2 Şubat 2019 Cumartesi

Trezeguet'in transferini yaz dönemine bırakmak akıllıca bir iş


Trezeguet de son günün sürprizi olacaktı. Zor bir ihtimal olsa da şartların zorlandığı haberini almıştık. Diagne, Mitroglou ve Luyindama hamleleri bizleri o kadar mutlu etti ki bu konu üzerinde çok durmadık. Gerçekleşmemesi beni o kadar da mutsuz etmedi aslında.

Luyindama'yı transfer ederken Maicon'un sözleşmesini askıya almak zorunda kaldık. Olası Trezeguet transferiyle de bir yabancının daha sözleşmesi askıya alınmalıydı. O isim de yüksek ihtimalle Donk olacaktı. Stoper ve orta saha için iyi bir alternatiften bahsediyorum.

Şu aşamada yabancı sayısı sorun. Maç kadrosunda 12 isim bulundurabiliyoruz ve kulübedeki isim de ya Onyekuru ya da Mitrioglu olacak. Linnes ve Donk gibi isimlere ise tribün yolu görünüyor. Sorunsuz yedekler bunlar. Kalan yabancılardan herhangi birini tribünde tutmak ise lüks olacaktı.

Bir de işin taktik boyutu var. Trezeguet, oyun kurucu özelliği olan bir kanat. Çok yetenekli, tek başına maç alabilecek, seyir zevki yüksek ve yaşının 24 olması itibariyle de geri dönüşü olacak bir isim. İşin bu kısmı tamam ama Feghouli de aynı özellikte bir isim. Bu yüzden de iki aynı tarzda kanadın sahada olması bana sıcak gelmiyor.

Sol tarafta Onyekuru 2. forvet özelliği gösteriyor ve gole çok yakın. Feghouli ise oyun kurucu kanat, haliyle birbirini iyi tamamlayan bir ikili. Trezeguet'in gelişi Onyekuru'yu tribüne yollardı. Ocak için de bambaşka bir maliyet. Bunu karşılamak zor olabilirdi. 

Trezeguet'in transferini yaz dönemine bırakmak akıllıca bir iş. Yaz aylarının ilk hamlesi o olabilir. Belhanda ve Feghouli'nin sözleşmelerinden çıkmayı olası görüyorum. Trezeguet'in bonservisi yüksek olabilir ama maaşı en fazla 2 milyon avro civarında kalır. Feghouli sonrası adına olabilecek en iyi iş diyebilirim.

İçinde bulunduğumuz sezonun yaz döneminde bu işe soğuk baksam da Trezeguet beni yanılttı. Fark yaratabilecek bir isim,, özellikle Diagne'yle uyumları harikaydı. Bu birlikteliği Galatasaray'da da görmeyi diliyorum. Trezeguet'in Galatasaray'a transferi mutlaka gerçekleşecek.

12 yorum:

  1. Dünya Kupası performansı hayal kırıklığı oldu aslında ama bizim ligde kaldığı yerden estirmeye devam etti ve o hayal kırıklığını bertaraf etti. Avrupa maçlarında ne kadar etki edecek bilmiyorum ama bizim lig için çok fazla katki sağlayacaktır, Feghouli yerine almak bence de akillica bir ikame transferi olur ✌️ Selamlar ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligde ilk yarıda gösterdiği performans bir önceki sezondan yüksekti. Bu seviyelerin futbolcusu olduğunu kanıtladı bence.

      Sil
  2. İyi futbolcu sözüm yok, tam Terim'in kalemi ama bir kez daha Turgay Ciner'in kucağına oturmaya gelmez. Deler geçer bizim bütçeyi. Adam tok satıcı. Kanat oyuncusunun genci, kralı Hollanda Ligi'nde. Marcao tarzı ama o kadar bayılmadan birini bulsunlar artık. Yaza Belhanda gidecek o para Luyindama'nın opsiyonuna yeter. Ocak'ta eksik gördük ama dünyaları bayıldık. Ayrıca şunu da unutmayalım maaşları ödemekte güçlük çekiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trezeguet'in değeri düşecek bence, kafa olarak koptu diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Sene başından beri ayrılmak istiyor. Ciner Çin'den 11 milyon avro teklif almış, göndermemiş. Altına bırakmaz artık. Mısırlı çok ayak diretirse verir maaşını antrenmana çıkarır. Olmadı yeniden Çin ama bize üçe beşe bırakmaz. 7/8 de bizi yorar. orta sahanın da yenilenmesi lazım. Kiralıklar var, yetersizler var. Dolayısıyla bonservis bedeli ödeyeceğimiz mevki çok.

      Sil
    3. Diagne için de 15'i reddetti diyorlardı ama 10'a bize sattılar. İş futbolcuda bitiyor.

      Sil
  3. Bence Trezeguet için yüksek ücret ödemeyiz çünkü ipleri koparmış gibi gözüküyor.Geri kalan süreçte de katkı vereceğini düşünmüyorum ve kasımpaşa da onu yollamak için fazla direnemez çünkü Trezeguet de bize gelmeyi çok istiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çılgın ücretler olmayacaktır, bence düşüşe geçecek, kafa olarak koptu.

      Sil
  4. daha doğrusu onyekuru sonrası tirezege hamlesi denilebilir.feguli belhanda farklı mevkilerin oyuncuları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli aynı tarz kanat ama, sağda oynasa bile. Aynı anda sahada olmaları çok sağlıklı olmaz bence.

      Sil
    2. feguli ile onyekuru nun birbirine benzer yönleri hiç yok bence.feguli set hücumu oyuncusu.onyekuru kontraatak oyuncusu.onyekurunun asist özelliği yok.9 gol sıfır asist.trezege bence daha değerli.

      Sil
    3. Feghouli ile Trezeguet birbirine benzer yönde iki isim, ben onu söyledim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir