29 Mart 2019 Cuma

Bu fotoğrafı bugün gördüğümde kalan günlere yönelik umut sahibi oluyorum


Belhanda ve Feghouli. Bu fotoğrafı geçtiğimiz sezon görsem farklı şeyler düşünürdüm. Bugün gördüğümde ise kalan döneme yönelik umut sahibi oluyorum. Ligin 2. yarısının tartışmasız olarak kalite belirleyicisi isimler. Neredeyse tüm hücumu tek başlarına ayakta tutuyorlar ve şampiyonluk umudunu da bu isimler üzerinden okumalıyız.

Geçtiğimiz sezon Feghouli için yaptığımız tek yorum "yeni sezonu görelim" üzerineydi. Tempo olarak bir türlü takım seviyesinde değildi ve yaptığı iyi işlere rağmen beklentinin gerisinde kaldı. Bu sezonun ilk yarısında ise yüzüne pek bakılmadı. Fatih Hoca'yı eleştirdiğim konulardan biri de bu. Feghouli gibi bir ismi kenarda bekletme lüksümüz yoktu.

Tabii içeriği tam olarak bilmiyorum. Belki de bu ayrılık sayesinde Feghouli kazanılmıştır. Şu an ikili arasında sonsuz güven var ama geç kalındı. Ligin ilk yarısında büyük kayıplar yaşadık, Feghouli'yi kenarda tutup 11'de kaliteyi çok düşürdük. Feghouli yeni sezonda devam eder mi bilmem ama mevcut kalitesiyle ligin çok üzerinde bir isim.

Belhanda'yı ise biliyorsunuz. Geçen sezon da takımın en iyilerinden biri olsa da ısrarla eleştirildi. Ligin ilk yarısında da bu tablo böyleydi ama beğendiremedi işte. 8 mi 10 mu tartışmaları arasında gittik geldik. 8'de de iyiydi, şu an 10'a geçtiğinde ise çok daha iyi. Tabela beraberinde geldi, doğal olarak da eleştirilerin dozu azaldı.

Belhanda / Feghouli uyumu diye bir şey de var. Birbirini yükselten, fazlasıyla uyumlu futbolcular. Fazla alternatif üretememek sorun. Bazen bu ikiliye haddinden fazla bakıyoruz ve önlem alındığında da farklı alternatifler üretemiyoruz. Orta saha, forvet ya da sol tarafta da aynı etkiyi yaşayabilmek gerekiyor.

Fotoğraf mutlu etti. Milli Takım araları Galatasaray'a yaramıyor ve sakatlıklardan korkuyoruz. Diagne ve Mitroglou'nun durumları malum. Feghouli ve Belhanda'nın sağlıklı dönmesi önemliydi. Milli Takım için Afrika'ya giden futbolcularda sorun olabiliyor. Kötü şartlar çünkü, sahalar, rakipler derken sakatlıklara oldukça müsait.

4 yorum:

  1. ikisi de çok iyi futbolcular. sistemsiz bir takımı tamamen kendi yetenekleri ile taşıyorlar. bunları beğenmeyen kara cahildir. allah güç kuvvet versin ikisine de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sistemsiz diyemem, mutlaka bir düzen vardır ama o plan güçlü değil işte.

      Sil
  2. Zaten bu ikisi kaldı elimizde hücum anlamında sırtımizi dayayabilecegimiz. Onyakuru sol kanatta başka bir alemde oynar gibi oluyor. Forvette Sinan Gümüş ile başlayacak gibiyiz kritik maçlardaki kritik gollerine bir yenisini daha ekler umarim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne ve Mitroglou'nda önemli bir sorun yok gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir