21 Mart 2019 Perşembe

Asistin asisti, atak başlangıcı değil, direkt tabelayı konuşuyoruz


Feghouli'yi övdük, Belhanda'yı da atlamayalım. Galatasaray'ın ligin 2. yarısındaki yükselen değerleri ve hücumu neredeyse tek başına taşıyan isimler. Belhanda her geçen zaman daha da vazgeçilmez olmaya başladı. Ben geçmiş dönemini de tutuyor ve beğeniyordum. Ligin 2. yarısından itibaren ise "beğenmeyenler" dahi bu performansa kayıtsız kalamıyor.

Belhanda ligin 2. yarısında oynadığı 9 maçta 4 gol 4 asisti gördü. Ayrıca ligde forma giydiği ilk 12 maçta 21 şut pası varken, son 6 lig maçında 22 tane şut pası atmış. Konu asistin asisti, atak başlangıcı falan da değil. Bunlar da kıymetli istatistiklerdi ama artık direkt olarak tabelayı konuşuyoruz. Bu da geldikten sonra Belhanda için eleştirebileceğimiz çok fazla bir şey kalmadı.

Farklılık ise şu noktada. Her ne kadar 8'im ve Badou Ndiaye'nin pozisyonunda oynuyorum dese de görüntü değişti. Ben de 8 olduğuna inanıyordum, beğeniyordum da ama 10 numaradaki görüntüsü bambaşka. Beğenilmeyen Diagne'nin de etkisi var. Onun açtığı alanı Belhanda ve Feghouli müthiş dolduruyor.

Belhanda da daha fazla sorumluluk alıyor. Fatih Hoca'nın Belhanda üzerinde iyi bir hücum dokunuşu oldu ve sorumluluktan kaçınmıyor. Rakip kaleye daha yakın, şut atmaktan çekinmiyor, topla ceza sahası içine giriyor ve rakip ceza sahası etrafında ince düşünüyor. Feghouli'ye yakın oynadığında etki çok daha büyük ama sadece sağ tarafta sıkışıyoruz. Yeni dönemde alternatif üretmek gerekiyor.

Belhanda'dan vazgeçileceğini de düşünmüyorum. Çok iddialı bonservisler gelmediği sürece takımda tutulacaktır, Fatih Hoca'nın olmazsa olmazlarından. Feghouli'nin dahi kalma şansı var, hatta gelecek sezonun temeli bu ikili üzerine dahi atılabilir. Bonservis geliri getirme noktasında da takımın en değerlisi Belhanda.

16 yorum:

  1. Kaynakların doğruluğu tartışılır, ancak birkaç gazetede Belhanda-Feghouli ikilisinin seneye de kalması gerektiği ve kesinlikle satılmaması telkininde bulunmuş Fatih Hoca. Haber ne kadar doğrudur bilemem ama sanırım yüksek bonservis miktarı gelmedikçe satılmazlar. Hatta bence 10-12 milyon eurolar yüksek paralar olmasına rağmen daha düşük kalibreli oyuncuların ne paralara gittiğini görünce, daha yüksekleri görmeden satmamalıyız diye düşünüyorum. Hatta ilk tercihim kalmaları yönünde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teklife göre değişir mutlaka. Satalım diye uğraşmayız, ben de böyle düşünüyorum. Değerli bir ikili, yapı onların üzerine kurulabilir.

      Sil
  2. hocam gomis vakıasından sonra bu kulüpte kimsenin kalıp kalmayacağının garantisi yok.yazın gene bunlar paracı diye medyaya servis haberleri yapılırsa şaşırmam.

    yeni sezon belhanda feguli tirezege üzerine kurulmalı.

    cangne en az zararla satılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yok, her an her şey olabilir. Ozan Kabak için de bu dediğin geçerli.

      Sil
  3. taraftarımız öyle kafayı yemiş ki mutlaka kavga edecek bir şey buluyor. eskiden ikisine de küfür ederlerdi. şimdi de "belhanda mı daha iyi feghouli mi" diye bölünüyor.

    yahu biri lampard, biri hazard..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir şey aslında, hangisi daha iyi, frikiği kim kullanmalı gibi tartışmaları severim :)

      Sil
  4. 8 numara bence de değil çünkü 8 numara sadece ofansif değil işin defansif kısmında da olmalı,savunma derken rakip kovalamaktan bahsetmiyorum doğru pozisyon almaktan bahsediyorum,savunma meziyetleri olan bir oyuncu değil sonuçta belhanda her ne kadar savunmaya yardımı olsada,mesela 4-1-4-1 oynuyoruz ,bazı zamanlar yerini çok boşaltıyor doğru zamanda pozisyon almıyor bu da orta saha da ciddi sıkıntı yaşadığımızı gösteriyor, son 7 deplasman maçında altısında geriye düşmüşüz ne zaman 4-2-3-1 dönsek top oynamaya başlıyoruz,4-1-4-1 oynamak istiyorsanız liberoda ki oyuncunun kante gibi allan gibi çabuk ve tempolu olmalı, donk veya fernando ile 4-1-4-1 de ancak perişan olursunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'nın ön alan için savunması kıymetli, orta saha için ise sana hak veriyorum.

      Sil
    2. bence de zaten önümüzdeki sezon için ilk plan orta sahaya sert ve mücadeleci oyuncular almak olmalı. Luyindama - Marcao muadili orta saha ikilisi olsa scout tavsiyesi ile, süper olabilir.

      Sil
    3. Bir yandan da bonservis geliri lazım. Orada Belhanda'ya bakıyoruz :( Çok çetrefilli bir konu.

      Sil
  5. Önümüzdeki sezon sistem Belhanda - Feghouli üzerine kurulmayacaktır diye düşünüyorum. 6 numara pozisyonunda Sander Berge veya ligimizden Onazi tarzında biri, önünde ise Belhanda ve Belhanda tarzı 2 oyuncu, kanatlar Trezeguet - Emre ya da Brahimi - Emre, ilerde ise Diagne (Vedat Muriqi tarzını da ekleyelim) şeklinde olacağını düşünüyorum. Daha doğrusu böyle olsa diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekliflere bakar o iş. İyi teklifler gelmeli, yoksa kalmaları bence de sağlıklı. Çünkü çok iyi isimler.

      Sil
  6. Ben de kendisini maas performans bakimindan begenmeyelerdenim ama hakkini vermek gerekirse ikinci yarida bu maci aldi diyebilecegimiz maclar var ve bariz bir sekilde sahiplenerek oynuyor takimi, agresifligi de gitti faydali olmaya basladi, hala 10 numarada olmasi gereken sutunun ve göze hos gelen oyun tarzinin olmadigini savunuyorum ki öyle ama hizli hücumda ve pres yapan takimda Belhanda kendini oyuna verirse, ciddi bir silah bana göre de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımı da doğru kurgulamak önemli. Arkasını iyi tutmak, onu mümkün olduğunca hücuma atmak gerekir. Feghouli'nin yükselişi de Belhanda için etken.

      Sil
  7. En önemlisi şut atmaktan çekinmiyor.Önceden pasta başka bişey düşünmüyordu ve vurulması gereken noktalarda hep pas atıyordu ama ikinci yarı bunu tersine çevirdi ve bu iyi bişey tabi.Çünkü Donk, Ndiaye, Fernando gibi oyuncular şut çekmiyor fazla.Orta sahada oynayan birinin mutlaka şutu düşünmesi şarttı ve Belhanda artık bunu uyguluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha cesur oynuyor, mutlaka hoca eli değdi diyebiliriz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir