5 Mart 2019 Salı

Héctor Herrera & Galatasaray, zor görsem de imkansız bir iş değil


Sözleşmesi biten isimleri gündeme almamız hoşuma gidiyor. Yıllardır yazıyorum ama bu konunun üzerine bir türlü eğilmedik. Ffp sarmalında da sözleşmesi biten, serbest statüdeki futbolcuların önemi büyük. Bir yandan gençleşelim, daha geleceğe dönük hamleler yapalım ama kalite / tecrübe için de Héctor Herrera gibi isimler adına şartlar zorlanabilir.

Herrera'nın adı bir süredir Galatasaray'la anılıyor. Hatta menajerinin de geçtiğimiz günlerde "Galatasaray'dan teklif aldık" tarzında açıklamaları vardı. Hala zor görsem de imkansız bir iş değil. Talipleri olacağını düşünüyorum, iyi bir futbolcudan bahsediyoruz. Galatasaray'a transferi halinde orta sahadaki kaliteyi yükseltebiliriz.

Galatasaray orta sahasının birçok sorunu var. Tempo ve pas kalitesi gibi durumları ön plana koyarım. Selçuk İnan sahada olduğunda o dahi pas noktasında fark yaratabilir noktada. Beklenen temponun çok uzağında ama oynamaya çalıştığımız pas oyununda mühim işte. O sahada olduğunda Belhanda da yükseliyor. Belhanda iyi bir yönlendirici değil ama oyunu kuran bir 8'in yanında çok iyi orta saha.

Temel problemlerin Fernando ve Badou Ndiaye olduğunu söyleyeyim. Fernando'nun sertliğini de kaybetmesinin ardından geriye pek bir özelliği kalmadı. Badou Ndiaye ise pas oyununda pek yok. Orta sahada oyunun her iki yönünü oynayabilecek, lider karakterde bir orta sahaya ihtiyacı var. Orada fark yaratmak adına 1-2 isim için şartları zorlamalıyız.

Herrera da oyunun her iki yönünü iyi oynayan, mücadeleci, pas ve teknik özellikleriyle de ön plana çıkacak bir orta saha. Yanında oynayacak isimleri yükseltebilecek bir isim diyelim. Bu sezon Porto formasıyla 41 maça çıktı ve 7 gol, 2 asisti var. Selçuk İnan ve Fernando'yu özellik anlamında bir potada eritin. Herrera'dan tek başına alınabilecek katkı bu.

Orta sahaya sertlik de katar, tempoyu da korur, oyunu da yönlendirmek için önemli bir isim. Topla dikine çıkabilen, ceza sahası içinde ve etrafında da iyi bir bitirici. Yaşı 28 ve en iyi dönemlerine geldiğini düşünüyorum. Porto'yla hala sözleşme uzatmamasına ise şaşırıyorum. Talipleri olacaktır, bu noktada transferi zor ama imkansız görmüyorum.

11 yorum:

  1. Sözleşmesi biten isimler arasında nantes takımından 1997 doğumlu sağbek enock kwateng var. Bu sezon nantes takımın değişmezleri arasında gençleşme adına ve tempo adına iyi bir tercih olabilir

    YanıtlaSil
  2. gelecek seneki ideal ortasaha ikilim: douglas luiz-hector herrera

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herrera için ya Atletico ya Lyon diyorlar :(

      Sil
  3. BADOU GİBİ OYUNCU BULMAK ZOR..SAHADAKİ RAKİP OYUNCULAR BU TİP OYUNCULARI GÖRDÜKLERINDE PANIKLER VE HIZLI HAREKET ETMEYE CALISIRLAR..
    GENETİK OLARAK ADAM CABUK BU ÖNEMLİ. , ADAMIN TEKNIK KAPASITESI SINIRLI EZBERE BIR OYUNU BU ADAMA ÖGRETMELİ...
    BU TIP İŞLERDE HOCALARIN İŞİ... BU ADAMDAN SERBEST BIR BECERI BEKLEMEK ŞUT ATMASINI İSTEMEK COK MANTIKLI DEĞIL ANCAK COK ZOR BULUNUR BIR OZELLIGI VAR ,ADAM CABUK VE ISRARLI BU OZELLIGINI KULLANIP DIGER 2 ORTA SAHA OYUNCULARINI ONA GORE SECMEK GEREK .HATTA BU ADAM BASKI YAPTIGINDA RAKIBI DAGITIIGI ICIN IYI BIR PASOR AMA BASKIYA YARDIMCI OLAN BIR OYUNCUN VARSA İŞ BİTER..
    BENCE BIRAZ RISKLI AMA 6 NUMARA OYNAMALI..( GERCEKTEN STOPERLERIMIZ İYİ İSE BU RİSK ALINIR ) KESMELI VE KISA PASLA OYUNU KURMALI ..İLLA ORDAKI ADAM TERS TOP ATACAK DIYE BIRSEY YOK BENCE..HIZLI OLSUN YETERLİ.. DİYE DÜŞÜNÜYORUMM..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou Ndiaye için bir şey öğretmek artık anlamsız, sezon sonunda gidecek.

      Sil
    2. Doğru..badou gidecek .

      Sil
  4. Yaşı çok iyiymiş ben daha fazla sanıyordum. Selçuk'un ömrünü uzatır bu transfer

    YanıtlaSil
  5. Çok beğendiğim bir oyuncu. Ancak gelmesini pek mümkün görmüyorum maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkansız gibi bir şey. Ya Atletico ya Lyon diyorlar.

      Sil
    2. Biz bonservissiz oyuncuya yöneldiğimizde hep hüsran oluyor. Çıldıracağım :))

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir