25 Mart 2019 Pazartesi

Marvel Stüdyo'nun zaten yakalanma ihtimali yoktu, o konuyu konuşmayacağız bile


Disney'in Fox'u satın alması çok daha geniş çerçeveden konuşulması gereken bir konu. Bizler işin daha çok "Marvel" tarafında olduğumuz için sadece o açıdan bakıyoruz. Bugüne kadar ki en büyük medya satın alımından bahsediyoruz, 71.3 milyar dolar'lık bir satış.

Çok daha öncesinden belli olan ama onaylanması beklenen bir anlaşmaydı. Doğal olarak, ben bu konuya "Marvel" açısından bakacağım. X-Men, Deadpool ve Fantastic Four gibi hikayelerin film hakları Fox'un elindeydi. An itibariyle yuvaya geri dönmüş oldular.

X-Men apayrı bir dünya. İlk X-Men filmi 2000 yılında gelmişti ve bugüne kadar uzanan bir evrenden bahsediyoruz. Bugüne kıyasla genel olarak "hayal kırıklığı" yaratan birçok filmler olsa da 2000'lerde keyif aldığımız işlerdi. 

Fantastic Four'da ise büyük hayal kırıklıkları yaşadılar. İlk seride iki film çekmişlerdi, bence çok kötü durmayan ama beklentinin de gerisinde kalan işlerdi. İkinci seriye ise girmiyorum bile, o filmi yok saymak istiyorum.

Fox adına son yıllarda elle tutulur iş ise Deadpool'du. İlk filmde çok düşük bir bütçeyle (diğer süper kahraman filmlerine kıyasla) büyük iş başarmışlardı. İkinci film de keyifliydi ama ilk filmin çıtası bambaşka. Ryan Reynolds'un can verdiği bir kahraman ve kendisi büyük ihtimalle Marvel evreninde yoluna devam edecek.

Marvel Stüdyo'nun bu filmleri en erken 2021 yılında kullanma hakkı var. Avengers: End Game sonrası için planlar hazırdı, 2020'de ne göreceğimiz belli. 2020 yılında ise yeni bir takvim açıklarlar ve bu serileri de evren içine katarlar. Onun da planları bellidir, hatta bu satın alım ihtimali belirlendiğinde strateji belirlenmiştir.

X-Men ve Fantastic Four evrenleri doğal olarak sıfırlanacak, Ryan Reynolds dışındaki tüm isimler de yeniden belirlenecek. X-Men'in sıfırlanmaya çok daha öncesinden ihtiyacı vardı. Fox, o evrenin uzun yıllar boyunca suyunu çıkardı. Günümüzdeydik, geleceğe gittik, geçmişe döndük, arada iyi filmler de gördük ama son yıllarda bu işin devam edemeyeceği belliydi.

Fantastic Four'un Marvel dünyasında büyük önemi var. En çok onlar adına seviniyorum, altı dolu bir Fantastic Four filmi izleyememiştik. Gelecek Marvel evreni içinde mutlaka önemli yer tutarlar. Reed Richards bu evrende önemli bir isim, bakarsınız New York'daki eski Avengers binasını onlar almıştır. Bunun yolu yapılmıştı.

Deadpool ise yüksek yaş sınırıyla çıkan, pek sınırı olmayan bir filmdi. Disney'in ise belli bir politikası var ve filmde nasıl sınırlamalara gideceklerini göreceğiz. İşin komedisi bir yana, şiddeti de Deadpool'u özel kılan unsurlardan. Disney bazı şeyleri deneyecek ise Deadpool bunda ön ayak olabilir.

Genel olarak baktığımızda ise büyük bir tekel oldular. Marvel Stüdyo'nun zaten yakalanma ihtimali yoktu, şimdi o konuyu konuşmayacağız bile. DC'nin ya da başka bir platformun Marvel Stüdyo'yu geçebiliriz gibi bir hayal kurmaması gerekecek. Marvel'ın kalan son parçası bu kahramanların geri dönüşüydü, o da gerçekleşti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir