27 Mart 2019 Çarşamba

Türkiye'nin Nuri Şahin gibi isimlerden katkı alması ve işin içine sokması gerekiyor


Nuri Şahin'in futbolculuğundan gerçek anlamda yararlanamadık. Hep söylerim, Türkiye değil de Almanya'yı seçmiş olsa kariyerinde bir Dünya Kupası olacak ve bir değil, birçok şampiyonada boy gösterecekti. O ise Türkiye'yi tercih etti.

Milli Takım'da performans veremiyor, doğru bir pozisyonu yok gibi tartışmalara katılmam. Katkı sağlamak isteyenin istediğini aldığını düşünüyorum. Milli Takım'dan bahsediyoruz ayrıca, Nuri Şahin gibi bir isim için yer mi bulamayacaktık. 

Zorlanmadı bu konu ve hakkı verilmedi. O da 29 yaşında Milli Takım'ı bırakmak zorunda kaldı. Gençlerin önünü açacağım dese de bu ayrılığın nedeninin hakkının bir türlü verilmemesi olduğunu söyleyebilirim. Buna rağmen hala Türkiye'yi düşünüyor ve futbolculuk sonrası planlarında bu ülke en önemli yeri tutuyor.

Önümüzdeki dönemde "Hayat oyununu kazan" sloganıyla Türkiye'de bir futbol akademisi açacak. Bild'e verdiği röportajda kuracağı akademiyi şu şekilde açıklıyor;

"Akademide bir beslenme uzmanı, ebeveynler, öğretmenler, tüm dünyadan antrenörler ve medya sınıfları olacak. Tüm alanları kapsayacak bir oluşum için çalışıyoruz. Eğer akademimizde yetişen bir çocuk, ileride profesyonel futbolcu olursa ne âlâ! Ancak önceliğimiz çocukların sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlamak olacak. Aileler; çocukları için eğitime, yabancı dile ve beslenmeye çok önem vermeliler. Eğer bu proje, başarıya ulaşırsa biz ve her şeyden önce çocuklar kazanmış olacak."

Hamit Altıntop'un futbol adına söylediği her söylemin altına imza atarım. Futbolculuk döneminde de yazıyorduk, futbolu böyle isimler yönetmeli. Nuri Şahin için de aynısı geçerli. Aldıkları eğitim ve altyapı sayesinde bu oyunu iyi biliyorlar. Türkiye için de futbolculuk dönemlerinden daha büyük kazanç, onların yönetim içinde olmasıdır.

Nuri Şahin, bu adımı Türkiye'de akademi açarak atıyor. Altınordu projesinin hangi noktaya ulaştığı malum. Farklılar, çünkü ülkede 2. bir Altınordu yok. Nuri Şahin'in projesi bu yüzden önemli. Devamı da gelmeli, Türkiye'nin böyle isimlerden katkı alması ve işin içine sokması gerekiyor. Milli Takım için de bu geçerli, özellikle de söz konusu gurbetçiler olduğunda.

8 yorum:

  1. aklıma gelen tek milli maçı ilk defa oynadığı ve gol de attığı 2005 almanya maçı. daha sonraki 10+ yıl bir tane bile maçını hatırlamıyorum. çok yazık olmuş. aslında bana kalırsa biraz abartılmış bi yetenek olduğunu düşünüyorum. bi mesut, ilkay, yıldıray hatta emre can seviyesinde değil. ama tabi dortmund, real madrid filan saygı duymak lazım. akıllı ve kültürlü biri ama. umarım nuri, hamit vb isimler futbolumuzun başına gelip yön verirler diyeceğim ama olmayacağını da biliyorum. iş dünyasından birileri atanır futbola...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Israr edilmedi. Şöyle diyeyim, Almanya'yı seçse bugün Khedira'nın rahatlıkla önündeydi. Real Madrid'e gittiği sezon Bundesliga'nın en iyi futbolcusu seçilmişti.

      Sil
  2. Nuri inanılmaz bir futbol aklına sahip. Bir röportajını izlemiştim, inanilmin doyurucu ve akıcı konuşab birisi. Klopp Bielsa Guardiola Tuchel bu hocaların her hafta basın toplantılarını izliyorum nasıl analiz yaptıklarına dikkatli bakıyorum demisti. O da bielBi gibi Guardiola gibi işin detay kısmında daha nasıl gelişebilirimin derdinde. Futbol aklı olarak da bu ülkeye yatırım yapma fikrinde olması çok müthiş olay. Umuyorum ki çok daha iyi yerlerde görürüz onu. Bir ufak kendi isteğimi de söyleyeyim. Terim'in yanında Hasan'ı görmektense Nuri'yi Hamit'i görmek isterdim. Futbol aklı olan birisi kavga aklı olan birisi degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aklı kullanmak gerekiyor. Nuri Şahin'in kendi ülkesini önemseyerek burada yatırım yapması çok önemli.

      Sil
  3. Türk futbolunu bu adamlar kurtarır kurtarırsa

    YanıtlaSil
  4. Tekrar yorum yapıyorum ama ömür boyu men cezası alan şahsiyetin cezasinin 20 maça indirilmesi ile ilgili hiç konuşulmuyor bu da Türk futbolunun büyük bir sorunu değil mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok büyük bir sorun tabii ki. Tribünde dahi maç izlememesi gerekiyor, maça çıkmasını geçtim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir