30 Mart 2019 Cumartesi

3 haftalık ara mutlaka Emre Akbaba'ya yarayacak


Bu kadar uzun bir sakatlığın ardından geri dönmek kolay değil. Hele ki böylesine ateş çemberinin içinde. Geldiğinin ertesi kendisini şampiyonluk yarışının içinde buldu ve Fatih Hoca da her fırsatta Emre Akbaba'yı kazanmayı deniyor. Kenardan geldiği de oluyor, 11 başladığı da. Genel ortalamaya bakınca beklenen düzey bu değil mutlaka.

Milli Takım ve seçimler için verilen 3 haftalık ara mutlaka Emre Akbaba'ya yarayacak. Fizik seviyesinin takıma yaklaşması gerekiyordu. Sakatlık dönüşünde birçok maçta şans bulsa da yetmiyor. Temel problem fizik, ayakta kalabilmek. Bu arada da kendisine gereken yükleme yapılmış ve oynadığı 2 hazırlık maçında geçer not almış.

Hücum için alternatifsizlikten kırıldığımız şu zamanlarda Emre Akbaba'ya su gibi muhtacız. Kenara baktığımda güvenebileceğim hücum alternatifi bulma noktasında sorun yaşıyorum. Ne kanat ne de forvetin arkasına adına güçlü isimler yok, bir tek Emre Akbaba işte. Geçen haftalarda istenilen seviyede olmaması da planları bozmuştu.

Bir ek daha yapayım. Bu adamın yeri kanatlar değil, net olarak forvetin arkası. Kanatlarda da denedik, olmuyor. Emre Akbaba'yı pas ve teknik özelliğiyle ön plana çıkaramayız. Forvet özelliği var, mümkün olduğu kadar forvetine yakın oynamalı ve rakip ceza sahası etrafında dolaşmalı. İyi bir bitirici, doğru servis ve uyumu alabilirse sezonu 10 golün altında da tamamlamaz.

Malatyaspor maçında 11 başlayabilir. Emre Akbaba'yı forvetin arkasında, Belhanda'yı ise Emre Akbaba'nın arkasında kullanabiliriz. Belhanda'yı Feghouli'den uzaklaştırma yanlısı da değilim, o uyum asla bozulmamalı. Takımın hücum tarafındaki en büyük kozunu bozmak anlamına geliyor. Bu da denendi.

4-3-3 içinde Emre Akbaba'yı sağ, Belhanda'yı sol iç izledik. Belhanda solda yürüyor da, Emre Akbaba sağda Feghouli ve Mariano ile o uyumu yakalayamıyor. Tabii bunda bir orta saha gibi kullanmak ve rakip ceza sahasından uzaklaştırmak da etken. Pas oyununda değil, bitirme noktasında kalitesi ortaya çıkacak.

2 yorum:

  1. 4-2-3-1 de orta saha da belhanda ile oynamak felaket olur,4-2-3-1 de ikili de oynamak baska birsey orasi disiplin ister,savunma ister, evet belhanda savunma yardimi yapan bir oyuncu ama bunu disiplinli bir sekilde yapmiyor dogal olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-2-3-1'in 10 numarasında Belhanda olur zaten :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir