24 Mart 2019 Pazar

Cezayı aldıranın ibra olup, cezayı önleyenin ibra edilmediği bir Galatasaray


Mustafa Cengiz döneminde de yapılan yanlışlar, hatalar ve başarısızlıklar var. Bunu inkar etmem ve her fırsatta da eleştirdim. Şu oldu, bu oldu diye tek tek yazmayacağım, hepimizin bildiği konular. Altını çiziyorum, eleştirilecek konular. 

Bu dönem öncesinde 2.5 yıllık Dursun Özbek başkanlığını izledik. 2.5 yıl zarfında türlü skandallarla uğraştık, artık bu da olmaz dediğimiz ne varsa hepsi gerçekleşti. Hata, başarısızlık, yapılan yanlışlar değil, skandallardan bahsediyorum.

2.5 yıllık o dönemde "ibra" tartışması hatırlamıyorum bile. Maddi açıdan bittiğimiz, Florya / Riva gibi satışlardan gelen paraların buhar olduğu, Uefa'dan men cezası yediğimiz, söz verilen hiçbir şeyin yapılmadığı günler.

Mustafa Cengiz yönetimi ise 1.5 yıl içinde "ibra" edilmiyor. Hataları, başarısızlıkları oldu da ibra edilmeyecek ne oldu onu bilmiyorum. Aslında biliyorum da, Galatasaray'ın içindeki bu dengelerden nefret ediyorum.

Kıyas yaptığım dönem Özbek dönemi. Mustafa Cengiz döneminde yapılan ffp anlaşması ve Uefa'nın türlü zorlamasına rağmen o işin Cas'dan döndürülmesi dahi ibra edilmesine sebepti. Geçen sezon gelen şampiyonluk, gelirlerin bir şekilde artışı, giderlerin kısılması. Bunlar hep artıdır.

Cezayı aldıran ibra edilip, buna engel olan ibra edilmiyor. Bunun da adı Galatasaray dengeleri işte. Mustafa Cengiz'i Adnan Polat'la bir anmak durumundayız. Oysa geriye baktığımızda 1.5 yılda gelen lig şampiyonluğu var, belki bu sezon dahi şampiyon olacaktın.

Çok üzücü, bence unutulmayacak bir ayıp. Seçim isteyebilirsiniz de bunun yolu böyle olmamalı. Şimdi ne olacak derseniz ise ibra etmeyenlerin atadığı bir başkan gelecek. Seçim değil, atama. Ortada demokratik bir hareket görmüyorum.

Sadece 354 kişi Galatasaray'ın kaderini belirliyor işte. 25 milyonluk bir camiadan bahsediyoruz. Kulüpler bu yüzden satılsın, özellikle de Galatasaray gibi dengeleri olan camialar. Eski üyelerin yerine yenilerinin gelmesi de bir şey değiştirmiyor, aynı zihniyet yetişiyor.

50 yorum:

  1. GS tarihinin en kötü yönetimi demiştin abi hayırdır noldu şimdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarihin en kötü yönetimi demedim, amansız eleştirdim. Yaz aylarındaki süreç felaket geçirildi, hocanın işi zorlaştırıldı. Benim buradaki kıyasım Özbek ile. O ibra ediliyorsa Cengiz için yapılan bu ayıptır. Eleştirim baki yoksa, yazılanlar duruyor.

      Sil
  2. yeter artık. benim için bitmiştir. gs tarihinin gelmiş geçmiş gelecek (evet asla ve asla daha kötüsü gelemez) başkanı özbek e tapan bir grup, cengiz gibi bir başkanı ibra etmiyor.

    hem de ne uğruna! kişisel menfaat uğruna. biz gs ile yatıp kalkarken 350 kişi kaderimizi belirliyor. bitti artık.

    başakşehir şampiyon olsun. umtumda bile olmaz. bir daha gs store'a 1 tl kazandırırsam allah bin türlü belamı versin. şerefi olan herkes kulübe sırtını dönmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Cengiz'i seven, çok başarılı bulan bir isim değildim. Şu olanlardan sonra ise gözüme sempatik geliyor, bu hakarete maruz kalmasına üzüldüm :(

      Sil
    2. adsız

      dursun özbek ibra edildi ama kendi aldığı seçim kararı ilede gönderildi.

      Sil
    3. özbek'i ibra etmeme sebepleri gs'nin çıkarlarını düşündüklerinden değil, sözlerini dinlemeyen özbek'e ders vermekten ibaretti.

      sonuç gs için hayırlı olmuş olabilir, liselilerin niyeti yine kendi egolarını tatmin etmekti.

      Sil
    4. Cengiz'i beğendiğimden değil, ben bu tarzı sevmiyorum. Şimdi kendisini Adnan Polat'la bir mi tutacağız?

      Sil
  3. Hic katilmiyorum, Dursun Ozbek'in kurdugu kadro sampiyon oldu ve su anda aldigi topcularin ekmegini yiyoruz. Kaldi ki maddi yonden zaten ibra ettiler Mustafa Cengiz'i. Idari anlamda neden edilmesi gerekiyor du ben anlayamadim ? Gomis'i elde tutamadigi icin mi ? Yoksa bir forvet alamayip bizi 1 sene kanser ettigi icin mi ? Transferin son gunune kadar bekleyip gidip Diagne yi aldigi icin mi ? Galatasaray'a yakisan bir adam degildi. Gitsin siir okusun simdi canli yayinda...tam bir capsiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca olmasaydı o kadroyu da izlemek isterdim. Şimdi hocayı Özbek getirdi diyeceksin, gider ayak yaptığı tek doğru icraat :(

      Sil
    2. liseci dursuncular hemen damlamış. maşallah her yerdeler. gerçi bunları yazan bence tek kişi.

      kadro kurdu çünkü 2016 ve 2017 de rezil sezonlar geçirdik. 2017 yazında panikle para saçtılar. iyi futbolcular alındı lafım yok. ama harcanan bonservisler ve yapılan sözleşmeler inanılmaz. bunları görmemek için 4 işlem bilmemek lazım.

      gs'ye yakışan adam kimdi dursun özbek mi? adam su içmeyi bile bilmiyor. yüzünü görünce midem bulanıyor. yaptıklarını temizleyene kadar yönetimin canı çıktı. özbek sayesinde uefa'nın kara listesine girdik. savunma yapmayı bile bilmiyor. her lafı yalan!

      neyse gene iyisiniz. kulübü soyup soğana çevirirsiniz.

      Sil
    3. Kadro iyi de o kadroyu kurmak zor bir şey değil. Para harcadıktan sonra dilediğin kadroyu kurarsın. Yıllık maaşlar, bonservisler ortada. Ortada dev başarılar yok.

      Sil
  4. Özbek koltugu kaybetmemek icin hocayi getirdi, iktidar yanlisi siyasetin tam icinden birisi olmasina ragmen son dakika da olsa Fatih hocayi mecburen getirdi, isleyen düzene comak sokanlar yine kendileri. Kisacasi ne Galatasaray ne de sampiyonluk umurlarinda degil, tek istekleri yönetmek, bu bir kere daha onaylandi. Bunlara oy verenler de Galatasaray düsmanidir zaten sosyal medta hesaplarinda kongrede aleyhte oy veren aslinda Besiktas ve Fenerbahceli olan hesaplar bir bir yayinlaniyor su an.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, tamamen koltuk süresini uzatmak adına hocayı getirdi, kazanacağından da emindi ama kazanamadı.

      Sil
  5. dursun özbek liseli idi ama aristokrat değildi.

    mustafa cengiz ve albayrak oluşumu ise bürokrat ve burjuva karışımı bişeydi.

    lisenin aristokrat zihniyetine oldukça ters idi.

    faruk süren ise aristokrat ama liseli değildi :)

    haliyle hem liseli hem aristokrat bir başkan çıkmaması istikrarın olmamasına neden oldu.

    umarım bu kez lise doğru profilde bir başkan çıkartır.

    teknik açıdan cengiz yönetiminin en anlaşılmaz kararı gomis in satılması oldu.ve yerine transfer yapılmaması.halen bu hamlenin nedenini kimse açıklayamıyor.devre arası cagne ye 10 milyon avro + verilmeside bana göre oldukça gereksiz bir hamle ve savurganlık idi.

    mustafa cengizin bir başarısı var mı diyede sormak lazım.şampiyon kadroyu dursun özbek oluşturdu.vasat dursun özbek yönetimi.mustafa cengiz bu kadroyu daha ileri mi götürdü? yok. hatta gomisi satarak geriye götürdü diyebiliriz.

    maddi açıdan mustafa cengiz biraz şanslı.cl gelirlerini kullanan başkan olarak şanslı.şampiyonluğun gelmesi ile gelirlerin artması bakımından şanslı.bir proje yapıp bunlar elde edilmedi.



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aristokrat liselileri görüyoruz, 1 tl'ye çay içme peşindeler. hepsine her gün ada'da bedava yemek dağıtsan kuyruk olur. sorsan aristokrat! yersen!

      faruk süren kendisini zamanında indiren yapıya teslim olarak gözümde sıfıra inmiştir. ayıp etti.

      bunlar hiçbir başkanı beğenmez. aysal da liseliydi. başarılı oldu. ama onu da beğenmediler. neden?? çünkü oyuncak elden gidiyordu!!

      gs kulübü bunların oyuncağı! küçük olsun bizim olsun yeter diyorlar!

      mustafa cengiz cl gelirlerini kullandı diyor. dursun olsa cl'ye gidemezdik bile ceza alıp. bunu yazmaz ama bu dursuncular.

      Sil
    2. Demokrasi yok ki, atama yoluyla başkan seçiliyor. Müthiş kadro kurdu dedik, büyük bonservisler ve devamında yeni ffp denetimi. Mustafa Cengiz'i sırf bu yüzden bile tutardım.

      Sil
  6. bu arada mustafa cengiz liseli olan dursun özbeke karşı seçim kazandı.neden?dursun özbek e tepki nedeniyle.yani mustafa cengizi özel olarak seçmediler.ozan korkut ise henüz başkan olacak ağırlıkta bir profil değil.olmayacakta muhtemelen.haliyle cengiz son seçimde başkan seçildi.

    bu geçen kısa sürede mustafa cengizin bazen alaycı konuşmaları lisede tepkilere neden olmuş olabilir.
    terim albayrak cengiz profilleri temsil açısından lise zihniyetine(aristokrasi) oldukça ters idi.

    lise daha çok liseli olmasada faruk süren profiline yakındır.haliyle faruk sürenin liseli versiyonunu bulamadılar şimdiye kadar :)

    zamanlama açısından bu alınan karar kötü bir durum yaratsada zaten şampiyonluk saha dışında da kaçmış durumda.şampiyonluktan öte bir temsil sorunu olduğunu düşünüyor lise muhtemelen.
    mustafa cengiz galatasaray için bir kayıp değil.proje yoktu ortada.toplam maaş bütçesi eskiden neyse aynen devam ediyordu.gene yüksek bonservisli oyuncular transfer edildi.bonserviste yüksek kar elde edilmedi.

    mustafa cengiz sanki galatasarayın dışından gelmiş bir izlenim yarattı.başkanlığı içselleştirememiş bir görüntüsü vardı.yada kendisi kabul görülmediği için bu pozisyona düştü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaçan şampiyonluk, terim albayrak ve cengiz üçgeninin bozulması lisenin umrumda değildir. hiçbir zaman da olmaz.

      tek dertleri çay kahve içmek bedavaya. 20 milyon kişiyi 200 kişi idare ediyor. hele dün bazıları terim i seviyormuş gibi davrandı ya kahkahalarla gülüyorum.

      gelmiş geçmiş en tehlikeli ve sinsi oluşumlardan biri lise. devrim şart.

      Sil
    2. Mustafa Cengiz bence de tepki olarak ortaya çıktı ve seçimi kazandı. Mayıs ayındaki kongrede ise hak ettiği için devam etti.

      Sil
  7. 25 milyon taraftarı olan kulübün geleceğini 358 kişinin verdiği ibrasızlık oyu belirliyor. Çıldırmamak elde değil. Galatasaray yabancı sermayeye satılmadığı sürece kurtuluş yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu apayrı bir şey. Çağın çok gerisinde kalan bir tüzüğümüz var. Gerçi Cengiz'de de hata var, kendisine oy veren 2500 insan var ama orada 500 kişiyi tutamamış.

      Sil
  8. Galatasaray, liseci zihniyetten kurtulmadığı sürece uzun süreli başarılar elde edemeyecek. Mustafa Cengiz'in ibra edilmemesi kara bir leke olarak Galatasaray tarihine geçmiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, bu yapılan çok büyük bir ayıptır..

      Sil
  9. Sırf liseli olduğu için çoluk çocuk oy kullaniyor. Galatasaray şu lise belasından kurtarılmali adamlar takımı baya iyiye götürüyordu ne istiyorlar anlamadim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşlı üyeler için yorumlar yapıyoruz ya, alttan gelenin de zihniyeti aynı, bir şey değişmiyor ki.

      Sil
    2. Ben niye bu takımı destekliyorum Galatasaray liselilerin takımı ise... Taraftarı yok sayan elitist bir zihniyet bu. Onlar işin kaymagika yiyor taraftar cefasını çekiyor ve takım lisenin takımı oluyor. O zaman Galatasaray Lisesi bir takım kurup onu yönetsinler Galatasaray'i bıraksınlar

      Sil
    3. Bu döngü bir yerde kırılır da biz görebilir miyiz bilmiyorum.

      Sil
  10. kongrede dursun özbek in bulunması ve ibra edilmesine hayır oyu vermesi düşük katılım olması gibi durumları düşünürsek dursun özbek küçük çaplı bir intikam almış gibide olabilir.düşük katılım sadece 24 oy farkla ibra edilmemesi.
    bu belkide liseden çok dursun özbekin mustafa cengize bir oyunuda olmuş olabilir.çünkü özbek yüksek katılımda iki kez üst üste seçim kaybetti.

    bu ibra edilmeme durumu lisenin genel kanaatini göstermeyebilir.çünkü son 2 seçimde mustafa cengiz seçildi.

    yani şüpheli şahıs dursun özbek olabilir :)

    mustafa cengizi bir kayıp olarak görmüyorum.sanki fahri başkanlık yapıyor havasında idi.
    bir proje ortaya koyarak ortaya çıkmadı zaten.dursun özbeke tepki olarak doğdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Planlanmış her şey. Oturumu yönetecek başkan seçiminden dahi belliydi bunlar. Olay Cengiz'i sevmek sevmemek değil, doğru bir tarz değil bu. Böyle gitmemeliydi.

      Sil
  11. diğer kulüplerden farklıyız masallarına karnım doydu artık. yeter! cl için mücadele etsek final maçı öncesi başkanı indirir bunlar. hem de sadece ego uğruna!

    muslukları kesilmesin, kulüpte yüksek maaşla işlere girsinler, ada da bedava çay içsinler. tek dertleri bu.

    taraftar artık duruma el koymalı. devrim kanlı mı olur kansız mı olur bilmem. ama yapacak bir şey bulmalı.

    önerim asla ve asla store'dan alışveriş yapmamak ve asla maçlara gitmemek. lisenin derdi para. musluk kesilirse biraz uzaklaşırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer takımlardan farklıyız tabii, kimsede böyle bir şey yok :(

      Sil
  12. arkadaşlar inanabiliyor musunuz hasta fbli ya da hasta bjkli adamlar gs için oy veriyor!! ve siz bunu söyleyince kötü oluyorsunuz bi de! aman tanrım...

    lisesporlu bunlar. gsli değiller. sen ben gs yenilince ağlarken gs lisesi mezunu diye fbliler gidip oy veriyorlar. yazıklar olsun.

    bu taraftarın lise öfkesi çok kötü yerlere varacak. memlekette deliden bol ne var.. demişti dersiniz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Liseden mezun olman yetiyor bu kulüp için söz sahibi olmak adına. Ne kadar acı.

      Sil
    2. Fenerli, Besiktasli fanatikler kongremizden canli resim paylasarak, "icerdeyiz ve Mustafa Cengiz'i indiriyoruz" diye baslik atiyorken biz neyin adaletinden bahsediyoruz, bugün ona olan yarin Terim olsa ona da yapilabilir, bu dedigim üyeleri kim ihrac edecek, adalet bir gün onlara da lazim olabilir, sistemin degismesi sart, lisenin etkisi kaldirilmali en kisa zamanda ya da komple satilmali.

      Sil
    3. Biz üye olamayız, bizi yapmazlar :) Böylesine müthiş, çağa ayak uyduran bir kongre anlayışı.

      Sil
  13. Nefis bir yorum:
    İki yıl görev süreleri varken, Fatih Terim ile imza törenini "mali genel kurul öncesi şık olmaz" diye erteleyen Cengiz yönetimi ibra edilmedi.
    Olağanüstü seçimden 8 gün önce Oktay Mahmuti ile sözleşme yapıp, kulübü 1,2 milyon USD yükümlülük altına sokan Özbek ibra edildi.

    bunlar fatih terim'den nefret ediyorlar ayrıca. dün başkana hocamıza laf ettiler sustun dediler ama palavra. tek dertleri kulübü soymak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de hocadan çok hoşlanmıyorlar, bunlar ayrı konu. Cengiz'i çok sevdiğimden de değil ama benim kıyasım Özbek dönemi.

      Sil
  14. Hukuksal olarak ibra etmemek demek kanuna aykırı iş (yolsuzluk, usülsüzlük) yaptı demektir. Ben yönetimi beğendim, beğenmedim oylaması değildir.

    Bu yüzden Mustafa Cengiz’in mahkemeye gitme hakkı var. Yargıtay’ın da Adnan Polat örneğinde verdiği bir emsal karar var. Diyor ki mali açıdan ibra edilen bir yönetimin idari açıdan ibra edilmemesi hukuken mümkün değildir. Yani GS tüzüğü hukuka aykırı.

    Fakat bu mahkemenin sonuçlanması zaman alıyor. Seçim kararı ise 1 ay içinde alınmak zorunda. Yani adalet yerini bulana kadar iş işten geçmiş oluyor. Yani bu “idari ibra” denilen olay sadece kanunların açıklarından yararlanıp başkanı düşürmek için uydurulan bir araç. Asıl bu tüzüğün ibraya gitmesi lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece ffp konusu dahi ibra etmek için yeterli bir sebep olmalıydı.

      Sil
  15. Benim gørusum iki yønetimin'de ibra edilmemesi gerekirdi. Ama sizin gibi Burak abi, bana da koyan Øzbek' yønetimin ibra edilip Cengiz'in edilmemesi. Yani konu burda aslinda Cengiz'in ibrayi hak ettigi degil, hak etmedi bence. 1 sene boyunca forvet transferi icin hicbir oyuncuyla øn anlasma yapilamamasi, son dakika Diagne'ye hak etmedigi bonservisi (5-6 max benim gørusum). Gomis olayi, Ozan søzlesmesi ve transferi, Serdar'in bedavaya gønderilmesi ve kar ettik demesi, Linnes'le gørusulmemesi hala, ustu kapali aciklamalari yuzunden bilgi kirligli, Terim'in arkasina saklanmasi, cesaretsiz ve korkat olmasi - liste daha da uzar. Bence Cengiz ibrayi hak etmedi. Ama Dursun Øzbek'te hak etmedi. Bence su an yapilan yanlis degil. Dursun Øzbek'in ibra edilmesi yanlis. Ama madem birkere Øzbek ibra edildi, o zaman Cengiz de evet ibra edilmeliydi. Bence artik medya Galatasaray'in o icten Galatasaray'i yønetenlere isik tutmasi lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cengiz dönemi büyük başarılar içermiyor, eleştirdiğim tonla noktaları var. Kıyas yaptığım yer Özbek dönemi kesinlikle.

      Sil
    2. Bu kesinlikle planlanmış bir şeydi. Genel kurulu yöneten Metin Aslan da onlardandı. İbra oylamasında ilk seferde evet oylarının daha fazla olduğunu görüyorlar, görmemiş gibi yapıp farklı yöntemle tekrar sayım yapıyorlar ve istedikleri oluyor. Galatasaray tarihinde ilk kez hile yapılan bir genel kurul izledim. Kelimeler kifayetsiz kalır ne söylesek az. Ama şunu net bir şekilde gördük Galatasaray'da demokrasi falan yok hepsi hikaye.

      Sil
    3. Ozbek'in ibra edildigi yerde Mustafa Cengiz'e yapilan haksizliktir, bizim söyledigimiz kisaca bu, ayrica takim sampiyonluga oynuyorken bu yapilani ve kimin yaptigini gercek Galatasaraylilar asla unutmayacak ki aralarinda hatiri sayilir sayida fanatik Fenerli ve Besiktaslilar var, hemen hepsi sosyal medyada ifsa edildi zaten biraz gezinmeniz yeterli.

      Sil
    4. Net olarak planlandı ve bir sivil darbe uygulandı. Başka bir tanımı yok..

      Sil
  16. soru basit. fb bjk hatta başakşehir her sene şampiyon olacak ama sizin düzen aynen devam edecek deseler, liseliler ne der?? hepsi kabul eder!

    bunlar bize "sen gsli değilsin" diyor bir de biliyorsunuz. böyle karakter(!) bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçek Galatasaraylılar kim, bu herkes tarafından görülüyor.

      Sil
  17. sırf 3 tane liseli ben tanıyorum. "linnes kimdir" desen bilemez. tanımaz. ama oy veriyor! bunlar yönetiyor koca kulübü. yeter artık.

    son seçimde ozan korkut a oy verdi mesela bu kişiler. neden dedim, abileri öyle istemiş. hani bunların "fikri hür" ya!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 7-8 tane çocuk bu kulübün kaderini tayin edebiliyor. Durumumuz budur..

      Sil
  18. İbra edilmeyeceği az çok belliydi zaten çünkü en ufak hatası kollanıyordu ve Mustafa Cengiz de sağolsun onların ekmeklerine yağ sürdü ve sonuç ortada.Çok kirli oyunlar dönüyor.dursun özbek denen şahıs bırak Galatasaray'ı dünya futbol tarihinin görüp görebileceği en rezil başkandır ama o kadar rezilliğe rağmen ibra edildi işte.Mustafa Cengiz'e yapılan şey önce komplodur zaten ve büyük ayıptır, büyük haksızlıktır.Hataları tabi oldu ama kesinlikle bunu hak etmedi.Şimdi getirirler yine liseli bi başkan ve başa sararız.Bu döngüden bıktım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna karşı önlem almaması enteresan geldi, ibra oylamasında 100 kişi tutsa dahi istediğini alabilirdi. Ben de bu döngüden bıktım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir