31 Mart 2019 Pazar

6+2+2 gibi düzenlerde herkes Şener Özbayraklı'nın kapısında yatardı


Bugün transfer konuşuyoruz, konular denk geldi diyelim. Sözleşmesi biten isimler ana odak ve bazılarının da Galatasaray'la sezon sonu için anlaştığı yazılıyor. Şener Özbayraklı da yazılmış ve bizimle olduğu kadar Beşiktaş'la da adı geçiyordu.

14 yerli zorunluluğunu bu yüzden seviyorum. Mevcut yabancı sınırını böyle adlandırmak lazım. 14 yerli almak zorundasınız, yabancı değil. Bu kural içinde de böylesine yerliler eski önemini yitiriyor. 6+2+2'li düzenlerde herkes Şener Özbayraklı'nın kapısında yatar ve an itibariyle en kötü "yıllık 2 milyon avro'luk" sözleşmeyi garantilemişti.

Bugün ise herkes tok alıcı. Fenerbahçe kendisiyle devam etmek istemiyor mesela. Doğrusunu da yapıyorlar, geçmiş Fenerbahçe kariyeri beklenen ölçüde gelişmedi. Galatasaray / Beşiktaş gibi takımların da daha iyi alternatifleri vardır, neden önceliği Şener Özbayraklı olarak belirlesinler ki.

Galatasaray'ın sağ bek rotasyonu fazlasıyla güçlü. Mariano / Linnes rotasyonu takımın en güçlü yanlarından biri. Mariano sallanmaya başlasa da kalitesi üst düzey. Gerçi yine de ayrılık olabilir diye bakıyorum. Linnes'in ise sözleşmesi bitiyor ve neden hala uzatılmadığına yönelik sorulara cevap bulamıyorum.

Sivasspor'lu Douglas'ın adı da Galatasaray'la anılıyor. Kalite olarak üst düzey bir sağ bek. Oyun çeşitliliği de yüksek, son haftalarda Galatasaray'da Feghouli'nin yaptığını o da Sivasspor'da yapıyor. Sağ önde oynuyor gibi görünse de serbest isim aslında, oyun kurucu gibi. Bir sağ bek alacaksam da Mariano / Douglas değişimi olsun isterim.

Yerli bir sağ bek ihtiyacında ise Nazım Sangare gibi isimler gündeme gelir. Bonservis konusu olsa da şartları çok zorlamaz. Şener Özbayraklı'ya çok sıcak değilim. İyi olduğu günlerde temposuyla ön plana çıkardı ama teknik yeterliliği hiçbir zaman üst noktaya çıkmadı. Her zaman mücadelesiyle andık ve bu da yetmiyor. Yetiyor olsa Fenerbahçe'de devam ederdi.

6 yorum:

  1. Sadık Çiftpınar öyle 750 bin avro değil GS ve BJK'ın katıldığı açık arttırma sonucu 5/6 dan giderdi. Serdar Aziz zamlı sözleşme uzatarak bizde devam ederdi. Vasata yakın oynayan Ertuğrul Ersoy(Bursa), Atilla Turan(Kayseri), Altındordulu gençler yaz yaz bitmez açık arttırma ile 3 ten 5 ten enaz 2 maaşla giderdi. Bu arada 6+2+2 olmaz diye düşünme sakın ülkede hukuk ve denetim kalmadığı için olur. Bu sistem çalmaya en uygun. 6 yabancıyı öyle Marcao için kullanmazsın star diye Zapatayı alırsın 5 maaşla, uçak kaldırdım dersin yeni Van Persie bulur havanı atarsın. 14 yabancı maaşları indirdi, rekabeti arttırdı, genleri sisteme soktu, kaliteyi arttırdı. Peki böyle bir ortamda yöneticiler ne yapsın,
    taş mı yesin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yerli için dediğin gibi açık arttırma olur ve büyük bütçeler ortaya çıkardı. Bu da kalitesiz futbolu beraberinde getirirdi.

      Sil
  2. Yillarca Anadolu takımlarının vasat oyuncularına haketmedikleri paralar verildi. Saçma sapan adamlar sadece yerli diye saçma sapan paralar kazandılar. Sınır tamamen kalkmalı artık Türk futbolunu kurtaracak tek şey bu. Hem büyük takımlar hem anadolu takımları için tek çıkış yolu. Yerli futbolcu artık daha fazla çalışmak zorunda olduğunu ogrenmeli. Kontrat kapıp yıllarca yatma devri bitsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sesler kesildi neyse ki, kuralın devamı yönünde fikirler daha yoğun çıkıyor. Milli Takım'ın da iyi görüntüsü etken oldu.

      Sil
  3. Şener anadolu takımları için çok değerli bir isim ancak asla büyük takım topçusu değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de değil. Sadece mücadele ederek tutunamazsınız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir