28 Mart 2019 Perşembe

Fernando'yu 8 numara gibi kullanmayı çalıştığımız günler yeniden geliyor


Ümraniyespor ve İstanbulspor'la oynadığımız maçların yayını olmadığı için 90'ar dakikaları izleyemedik. Galatasaray'ın resmi Youtube hesabında paylaştığı özetler var ve bu görüntüler üzerine çıkarım yapmak sağlıklı değil.

Yine de Fernando'nun özetlerde rakip ceza sahası içinde her pozisyonda yer alması dikkat çekti. Geçtiğimiz sezon da Fatih Hoca'nın 4-3-3 içinde Fernando'yu 8 numara gibi kullanmaya çalıştığını gördük. Donk'u 6, Fernando'yu 8'e yazarak kalan haftalarda biraz daha sağlam bir orta saha kurmak istedi.

İyi futbol getirmese de sonuçlar gelmişti. Fernando'nun geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlığın ardından bir türlü geri dönemediğini ısrarla yazıyorum. Sakatlıklar ve süreleri de arttı, Fernando her geçen zaman biraz daha geriye gitti. Kalitesine, geçmişine asla sözüm olamaz ama durumunun da iyi olmadığını kabul etmek lazım.

Şu an son şansı. Milli Takım ve seçim arasında geçen 3 haftanın içindeyiz. Fernando'yu da riske atmamak adına geçen haftalarda kullanmadık. Tam olarak hazır olması ve sezonun geri kalanında katkı vermesi için iyi kullanması gereken bir ara. Her iki hazırlık maçı da onun "maç eksiğini" gidermesi noktasında önemliydi.

Bu maçlarda da her pozisyonun içinde olması yine geçtiğimiz sezonun düzenini hatırlattı. Beşiktaş maçında attığı golü hatırların. Bu tarz sürpriz koşuları sık sık deniyor ve tabela yapabiliyordu. Yine o düzene dönüyor gibiyiz. 4-3-3 içinde Fernando'yu 8 numarada kullanmak olası duruyor. 4-1-4-1 de diyebiliriz buna, temel olarak çok fazla fark yok.

Brezilyalı olmasından kaynaklı Allah vergisi bir tekniği var. Melo gibi bir isimle kıyaslanmaz ama Türkiye şartlarında da 8 numarada iş görebilir. Top tutabilmesi, pozisyon bilgisi ve tecrübesi kıymetli olabilir. Çok umutlu olmasam da bu aranın Fernando adına fırsat olabileceğini düşünüyorum. Son şansı, aksi takdirde Galatasaray'da bir geleceği yok.

8 yorum:

  1. ndiaye cezalı olduğu için tek maçlık olabilir ama ndiaye döndüğünde 8'e, fernando 6'ya geçmeli. hocanın artık oralarda arayış içinde olmaması lazım. final haftalarina girdik. geçen sezon sonlarında donk-fernando'da geç de olsa karar kılmıştı, yine ideali yapmasını bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca ısrarla Fernando'yu 8'de deniyor. Bana sorsan Donk 6 oynamalı, Fernando kenarda beklemeli :)

      Sil
  2. yandık desene :) donk bile bundan iyi oynar 6.

    adamda ofansif en ufak meziyet yok. donk bile arada topla dikine gidiyor.

    hoş bu adamda tek meziyet zaten stoperlerin arasına girmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu sıralardaki tek meziyet diyelim. Kalitesine asla lafım yok ama futbolu inanılmaz geriledi.

      Sil
  3. Donkla beraber oynadığında daha iyi oynuyor Badou'nun yokluğunda iyi bir performans bekliyorum ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou da dönecek bir şekilde, sonrası mühim. Ben Badou / Donk devam eder diye düşünüyorum.

      Sil
  4. Malatya maçının orta sahasını çok merak ediyorum.Fernando'yu da kalan 8 maçta en efektif şekilde kullanıp yazın mutlaka elden çıkarmalıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de merak ediyorum. Hocanın planı ne göreceğiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir