4 Mart 2019 Pazartesi

Sağ kanatta alıştığımız bir ezber var, bu kaybedildiğinde hücum tıkanıyor


Maçın 2. yarısı adına konuşacağımız her şeyi konuştuk. İlk yarıdaki dizilimi konuşmak lazım, çöpe atılan bir 45 dakikadan bahsediyoruz. Sağ bekte Semih Kaya'yı kullanma zorunluluğu tüm dengeyi bozdu diyebilirim. Linnes ya da Mariano'nun daha çok açık gibi oynadığını görürüz, Semih Kaya ise neredeyse stoperlerle aynı hizada ve çok kopuk bir yerde.

Semih Kaya'yı suçlayamam, zorunluluktan o pozisyonda oynadı. Beklentim de yoktu, orayı tutsun yeter diyordum ki bu da gelmedi. Sağ kanatta alıştığımız bir ezber var, o da olmayınca hücum için kaliteden konuşmak imkansız. 2. yarıda Linnes oyuna girip, düzen biraz daha 4-2-3-1'e gelince bir şeyler yapmaya başladık.

Sağ kanatta bu sorun yaşanınca oyun doğal olarak sola kayıyor. Emre Taşdemir'in üzerine çok yük bindi, o da elinden geleni yapmaya çalıştı. Onun da sorunu Onyekuru, dizilimde de gördüğünüz gibi yine bağımsızlığını ilan ettiği bir maç daha. Birbirleriyle alakaları yok, Onyekuru'dan destek gelmiyor ve Erzurumspor'un en zayıf tarafını bu yüzden işleyemedik.

2. yarıda düzen biraz daha 4-2-3-1'e kaydı ve Belhanda rakip kaleye yaklaşınca etkili oldu. Orta saha hizasındaydı ilk yarıda, tüm orta sahamız üst üste bitti. 2. yarıda roller belli oldu ve Selçuk İnan / Belhanda etkisinden söz edebildik. Hatta bu ikiliye Feghouli de yaklaştı ve biraz olsun etkiden bahsedebildik.

Mitroglou'yu da etkili kullanmamız imkansız. Hücum planı yok, sürekli bir koş koş hali var ve Mitroglou da rakip kaleye yakın olmadığında etkili olamaz. Belhanda'nın golünde asisti müthişti ama topla buluştuğu yere bakın. Bir de ilk yarıda onu koşturmamızı izleyin. Hücum tarafında çok büyük sorunlar var.

6 yorum:

  1. Linnes'in ölüsü bile cok farkettirdi takimi, ne bileyim Nagatomo ve Linnes gibi her iki beki yedekleyen ortalama üzeri beklerin olsa bile sene icinde bu durumlara düsüyorsun beni asil düsündüren bu Ömer Semih kadar bile sag bek oynayamayacaksa neden kadroda tutuluyor arkadas yani Galatasaray ayarinda bir takimin kadro mühendisligi böyle olmamali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklerin oyun kurması, hücumu zorlayabilmesi mühim. Hele ki Fatih Hocanın oyununda.

      Sil
  2. Açıkçası maçın ilk yarısı çöpten ibaretti. küçük bir hata da gol yedik hatadan kastımsa artık bu oyunda da böylesi olur dedirten cinsten. sağ kanatta Semih'in yapabileceği bir şey yoktu. zaten yapması gerekeni de yapamadı. linesin girmesiyle iyi bir hal aldı. ancak onyekuru bizi bu aralar çok sıkıyor. hatta şünu söyleye bilirim: Emre taşdemiri aşırı derecede yoruyor yani bir düzen eğilimini oluşturtmuyor. gelecek sezon adına daha iyi ve sadık birinin alınması yahut kiralanmasından yanayım. belhandayı da artık 4231 sisteminde oynamasından yanayım o sistemde çok iş yapıyor. Sağ kanat işi ise daha çok feoguli belhanda marianodan kaynaklanıyor. bu kadro içinde şu aralar beni heyecanlandıran şey Emre Selçuk luyindama marcao gelişimleri gayet iyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru bağımsız oynadığı için 10 kişilik bir planımız var. Semih Kaya'yı da sağ beke yazınca bu sayı 9 oldu. Linnes'i ilk yarıda kullanıp, işi kafadan bitirmeye çalışmak bence daha doğruydu.

      Sil
  3. Bøyle durumda hocanin hatasi formasyon degistirmemesi. Hem Mariano, hem Linnes, hemde sag bek oynayacak Yuto yoksa sistem tek maclik degismeli. Bu kadronun yapisi 3-4-3 / 3-4-1-2 / 3-5-2 oynamaya cok musait. Donk stopere Marcao-Luyindama'yla birlikte. Solda Emre. Sagda Feghouli, ortada Belhanda-Badou-Selcuk. Ileride Henry ve Mitrogolu. Biri suratli, digeri akilli. Eger alisilmis sistemin cok ønemli parcasi eksikse formasyon tek maclik degismeli. Belhanda-Feghouli-Mariano/Linnes kanadi-Marcao/Luyindama ikilisi. Bunlar kilit isimler ve alisilmis sistemde bunlarin yedegi yok. Bøyle durumda da sistem/formasyon degisikligi ønemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu takıma göre bir formasyona dönebilirdi. Ligin ilk yarısında denedi ama hemen 4-3-3'e geri döndük.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir