9 Şubat 2019 Cumartesi

Trabzonspor maçı Linnes'in son 21 gündeki 7. maçı olacak


Trabzonspor maçı Linnes'in son 21 gündeki 7. maçı olacak. Nagatomo'nun Asya Kupası'nda finale kadar yürümesi Linnes'i olmazsa olmaz kıldı. Tabii burada Ömer Bayram ve Emre Taşdemir'e güvenemiyor olmak etken. Linnes'in sol bek performansı da hiç fena değildi.

Kupa maçlarında ise Mariano'yu kenara aldığımızda Linnes'i sağ beke çektik. Haliyle de üst üste oynamak zorunda kaldı. Neyse ki kendine iyi bakan, istikrarlı bir futbolcu. Temposu her ne kadar sallanmaya başlasa da çizgisi hala iyi. 

Ayrıca bu kadar üst üste forma giydikten sonra temponun sallanmasından daha doğal bir şey yok. Düşüşler doğal olsa da çizgisi çok düşmedi. Trabzonspor karşısında Nagatomo dönüyor ama Mariano'nun sakatlığı Linnes'i yine 11'e yazacak.

En azından asıl pozisyonu diyelim. Linnes ve Nagatomo tempolu bekler. Mariano'nun da çizgisi ligin 2. yarısında yükseliyordu, geriden oyunu kurma noktasında fark yaratıyordu. 3 iyi beke sahibiz ve 2'si de her iki bekte forma giyebiliyor. Nagatomo'nun dönüşünün avantajı bu olacak.

Gelelim asıl konuya. Ara ara hatırlattığım ve hatırlatmaya devam edeceğim bir konu. Linnes'in sezon sonunda bitecek olan sözleşmesi hala uzatılmış değil. Sağ bekte ciddi alternatif, sol bekin olmadığında orada da oynuyor. Maaşı düşük, istikrarı yüksek. Daha ne bekleniyor olabilir?

Sezon sonu takımdan ayrıldığında daha iyisi mi alınacak ya da. Bunun yabancı kontenjanı falan yok. Yabancı sayısı 8'e inse dahi Linnes'i takımda tutmanız gerekiyor, giden isimler daha farklı. Şu haberi almak için sabırsızlanıyorum ama hala hareket olmaması kabul edilebilir gibi değil.

Aynı durum gençler için de geçerli. 7.5 milyon avro'luk serbest kalma bedelleri duruyor ve sezon bittiğinde sadece 1 yıllık sözleşmeleri kalacak. Bu da neredeyse bedavaya elden gitmeleri anlamına geliyor. Ozan Kabak konusundan ders alınmamış ki bu konuda da sessiziz.

6 yorum:

  1. kupada sağ bekte semih'i oynatmamak büyük hataydı.

    linnes ile bi anlaşma yapıldı bence. ffp falan vardır bekleniyordur. bu adamı elden kaçıracak kadar saçma davranmazlar diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleniyorsa da ışık yakılmalı en azından, yangın yapmamalıyız. Ama Garry ile sözleşme iyileştirirken o ffp yok muydu?

      Sil
    2. Ilk maçta mariano var iken o bölgeden atak ve gol yemistik bugün bunların olmayacağına inanıyor ve birkez daha linnes ve ış ahaklına güveniyoruz eger feguili biraz kendisine yaklaşırsa katkısı çok olacaktır. Tüm mesele orta saha etkili olacakmı oradan topu ön bölgeye çabuk geçirebilecekmiyiz bunu yaptığımızda güzel keyifli bir oyun ve skor kesin..hadi bakalım çocuklar biz tribunde ses, siz sahada söz verelim "galatasaray bitti demeden hiç bir şey bitmez..."

      Sil
    3. Stoperler değişti işte, artık oyun kurma noktasında çok daha iyi durumdayız.

      Sil
  2. Bence yönetim Linnes'in durumunu unuttu.Ayrıca diğer gençlerde 7,5 milyon euroluk çıkış maddesi yokmuş

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir