19 Mart 2019 Salı

Gol denklemine Diagne de girerse seviye çok yükselecek


Siyah ve beyaz kadar farklı iki devre oynadık. 4-3-3 gibi başladığımız bir ilk yarı vardı. Donk'un ısrarla stoperlerin arasına girdiği ve oyun kurmak adına Belhanda'nın kendi yarı sahasına geldiği, Badou Ndiaye'nin ortadan kaybolduğu bir devre vardı.

2. yarıda ise 4-2-3-1'e döndük ve saydığım bu orta saha üçlüsü daha öne oynamaya başladı. Donk ve Badou Ndiaye aynı çizgide dizildiler, Belhanda ise kendini hücuma attı. Donk'un varlığı mühim. Stoperler her ne kadar iyi oyun kursa da Donk'un varlığı orta sahayı pas noktasında rahatlatıyor.

En büyük artıyı Badou Ndiaye sağlıyor mesela. Oyun kurmak gibi bir derdi olmadığında kendine has iyi özellikleriyle fark yaratabiliyor. Badou Ndiaye çok fazla pas trafiği içinde değildi, olmaması da gerekiyor. Fernando döndüğünde ne olur bilmiyorum ama Donk mühim.

Onyekuru koskoca maçta 8 tane pas yapmış, inanılmaz cidden. Oyun düzeniyle ya da pas oyunuyla bir alakası yok, kendi cumhuriyetinde yaşıyor. Emre Taşdemir baskın, geriden topu da iyi taşıyor ama Onyekuru'nun yardımı olmadığı için de çok zorlanıyor.

Diğer isimler ise klasik halde. Feghouli yine kenar oyun kurucu ve Belhanda ona yaklaştığında etkili. Yine bekler oyun kurma noktasında baskın ve klasik şekilde stoperlerin de etkisi büyük. Selçuk İnan hamlesi de orta sahayı rahatlattı ve Bursaspor'un olası baskısını kırmış olduk.

Diagne'nin varlığı da Belhanda / Feghouli ikilisi için iş görüyor. Belki pas oyununa tam olarak alışamadı ve oyun içi etkisi az görünüyor ama hareketli oyunu sayesinde rakip stoperleri peşinde gezdiriyor. Açılan alanları da bu ikili doldurarak takımın skor yükünü taşıyorlar. "Gol" denklemine Diagne de girerse seviye çok yükselecek.

4 yorum:

  1. Donk'un bu kadar yan pasa rağmen, başarılı pas yüzdesi çok düşük.

    YanıtlaSil
  2. Şu alan açması olayı önemli forvetin tabi ama alternatif üretemezsek hucüm organizasyonlarımıza feghouli ve belhanda yı durduran takım oyunumuzu kitlemiş olmaz mı şuan ki sistemde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitliyor zaten, sağ tarafı tuttukları an tıkanıyoruz. Farklı opsiyonlar üretmek lazım. Bu da en büyük eksikliğimiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir