şahısların yorumlarını yayınlamamak gerekiyor. Yaşım 33 ve son 25 yılda her anım Galatasarayla geçti. Hatta istenilen canlı ortamda bu 25 yildaki hemen hemen her "Avrupa" maçımınız hala yorumunu yapacak ve detaylarıyla anlatacak kadar taraftarim. Onur Kanca isimli arkadaşın yorumuna bende imzamı atıyorum. Isteyen alınsın isteyen çıldırsın sıkıntı yok. Fernando ara ara formsuzluk yaşasa da bu takımın en faydalı ve en ALTERNATIFSIZ oyuncusudur.

      Sil
    5. Bu konuyu ben kapatayım. Herkes eleştirilir ve kimse kimseyi sorgulayamaz. Uslup burada devreye girer. Saygı kaybolmasin. Kaybolduğu an o yorum yayinlanmaz işte. Seviyeye ben karar veriyorum , herkese açık bir platform. Dileyen dilediği gibi düşünebilir.

      Sil
    6. Teşekkür ederim, ben sevgili Burak için kendimi açıklayacak daha detaylı bir yorum yazdım, yayınlaması için değil, ona bir e-posta atmışçasına. Buradan kısaca şunu diyebilirim nasıl bir üslupla yazıldıysa yukarıdaki metin, aynı üslupla cevap verdim, ne bir eksik ne bir fazla..

      Sil
  6. galatasaray formasıyla 60 maça çıktıysa 40 tanesinde vasat oynadı fernando. polonya ligi'nden gelse yerden yere vurulurdu. city'den gelince herkes övüyor. melo'nun diagonal paslarından sonra kendisinin taca giden paslarını görünce, guardiola tarafından neden gönderildiğini anlamak hiç de zor değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlandıktan sonra toparlayamadı maalesef. Arada kalan 20 maç geçen sezonun ilk bölümüdür.

      Sil
  7. Pas oyununu yapamamızın tek nedeni takımın bu oyuna çalışmamış olması. Sezon başından beri dik oyunu benimsemiş takım ve buna uygun çalışmış takım ha deyince pas oynayamıyor.
    Şuan pas oyunu oynayamamamızın bir sürü sebebi var.
    Stoperler: İki stoperde yabancılık çektiği için sanırım yada kendi ülkelerinde böyle göstermişler kaleci oyun kurarken açılmıyorlar. İkiside anlamadığım şekilde kazık gibi merkezde bekliyor.

    Kanat bekleri: Mariano dışında oyun kurma yeteneği olan oyuncu yok.(Linnes solda oynadığı maçlar hariç) Nagatomo ve Linnes ne yazıkki çizgi oyuncuları onların yapabildiği çizgiyi katetmek. Bu yüzden oyunu yönlendirmek konusunda zayıflar.

    Ortasaha: Ndiaye ne yazıkki sırtı dönük oyun dışında başka birşey yapamıyor. Rakiplerde çözdü onu yüzü rakip kaleye dönük almasına müsade ediyorlar. Pas yeteneğide olmadığı için bu bizim işimize yaramıyor. Fernando ise tam tersi stoperler açılmadığı için araya giremiyor , bu yüzden sırtı dönük top alıyor. Topla dönme yeteneği olmadığı için(Hiç bir deefansif ortasahada yok.) Pas opsiyonu stoperler yada bekler oluyor.

    Sorun bu kadar basit. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Musleranında yavaş oyun kurması Fernandonun etkisiz oyununun nedeni budur. Takım çabuk pozisyon alamadığı için Muslera hızlı oyun kuramıyor(evet kendisi bir Ederson değil) çünkü stoperlere verdi diyelim bekler pozisyonlarını almadığı için stoperler ilk baskıda pas opsiyonu oluşmadığından topu kaybedeceklerdir.

    Fernando özelinde ise yanındaki Ndiayenin varlığı takımı çökertiyor.(Adam ne defansta şuanbirşey yapıyor nede ofansta) Fernando ikili ortasahada dünyanın en kötü oyuncusu tıpkı Henderson ve Naby Keita gibi. Sezon başında Fatih Terim 4-1-4-1 de Ndiayeyi ilerde kullanıyordu ama şuan santrafor geldiği için merkezde bir kalabalık var bu yüzden Ndiayeyi geri çekmek zorunda kaldı(aynı nedenden Feghouli de muzdarip)
    Şuan için tek çözüm Ndiaye yi kesmek. Birde Mariano sakatlanmasın diye dua edip yeni stoperlerin enselerine şaplatıp çizgiye açılmalarını söylemek.

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum da gayet mantıklı ve güzel. Mutlu oluyorum bu tarz taraftarlarımızın sayısinın hala fazla olmasindan.

    YanıtlaSil
  9. Nasıl bir üslupla yazıldıysa yukarıdaki evin, aynı üslupla cevap verdim, ne bir eksik ne bir fazla. Daha önce de defalarca hem belhanda hem de fernando’yu “insan” gibi eleştirenle de övenle de gayet güzel bir tartışma ortamında bulundum. Adım da belli, “adsız” ya da enteresan mahlasların arkasına sığınıp nefret de kusmadım. İçindeki kurumu ağzından salyalar akıtarak bugün fernando, yarın muslera öteki gün x br kişiye kusacak insanların üslubunu değil buna aynı seviyede cevap veren üslubu “bir kereye mahsus” yayınlayacaksan bu türlere çanak tutacaksın demektir. Şu cevabım da doğrudan sanadır sevgili Burak, hiç yayınlamayabilirsin kendine bi e-posta olarak değerlendirip.. sosyal hayatında yaşamış olduğu hüsranların acısını lağım ağzıyla sosyal mecra üzerinden kusan arkadaşa tek bir cevap yeter benim için, daha fazlasını sağlayıp nefretini daha da kusmasına müsade edecek değilim. Senin de sevgili Burak, buna çanak tutuyor oluşunu kabul edemeyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin insanlari güruh olarak nitelendirdigin mesaj çok mu seviyeli mesela. Yayinladim ama, görüşundur. Ben de bunu kabul edemeyeceğim. Nefreti başlatan sen oldun maalesef. Mesajını tekrar oku derim. İnsanlar nefret kusuyorsun, bu da yakışmaz. Ben burada nelerle uğraşıyorum yoksa. Saygı cercevesinde herkes başımın üstune. Sen de dahil.

      Sil
  10. Bak bu sefer zerre hakaret de yoktu, yukarıdaki şahıs gibi “korkma” da dememiştim halbuki. Eleştiriye bu kadar mı tahammülsüzlük? Tebrikler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu hakkında yanıtı verdim, kapandı artık. Yazdıkların eleştiri değil, başka bir boyuta geçti artık. Ben izin veremem buna, konu kapanmıştır. Katkıların için teşekkür ederim, saha içine dönüyorum tekrar. Bu konuda atacağın yorumları elbette yayınlarım.

      Sil
  11. Emre bir an önce dönse de Ndiaye yedeğe çekilse keşke.Belhanda geride kalmak istiyor.Fernando zaten defansif orta saha bir de tüm bunların üstüne Ndiaye de kendini geriye hapsedince orta sahadan hücum noktasında verim alamıyoruz.Emre dönünce Fernando defansif orta saha, Belhanda merkez orta saha ve Emre de ofansif orta saha oynar.Bu bizi üst noktaya taşır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akbaba en azından alternatif üretecek ve elimiz rahatlayacak. Formasyon üretme imkanıdır bu.

      Sil
  12. Zaman zaman üçlü deneyip fernando'yu stoperlerin arasında deneyebiliriz. Luyindama Fernando Marcao üçlüsü ideal olabilir. Böylelikle Badou Belhanda Emre Akbaba dan kurulu bir orta saha imkanı da geçer elimize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando'nun kariyerini yükseltmesi de bence stoperleşmesinden geçiyor ama bunu düşünüyor mu emin değilim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir