5 Mart 2019 Salı

Galatasaray'ın ligin 2. yarısında 2.42'lik bir puan ortalaması olsa da yetmiyor işte


Galatasaray'ın ligin 2. yarısında 2.42'lik bir puan ortalaması var. Bu ortalama normal şartlarda sizi şampiyon yapar. İçinde bulunduğumuz ortam ise normal değil. Ligin ilk yarısında öyle puanlar kaybedildi ki an itibariyle puan kaybetme lüksü yok. 

Alanyaspor gibi iyi bir takımla deplasmanda berabere kalmak kötü değildi. Ya da Erzurum'un zorlu deplasman şartlarında alınan 1 puana da kötü diyemem. Her ikisi de ilk yarıları itibariyle çöpe atılan maçlar olsa da zorlu deplasmanlar ve kaybetmedik. Geçen sezon bu tarz deplasmanları istisnasız kaybediyorduk.

Ligin ilk yarısında bizi bitiren tabloyu paylaşayım;


Paylaştığım 9 maçta sadece 1 galibiyet var. Kendi sahamızda oynadığımız Fenerbahçe ve Rizespor maçı 2-0'dan, Konyaspor maçı da 1-0'dan döndü. 6 puandan bahsediyoruz, şu an Başakşehir'le olan puan farkı 8 ve kendi sahamızda oynayacağımız bir maç var. Geçtiğimiz sezon şampiyonluk şansını deplasmanlarda düşürüyorduk, bu sezon ise kendi sahamızda.

Oysa geçen sezon kendi sahamız kale gibiydi, puan kaybetmiyorduk. Bu sezon da tablo çok kötü durmasa bile üst üste 4 iç saha maçından 4 puan çıkarmak büyük kayıp oldu. Kırılma noktası da 1-1 biten Bursaspor maçıdır. O maç öncesi liderdik diye hatırlıyorum.

O maçın ilk yarısında 3 oyuncu değişiklik hakkını kullanmak zorunda kalmıştık. Sonrasında yaşanan sakatlıklar artarak devam etti ve Fenerbahçe maçındaki cezalarla birlikte neredeyse 11 çıkaramayacak noktaya geldik. Fenerbahçe maçının 2-2'ye gelmesini geçtim, o cezaları almamak gerekiyordu. Lig bittiğinde anlatılacak hikayede başrol bu maç olacak.

Forvet sorunu, yaz döneminde iyi hazırlanamamak ve yaşanan sık sakatlıklarla birlikte felaket bir dönem geçirdik. Ligin 2. yarısında toparladığımızı düşünüyorum, hatta iyi durumdayız. En azından puan ortalaması "sizi şampiyon yapabilecek" seviyede ama ligin ilk yarısındaki bu süreç şansı fazlasıyla zorlamış oldu.

8 yorum:

  1. çok doğru tespit Burak. 100% katılıyorum. geçen sene 16 galibiyet, 1 beraberlik vardı iç sahada. bu yıl 4 beraberlik ve üçü olmayacak takımlara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3'ü de önde olduğumuz maçlar. Çok yazık oldu.

      Sil
  2. Bursa maçında sakatlıklar, Fenerbahçe maçından sonra ise hem sakatlıklar hem cezalar.. Ayrıca bu 4 maçın 3ünde (Bursa maçı hariç) aleyhimize çok büyük hatalar yapıldı. Bu 4 maçta mükemmel oyun oynadık diyemem hatta Konya maçında rezalet bir oyunumuz vardı diye hatırlıyorum ama kadro baştan aşağı yamalıydı, öyle de bir durum vardı.. Dediğin gibi lig bittiğinde anlatılacak hikayede başrol burası olacak. Ancak hiç kimse olayların iç yüzüne bakmayacak, Galatasaray puan kaybetti mi? Kaybetti. "Hakem şöyleydi, Galatasaray şöyle oynadı, Galatasaray'ın 10 tane eksiği vardı" denmeyecek. Medya yine 3 maymunu oynayacak. Ama Galatasaray bu yolun sonunda şampiyon olursa "Trabzon maçında ligin kaderi değişti" denilecek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakemler kısmında haklısın, tablo ortada olduğu için yazmadım.

      Sil
  3. bu konuda sezon başı terim konuşmalı ve taraftarı kenetlemeliydi.
    arena'nın önemini vurgulamalıydı. bu kale düşmezse şampiyon biz oluruz demeliydi. iç saha adamı 7 yenilgiyle bile şampiyon yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arena'da canımızı çok yaktılar + sakatlıklar ve cezalar derken nefes alamadık.

      Sil
  4. sakat ya da cezalı oyunculardan ziyade başka şeylere takıldık. yoksa o kadar eksiğe rağmen o dönemi çok daha fazla puan ile kapatabilirdik. fb maçında rakibi oyuna fırat ortak etti. ç.rize maçı son anlar linnes'e yapılan net penaltı verilmedi. konya maçı rakibe verilen penaltı yine biliniyor. sadece bu 3 karşılaşmada toplam 6 puanımızı çaldılar ! fb maçından sonra teknik heyete olsun oyunculara olsun gelen cezalar ile eksik çıktığımız maçlardaki puan kayıplarını saymıyorum bile. yani o kadar eksiğe ve forvet sıkıntısına rağmen bu sezon çok rahat şampiyon olabilirdik ama bırakmadılar işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kapatabilirdik, gasp edilen 6 puanımız var en basitinden.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir