3 Mart 2019 Pazar

Erzurumspor 1-1 Galatasaray, geçen sezon da aynı hikayeyi izliyorduk


Geçen sezon da aynı hikayeyi izliyorduk. Puan kaybettiğimiz deplasmanların hikayesi hemen hemen aynıdır. Orta sahadan Belhanda alınıyor ve forvet çiftliyorduk. Bunun getirisi de orta sahayı, devamında da maçı kaybetmek. Erzurumspor karşısında da bu yaşandı. Selçuk İnan / Diagne değişikliği maçın kırılma anıdır.

52'de 1-1'i bulduk ve geri dönüş anlamında tüm şartlar müsaitti. Topa sahibiz, belki çok etkili değildik ama zorlayan taraftık. Biraz daha sabırlı olmak gerekiyor. Linnes'in 2. yarıda oyuna girmesinden sonra sağ tarafı çok iyi kullanmaya başladık. Selçuk İnan / Belhanda ikilisi sorumluluğu alınca da iyi bir kanal oluştu, böylelikle oyuna Feghouli de dahil oldu.

70'de gelen Selçuk İnan / Diagne değişikliğinin anlamı yok işte. Mitroglou / Diagne'nin bir arada uyum içinde oynaması zor. Beğenin, beğenmeyin, bu benim çok umurumda değil ama Selçuk İnan'ın Erzurumspor karşısında iyi bir pas istasyonu olduğunu söylemek lazım. Onun oyundan çıkmasıyla 4-4-2'ye dönüldü ve Belhanda'yı rakip kaleden biraz daha uzaklaştırarak orta sahayı verdik.

76'da gelen Emre Akbaba / Mitroglou değişikliği "hata yaptım" demenin diğer adı. Bir değişikliği ve geçen dakikaları boşa vermiş olduk. O arada oyun dengelendi, Erzurumspor da hücumu zorladı ve bize göre daha etkili oldular. Bugün kazanılan 1 puan bir şey ifade etmiyor ama net şekilde kaybedebilirdik. Daha akılcı ve sakin hamleler yapmamız gerekiyor.

Emre Akbaba'nın oyuna girişiyle de 4-4-2 devam etti aslında. Onyekuru forvete geçti bu sefer ama orta sahayı kaybedince bir anlam ifade etmedi. Tek koz Linnes'in sağdan gelebilmesi ve orta yapması. Ya da Erzurumspor'un kaybettiği hücumlar sonrası hızlı çıkışlar. Şu nasıl kaçtı diyebileceğim bir pozisyon yok. 

Daha da kötüsü bu takımın herhangi bir duran top organizasyonunun olmaması. Kötü oynuyorsun ve elindeki tek kozu da bu kadar basit harcıyorsun. Fatih Terim'in 3. döneminden öncesine gittim, Rijkaard'ın son sezonu ve Hagi'li günler. Korner direğine en yakın futbolcu o atışı kullanıyordu. Bugün de aynısı, topa kim yakınsa o kullanıyor ve ceza sahası içinde duran topları iyi bitirebilecek isimler varken. Bunları da 90'lı dakikalarda yapıyorsun, haliyle nasıl kazanacaksın.

Maça da anlamsız şekilde yediğin bir golle başladın. Marcao'dan öyle bir hata beklemezsiniz ama geliyor. Dönüşünde ise koca bir ilk yarıyı mücadele etmediğiniz için çöpe atıyorsunuz. Semih Kaya'lı sağ taraf 45 dakika işlemiyor, Onyekuru'lu sol kanat 90 dakika işlemiyor. Şu tabloda iyi ve coşkulu oyundan söz etmek zor. Organizasyona hiç girmiyorum bile.

40 yorum:

  1. Fernandosuz ya da daha doğru bir deyimle 6 numarasız olmayacağını hep söyledim ki bugün net belli oldu eksikliği. Bu takımın herhangi bir oyun planı olmadığını biz defalarca söylerken kızıyordunuz. Kazansa da kaybetse de bizim takimin oyun planı yok. Marcao için iyi deniyor da benfica maçında bir büyük hata, bugün bir büyük hata. Ne olacak bu işin sonu? Linnes varken neden Semih oynadı bu da apayrı bir soru. Yukardaki yazı da çok da umrumda değil demissin de bence yanlış bir üslup olmuş. Tabi karar senin. Son olarak bugün Başakşehire verilen penaltıdan sonra bu lig zaten benim için bitmiştir. 2. Olursak belki elemelerden CL'ye girebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 numarasız olur ama 4-3-3 oynarken olması zor. Belhanda kaleden uzaklaştıkça etkisi düşüyor. 4-2-3-1 içinde klasik bir 6 gerekmiyor ki Erzurumspor karşısında 1-1 böyle geldi.

      Sil
  2. Bir t.d ayni hatayi 38 kere neden yapar tamamen akil tutulmasi,mitroglou kardesimiz hareketsizlikten saha da donerken onu 78 dk saha da tutmak cok buyuk yanlis bide uzerine benzer bir santrfor aliyorsun ve hatlari kopariyorsun,gelisecegiz diye bekliyorum ama 1.5 senedir sıfırız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'yi de alıp çift forvet denemek, orta sahayı boşaltmak büyük bir hataydı.

      Sil
  3. kardeşim deli gibi zor deplasmana gelmişsin stoperinin hatasına bak. e ne diyeceksin ki bu durumda. her maç gol yediriyor marcao. seviyorum ama gerçek bu.
    bir maça da saçma sapan bireysel hatadan yenen bir golle başlamayın arkadaş yeter be bıktım usandım. bi kere de biz öne geçelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak bir şey yok, oluyor. 22 yaşında, hatalar gelecek elbette.

      Sil
  4. Hoca forvetsiz oyun sisteminden hala forveti olan sisteme geçişi sağlayamadı. Eğer devre arası kampına forvetle gitmiş olsaydık bu sistemleri çalışabilme, takımı oturtabilme şansı olacaktı ama maalesef yönetim sağ olsun o da olmadı. Ama Fatih Terim tecrübesinde birinin bunu Mart ayına kadar çoktan halletmiş olması gerekirdi. Bu sezon, çok çok çok üzgünüm ki hocanın hataları göze batıyor. Kornerlerdeki organizasyonsuzluk ayrı facia mesela. Şampiyonluk zaten kaçtı ama inşallah kalan bölümde toparlar da ümit verir biraz.

    Not: "Marcao'dan öyle bir hata beklemezsiniz ama geliyor" demişsin abi ama tam da ondan beklenir bir hata yaptı kendisi. Bunu en yakın Benfica maçında da yapmıştı mesela:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvetsiz oyun sistemi de pek işlemiyordu aslında. Diagne de dalgalı başlayınca sorun oldu. Yapacak bir şey yok, yeni sezon adına bahsedilen değişimi bekleyeceğiz.

      Marcao için onu yazma sebebim geçmiş haftalardaki iyi oyunu :) Haklısın yoksa, elbette noksanları var.

      Sil
  5. semih yüzünden 45 dakika çöpe gitti ama linnes herhalde 45 dakikalık güce sahipti. yoksa oynardı.

    onyekuru senden hiç ama hiç hoşlanmıyorum. tek derdin sakatlanmadan ligi bitirmek. korkaksın.

    emre akbaba futbolu mu unuttun arkadaş? 1 tane topu da kaldır be? ne biçim kornerler bunlar.

    diğer emre eyvallah çalışıyor bindiriyor. ama onun da bütün ortalar dağlara! e bindirme hiç yorulma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes'le başlanabilirdi, en azından ilk yarıda sonucu almak adına. Emre Taşdemir de 2 yıldır futbol oynamıyor, doğal :( Normalde çok iyi ortalar ama 2. yarı o da düştü.

      Sil
  6. belhanda ve feghouli olmasa bu takım kaleye gidemez kaleye. en ufak hücum planı yok. 1.5 senedir yok!
    birbirinin aynısı 3 tane gol atamıyoruz. hepsi farklı. çünkü hep kaos. sistem falan yok!
    size hakkım sonuna kadar helaldir. bugün de bu soğukta çok savaştınız helal olsun belhanda-feghouli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ kanatta bir ezber var, o olmadığında takımın hücumda kalite göstermesi imkansız oluyor. Acı gerçek.

      Sil
  7. çok formda alanya'dan 1 puanla dönmek, bu şartlarda buradan 1 puan almak aslında kötü değil.

    sorun rakibin gol yemiyor.
    sorun rakibin iteleniyor.

    sorun sen arena'da 8 puan yitirdin. arena kale olsa 7 yenilgiyle bile şampiyon olursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü değil ama öyle zamanlarda kayıp geldi ki şampiyonluk gidiyor işte.

      Sil
  8. Zemin sert, rakip fizik olarak güçlü ve önde çok sert basarak başlamış ve öne geçmiş, bu şartlar altında Galatasarayın işi hiç kolay değildi. Bu maç geçen sene hem Tudor hem de Terim'li dönemde, kesin kaybedeceğimiz bir maçtı. Galatasaray ilk yarıda golden sonra denge kurmaya çalıştı ve kurdu, bunu rakibin presini kırarak yapabildi. Bu dönemdeki en kritik oyuncular Ndiaye ve Onyekuru idi; ndiaye çok kritik müdahalelerde bulundu, top kaptı, takımı ileriye taşıdı; onyekuru ise sürati ve hareketliliği ile, tıpkı bir amerikan futbol takımı oyuncusu gibi, geride kaptığımız her topta çizgiye doğru koşarak uzun paslarla rakibi aşmamızı ve ileride top tutabilmemizi sağladı. İlk yarının sonlarına doğru gol atacağımızı ve maçı döndürebileceğimizi hissettik.
    İkinci yarıya, Linnes'in de etkisiyle sağ kanadı etkili kullanarak başladık ve topu rakip sahada daha fazla tutabildik. Böyle olunca Belhanda maçta öne çıkmaya başladı ve çok ta güzel bir attı. Fakat gol sonrası Erzurumspor yeniden takım hattını ileriye taşımaya başladı ve bu dönemde oyun dengelenmeye başladı. Fatih Terim bence son 20 dakikada yapacağı değişiklikleri maç başlamadan kararlaştırmıştı; sonuçta linnes, diagne ve Emre sakatlıktan yeni çıkmamış olmasalar zaten ilk 11'de başlayacaklardı. Selçuk-Kostas değişikliğini aslında Selçuk-Emre değişikliği olarak yorumlamamız lazım, zira kostas ve diagnenin birlikte oyunda kaldıkları süre 7 dakika; kostas-diagne, selçuk emre değişiklikleri ile Galatasaray 4-4-2 ye döndü; solda Emre, sağda Feghouli ile 11-12 sezonunu çağrıştıran bir dizilim zaten tüm taraftarın düşündüğü bir şeydi. Elbette aynısı değil, iki takımı karşılaştırırsak, bu sezon için mükemmele yakın bir geri dörtlüye kavuştuğumuz söylenebilir, fakat orta ikili için benzer şeyleri söylemek zor. Orta saha rotasyonuz hepsi birbirinden farklı özelliklere sahip ve hepsinin belirli defoları olan oyunculardan kurulu; ideal ikiliyi bulmak hiç kolay değil. Forvet ikilimiz de elmander necati ikilisinden hem mücadele gücü, hem de to tutma becerisi açısından oldukça geride, ama yine farklı artılardan bahsedebiliriz. Böyle olunca Terim'in vereceği kararın aslında bir kumar olduğunu görebiliriz; bugün de benzer bir durum oldu, bir karar verdi ve bence ne iyi ne de kötü diyebiliriz oyunun gidişine bakarak. Diagnenin feghouliye indirdiği top çok net bir fırsattı, ve gol atsaydı kazanacaktık, olmadı. Feghouli, Emre oyuna girdikten sonra merkeze daha fazla gelerek daha serbest oynamaya başladı ve çok etkili oldu, Emre de yine aynı şekilde belhanda ile birlikte hücumda etkili oldu. Onyekuru ise 2. forvet olarak çok etkili olamadı, belki değişiklik hakkımız olsa, Sinan oyuna girecekti. Sonuçta burada kaybedilen değil kazanılan puana odaklanmak lazım, şampiyonluğu istanbul takımlarının arasında oynanacak maçlar belirleyecek. Başakşehir inanılmaz antipatik bir takım, ama şu an FB, BJK ve hatta TS'yi de katabiliriz, Başakşehirin şampiyonluğunun istendiğinden emin olabiliriz. Zira onlar çoktan bu seneyi bırakıp gelecek senelere odaklandılar. Burada bizim içinde benzer bir durumdan bahsedebiliriz, aslında öyle bir noktadayız ki sadece bugünü düşünemeyiz, bence burada önemli olan mücadele ruhunu üst düzeye taşımak ve takım o doğrultuda ilerliyor. Bu maç umutsuzluk değil umut maçı, takım ciddi bir mücadele koydu ortaya ve gayet güzel bir futbol vardı sahada..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal şartlarda bu beraberliği tartışmam ama artık her maçı kazanmalıyız diyeceğimiz günlerdeyiz. Bu yapıda 4-4-2 tutmaz, onu net söyleyebilirim :( Yorumun için de teşekkür ederim.

      Sil
  9. Futbolcu grubu mental,fiziksel,teknik,taktik açıdan yeterli değil.Hoca yanlış oyuncu seçiyor yanlış oyun oynatıyor senin neyine defansı öne kurmak takım savunman yok alan kapatma yok takımın pres ve önde basma kabiliyeti yok bunun kendiside itiraf etti neymiş ayakları iyi ve hızlı stoperler marcao iyi transferdir luyindama gereksizdir ozan ne pahasına olursa olsun tutulmalıydı 1stoper 1forvet 1orta saha alınmalıydı artı belhanda satılmalı yerine de adam alınmalıydı kaynakta çıkardı saydıklarım mevkiler için evet yönetim berbat ama ne zaman iyi oldu ki telles 6 alındı 6ya satıldı bruma 10na alındı 12 ye satıldı ozan kabak çok büyük bi aptallık oldu de ligth-ajax hikayesi gibi bir hikaye oluşturmalıydık hoca çok net başarız yönetim gibi deplasmanda 12 maçın 7sinde puan kaybı var geçen senede böyleydi ondan öncede sonrada deplasman için oyun geliştiremedi.Bu Abdullah Avcı ,Aykut Kocaman ,Erol Bulut takımları neden bu kadar sağlam çünkü yukarıda yazdığım alan kapatma takım savunması pres oyununu çok iyi uyguluyorlar artı esnekler yeri geldi pas oyunu yeri geldi direkt hücum onları sağlam yapan.Son olarak şunu söyleyeyim farkında mısınız çok sıradan,vasat bir klüp ve takım olduk deplasmanda derbi kazanamıyoruz deplasmanda yüzde 60-70 puan kaybediyoruz evde bütün maçları yeneriz derbiler dahil diyoruz hep geleceğe endeksliyoruz avrupadan son bilmem 20 maçtır 2 galibiyetin mi ne var deplasmanda bir o kadar maçtır galibiyetin yok serdar azizi bedava can suyu gibi rakibine veriyosun diğer rakibin bitik tolgayı(serdar kadar olmasa 1m yakın alacı vardı+kuckayıda ts aynı şekilde)satabiliyor denayerler(satın alman lazım) brumalar tellesler elinde heba oluyor santrofor bulamıyorsun hiçbir şeyde istikrar yok kar yok hep slogan hep slogan bu kadar iç karartmaya gerek yok demeyin durumlar bu kadar kötü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi arada sırada nokta kullanın, çok özür diliyorum ama anlayamıyorum :(

      Sil
    2. Futbolcu grubu mental,fiziksel,teknik,taktik açıdan yeterli değil(Hocadan da bağımsız).Hoca yanlış oyuncu seçiyor yanlış oyun oynatıyor. Senin neyine defansı öne kurmak; takım savunman yok, alan kapatma yok, takımın pres ve önde basma kabiliyeti yok.Bunu kendiside itiraf etti pres alışkanlıkları yok dedi.Neymiş ayakları iyi ve hızlı stoperlermiş Marcao iyi transferdir Luyindama gereksizdir, Ozan ne pahasına olursa olsun tutulmalıydı. 1 stoper,1 forvet,1 orta saha alınmalıydı ve belhanda satılmalı yerine de adam alınmalıydı. Kaynakta çıkardı saydıklarım mevkiler için.Evet yönetim berbat ama ne zaman iyi oldu ki;Telles 6'ya alındı 6'ya satıldı,Bruma 10'na alındı 12'ye satıldı,Ozan Kabak çok büyük bi aptallık oldu.De Ligt-Ajax hikayesi gibi bir hikaye oluşturmalıydık. Hoca çok net başarız yönetim gibi. Deplasmanda 12 maçın 7'sinde puan kaybı var.Geçen senede böyleydi ondan öncede sonrada. Deplasman için oyun geliştiremedi.Bu Abdullah Avcı ,Aykut Kocaman ,Erol Bulut takımları neden bu kadar sağlam çünkü yukarıda yazdığım alan kapatma, takım savunması, pres oyununu çok iyi uyguluyorlar artı esnekler yeri geldi pas oyunu yeri geldi direkt hücum. Onları sağlam yapan şeyler.Son olarak şunu söyleyeyim farkında mısınız çok sıradan,vasat bir klüp ve takım olduk.Deplasmanda derbi kazanamıyoruz ,deplasmanların % 60-70'inde puan kaybediyoruz. Evde bütün maçları yeneriz derbiler dahil diyoruz, hep geleceğe endeksliyoruz. Avrupada son bilmem 20 maçtır 2 galibiyetin mi ne var ,deplasmanda bir o kadar maçtır galibiyetin yok. Serdar Aziz'i bedava can suyu gibi rakibine veriyosun.Diğer rakibin bitik Tolgay'ı(Serdar kadar olmasa da 1 milyon €'ya yakın alacağı vardı+Kucka'yıda Ts aynı şekilde)satabiliyor. Denayer(satın alman lazım), Bruma, Telles elinde heba oluyor ,forvet bulamıyorsun. Hiçbir şeyde istikrar yok,kar yok hep slogan hep slogan.Bu kadar iç karartmaya gerek yok demeyin durumlar bu kadar kötü.

      Sil
    3. Kucka olayı farklı, onun hem iyi cv'si var hem büyük alacak bıraktı.

      Sil
  10. marcao nun hatası değil ilk gol aga.arendaki bir maçtada aynı şekil gol yendi.yakın zamanda

    50 defa yazdık burda.merkez defans oyuncusu yok.yani süpürücü defans libero defans ne dersen de.luyindama da marcao da merkez stoperler değil.bunlar ileriye çıkan tek hamleli stoperler.bunların sektirdiği topları toplayacak geride bir stoper daha gerekiyor.bu kadro içinde sadece donk var.o rolü oynar mı bilemem.

    luyindama-donk-marcao üçlüsü bu tür gol yenmelere çözüm olabilir.

    ön libero yok takımda.selçuk ndiaye belhanda üçlüsü ile oynayınca rakipler rahat şekilde ceza alanına geliyor.

    saha dışında ise sanırım kararı vermişler masa başındakiler.ardaya verilen garip penaltı akıl alır gibi değildi.masa başını düşünürsek başakşehir ile puan farkının azalması düşük ihtimal.

    ligin en saçma sonuna doğru gidiliyor.taraftarı olmayan yaş ortalaması 32 olan yüksek maaş ortalaması ile kurulan kadro.örnek alınacak bir tane özellik yok.kötü örnek alınacak ise çok şey var.bu sezon başakşehir masa başında da olayı bitirmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir, genç isim. Büyük potansiyel vaat ediyor, beklemek lazım. Ama asmak, kesmek kolay olduğu için şaşırmıyorum bu yorumlara.

      Sil
  11. emre akbaba ve cagne yanlış transferler oldu.

    gomis i yollayı 10+3 milyon avroya cagne yi almak biraz değil skandaldır.

    buraya nasıl gelindi.sorusunun cevabını gomisi satmakta aramak lazım.iyi giden bir düzeni paramparça ettiler.

    hatta ozak kabak maicon ikilisi ve önlerinde donk fernando ikilisi daha mantıklı olmazmıydı.marcao ve luyindama nın maliyeti 12 milyon avro.bu değiş tokuş tan ne kazanım elde edildi soru işareti.
    süpürücü vazifesi görecek bir maicon ve hem süpürücü hemde tek hamleli ozan kabak ikilisinden popescu bülent benzeri bir ikili yaratılabilirdi.

    iki stoperli oynayacaksan marcao luyindama ikilisi olmaz.bunu her maç görüyoruz.kötü olduklarından değil.birbirlerini tamamlayan özellikte değiller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao / Luyindama müthiş olur, yeter ki orta saha hattını doğru kur. Bizdeki temel sıkıntı orası. Maicon'dan beklenti sahibi olup, böyle genç ve potoansiyel sahibi iki ismi siliyorsan diyecek bir şeyim yok zaten :( + blogu da bırakmıştın, 1 hafta sürdü. Hoş geldin tabii.

      Sil
  12. Oyuncu grubunu bir kenara birakip , Fatih hoca icin ayri bir yazi yazmak gerek burak abi. Ben kendisini cok seviyorum. Ve hicte ondan baskasinin su an daha basarili olabilecegini zanetmiyorum. Ama hoca akil tutulmasi mi yasiyor, øzel bi sorunu mu var, yada yønetim yuzunden mutsuzmu bilmiyorim. Ama hoca formsuz. Bunun konusulmasi gerek. Evet Ozan'in gønderilmesi, hocanin birinci tercihleri Alan ve Pato'nun alinmamasi, gelen forvetlerin de son dakika alinmasi hepsi yønetime yazar. Ama Fatih Terim'den bahsediyoruz. Butun taraftar arkasinda. Ozan gitmeyecek derse gitmez.ingilizce bilmeyen Albayrak'i gøndermek yerine gørusme icin, Alan'a bir telefon acarsa, ben seni gørmek istiyorum takimda derse, planlarini anlatirsa, Ki bunu Mourinho bile yapiyor. kim bilir belki bizdeydi su an. Ve daha ønemlisi, hoca bu takimdan pres isterse pres alir. Muslera yerden oynayacak derse oynar. Bence fatih hoca artik as takim yedek takim cift kale idman yerine artik oyunu her 5 saniye durdurup buyuk teknik direktørler gibi taktik verip isteklerinin yerine getirilmesini istemesi lazim. Oyuncularin kafasina yatana kadar her saniye oyunu durdurmasi gerekiyor. Kim nerde duracakm kim nasil nereye kime pas atacak, ataga cikartacak. Artik bi oyun oturtmasi gerekiyor. Duran topu kim kulanacak, kim nerde duracak bunu artik oturtmasi gerekiyor. Bunlarin hepsi de hoca'ya yazar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Formsuz, bunu ben de yazıyorum. Olabiliyor bazen, iş tıkanıyor. Yazdıkların çok doğru.

      Sil
  13. şunuda eklemek lazım.stoperlerde hız ve tekniğe çok fazla aldandık.kabul etmek lazım.hız ve teknik önemsiz değil ama herşey de değil.stoperler oyun bilgisi ile oynarlar.üst seviyede.maicon u ağır diye eleştirdik ama ondan gayet güzel süpürücü stoper olabilirdi.

    marcao nun ilk yenilen golde oraya çıkması normal.sıkıntı seken topu gerideki süpürücü stoperin olmaması.

    gelelim kadro mühendisliğine.

    https://www.transfermarkt.de/galatasaray-istanbul/transfers/verein/141

    bu sezon gidenler gelenler.

    gereksiz transferlere gelelim

    cagne:maddi manevi kayıp.
    marcao luyindama:maicon ozan kabak kalmalı idi.haliyle gereksiz oluyor.
    emre akbaba:maddi manevi kayıp transfer.
    onyekuru: yasin öztekin le devam edilmesi ve gary rodgiguezin kalması daha mantıklı değilmiydi?haliyle onyekuruda gereksiz transfer oldu.
    badu ndiaye:gereksiz transfer daha.donk-fernando ve önlerinde belhanda ile şampiyonluk geldi.haliyle gereksiz transfer.
    semih kaya:gereksiz
    mugdat:gereksiz,yunus akgün varken mugdata süre vermek ilerisi için bir kayıptır.

    isabetli transferlere bakalım:
    mitroglu isabetli transferdir.gomis in kalması durumunda geniş kadroda santrafora ihtiyaç duyulmazdı.hemde bonservis yok.
    kalacaklar:ozan kabak gary rodriguez maicon,gomis yasin öztekin

    garip bir sirkülasyona doğru yol aldık geniş kadroda.bunu biraz terimin hatası olarak görüyorum.misal sezon başında feguliden bile faydalanamadık.

    sana alternatifli şu kadroya yapayım.
    muslera-çipe
    mariano-linnes
    ozak kabak,maicon--serdar aziz ahmet çalık
    nagatomu-ömer bayram
    donk--selçuk
    fernando-tolga cigerci
    belhanda--yunus akgün
    solda gary rodriguez--yasin öztekin
    sağda feguli--sinan gümüş
    gomis--mitroglu

    ilk yazılanlar ilk 11 ve ilk 11 in alternatifleri.12 yabancılı gayet güzel bir kadro mühendisliği.vede ekonomik.

    özetle bu kadar fazla kadro sirkülasyonuna hiç gerek yoktu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz sabır, biraz sabır, biraz sabır, biraz sabır, biraz sabır. Genç futbolcu avcılığı başladı yine, fırtına gibi döndün :)

      Sil
  14. Oyunla ilgili bir sürü şey yazabilirim ama yazmayacağım çünkü sürekli aynı şeyi yazıyoruz. Neden hücum-pres dışında bir savunma anlayışımız yok? Genel sorun bu ve her hafta yineleniyor bu.

    Yorumlara baktım da herkes Marcao hata yaptı yazmış. Benim gözlerim mi bozuk? Topa vuracağı zaman havadayken Rashad itiyor, net bir şekilde faul. Rakip itmese topu çok rahat alacak. Hiç kimse mi görmüyor bunu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oturmuyor çünkü, orta sahada sorun olunca tüm düzen bozuluyor. Marcao orada kendini yere atsa faul alırdı.

      Sil
    2. Oturmayabilir ama sene sonuna kadar böyle gitmesi de zor, çok zor. Buna başka bir çare bulunmalı.

      Beşiktaş - Galatasaray maçının hakemleri, VAR hakemleri hepsi bu maçta da tam kadro olarak yine sahadaydı. O gün Onyekuru'nun Necip'i ittiği gerekçesiyle penaltıyı iptal ettirenler dün yine oradaydı ama Rashad'ın Marcao'yu ittiğini görmediler mi? Dünkü itme Beşiktaş maçındaki itmeden en az 10 kat daha şiddetliydi.

      Bizim oyuncular da böyle bir şey var, çoğu kendini yere atmıyor. Rakip ceza sahası içinde de böyle. Rakip ayağa vuruyor, bizimkiler topla oynamaya çalışıyor. Şahsen zaten böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Ama bu hakemlerle olmuyor işte..

      Sil
    3. Orta saha düzeni düzelmeli. Marcao o hatayı yaptığında hatayı telafi edebilecek rta saha gerekiyor :( Hakem konusu apayrı ki haklısın.

      Sil
    4. Orta saha düzeni düzelmeli deyince aklıma geldi, bir şeyi es geçiyoruz. Erzurum maçındaki geri hatta bakalım; Emre Taşdemir, Marcao, Luyindama, Semih, Selçuk.. 4 tanesi devre arasından önce bu takımda değildi, Selçuk ise uzun zamandır ilk 11 oyuncusu değil. Marcao ve Luyindama geldiğinden beri gayet güzel maçlar çıkardıkları için bi tane hata hemen göze batıyor.

      Sil
  15. Çok uzun zamandır oyunu domine eden büyük bir bölümünü elinde tutabilen bir oyun planımız, anlayışımız yok adeta dogaclama oynuyoruz özellikle deplasman maçları temposuz ve cok kırılgan geçiyor elbette her maçın ayrı hikayesi var bir cok neden sıralayabiliriz ama bu özellikle deplasman maçları etkisizligini anlamaya yetmiyor.. (insanların yaşlı genç kalbi dayanmıyor bu strese kendini totem vs için sokaklara vuruyor).çözüm üretimi teknik kadro ama orada fatih hocaya yardımcı olacak bir akıl üretecek birisinin pek olmadığı kanısındayım mesela bir "hamit altıntop" olabilseydi başka şeyler konuşuyor olabilirdik ..burak bey biz yinede galatasaray geleneklerine bagli olarak başımızı dik tutalım ,enseyi karartmayalım. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu oyuncu grubuyla o doğaçlama maalesef devam eder. Aynı şeyleri yazıyorum ama orta saha değişmedikçe farklı bir oyun zor.

      Sil
  16. akbaba 90'dan sonra iki defa ön direğe attı kornerleri. duran toptan gol yemeyi hallettik ama bu seferde atamıyoruz işte. hatta rezalet kullanıyoruz. ve galiba hiç de çalışmıyoruz. riekerink dönemi gayet iyi organizasyonlar yapılıyordu çünkü çalışıliyordu işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışmıyoruz, bu çok net. Emre Akbaba'nın korner atmaya dahi gücü yok, bu daha üzücü.

      Sil
  17. Aynen harfi harfine katılıyorum...ayneennnn çalışmıyoruz bu çok net..

    YanıtlaSil
  18. göz göre göre gidiyor şampiyonluk...sinir bozucu...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir