26 Mart 2019 Salı

Bu yaz döneminde de Deniz Türüç'ün transferi konuşulur


Geçen yaz döneminin konuşulan ismi Emre Akbaba'ydı. Beklenildiği gibi de transferini yaptı. Oysa aynı dönem içinde Deniz Türüç'ün de kendi takımında büyük bir etkisi vardı. İçinde bulunduğumuz sezonda da devam etmekte. Kayserispor'u farklı kılan isimlerden biri ve Milli Takım adına da önemli gördüğüm alternatiflerden.

Bu yaz döneminde de Deniz Türüç'ün transferi konuşulur ve onu alan takım önemli bir yerli alternatife sahip olmuş olur. Yaz döneminde sözleşmesinin son yılına girmiş olacak. 26 yaşına da geldi, bir üst seviyeye geçmek için zamanıdır. Kimler peşinde olur bilmem ama Emre Akbaba gibi 4-5 milyon avro aralığına transfer yapması çok olası.

Tertemiz bir sol ayağı var, önce onu konuşmak gerekiyor. Moldova karşısında yapmış olduğu 2 asist mükemmel değil mi. Türkiye Ligi'nde de en iyi duran top kullanan isimlerden biri. Söz konusu içeri ortalamak olduğunda belki ligin en iyisi bile diyebilirim. Hakan Çalhanoğlu'nun olduğu ortamda kornerleri kullanabilmek dahi önemli bir kalite göstergesi.

Sağ kanat, 10 ya da merkez orta sahada rahatlıkla oynar. Hızlı, hareketli, topla dripling ve şut özelliği de yüksek bir isim. Nedense bu tarz isimlerin yazdığımda direkt olarak "olumsuz" yorumlar geliyor. Bunlar da ön yargılı bakışlar, başka bir şey değil. Deniz Türüç iyi bir futbolcu, bunu kabul etmek gerekiyor. 

Mevcut yabancı sınırına rağmen iyi bir futbolcu üstelik. Galatasaray'da bu tarz bir kanat alternatifi yok. Feghouli olmadığında o tarzda sağ tarafa yazabileceğiniz kim var? Sol kanadı konuşmuyorum bile, Onyekuru'nun vazgeçilmez olması alternatifsizlik kaynaklı. Emre Akbaba transferini de eleştirenler olsa da sakatlık yaşanmasa ne kadar önemli bir isim olduğunu herkes görecekti.

Moldova karşısında 11 başlaması da Anadolu için güzel mesaj. Efecan Karaca ve Emre Kılınç gibi isimlerin Milli Takım'a çağrılması gibi. Anadolu'da çok kıymetli yerliler var, bunlar da kaliteli yabancılara rağmen takımlarının belki de en iyi futbolcuları. Oynuyorlar yani, kaliteli futbolcuların arasında oyunları daha da büyüyor.

6 yorum:

  1. Orta yapmıyor bildiğin asist yapıyor bu adam, ayağının ayarı muazzam nerede olsa fayda sağlar başarısının devamını dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş bir sol ayağı var. Uzun zamandır bu kadar net asist yapan bir isim görmedim.

      Sil
  2. Deniz TÜRÜÇ,Efecan KARACA,Emre KILINÇ,Kaan AYHAN,Hakan ÇALHANOĞLU bir de Emre MOR'u transfer edebilsek ne güzel olur.İmparator Fatih TERİM'de buna ilave olarak 3-4 tane altyapıdan cengaveri A takıma taşısa.Scout ekibin çalışmaları sonucu devre arasındaki gibi maliyeti az potansiyeli çok olan 3-4 yabancı oyuncu da alırsak önümüzdeki 3-4 seneyi garantiye alırız.AHH KEŞKE.Ancak önce İÇİMİZDE BİR OLMALIYIZ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan ve Çalhanoğlu zor, bonservisler çok yüksek. Bende isterim yoksa :)

      Sil
  3. Son milli maçta oldukça iyiydi özellikle duran toplarda ihtiyacımız olabilir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir