29 Mart 2019 Cuma

Saidou'yu gördükten sonra istemsiz yazma isteği geliyor


Nostalji zayıf noktam. Her gördüğüm paylaşım sonrası da istemsiz yazma isteği geliyor. ScoutGS'nin "ben kimim" tarzında sordukları sorunun yanıtı Saidou'ydu ve kendisini izlemiş olan herkesin çok iyi hatırladığı bir futbolcuydu.

2005 - 2006 sezonu özeldir çünkü. 16 dakikalık o bekleyiş mutlaka unutulmayacak. Son saniyeye kadar süren bir yarış ve o süreçte büyük acılar çektik. Mali sorunlar o acıların başında gelir. Gerçi o sorunlar takımı kenetledi de. Bunu da Türkiye'de Galatasaray'da görebilirsiniz.

2005 - 2006 sezonu öncesinde Saidou kadro dışıydı. 2004 - 2005 sezonu öncesi bedelsiz olarak takıma katılmıştı, forma giydiği maçlarda fena da iş görmedi ama Conceicao öyle bir istikrar gösterdi ki o takım içinde çok fazla "ben buradayım" diyemedi.

2005 - 2006 sezonu öncesinde de takımda düşünülmüyordu. Yabancı kontenjanını boşaltmak en önemli hedefti, bu uğurda Saidou'yu göndermek istediler. O yaz döneminde Conceicao ille de gideceğim deyince mevcut parasızlık başka transfer yaptırmadı. Haliyle de Saidou takıma döndü.

Kampın sonuna yetişti, hatta bir hazırlık maçında forması olmadığı için 67 numaralı Ergün Penbe formasıyla oynamışlığı var. Geldiği gibi aldı formayı, Gerets kendisinden hiç vazgeçmedi. O sezonun en istikrarlı futbolcusu bile diyebiliriz.

O sezon gösterdiği performansı asla unutmam. Gerets'in neredeyse 4 forvetli çılgın hücum düzeninin orta sahadaki tek defansif unsuruydu. Çok sade ve düz görünen bir isim olsa da orayı müthiş tuttu. Doğal olarak o şampiyonluğun en unutulmayacak isimlerinden.

Saidou gittikten sonra o pozisyonu dolduramadık mesela. Inamoto ve Mehmet Topal gibi isimleri denedik ama Saidou'nun garanti futbolu yoktu. Saidou, o şampiyonluğun ardından bedelsiz olarak Nantes'e gitti. Sonrasında Türkiye'ye dönüşü çabuk oldu, hala da burada.

5 yorum:

  1. Galatasaray için Afrika'da futbolcu izliyor vs. deniyordu. Doğru mudur?
    Kesinlikle o sezonun kilit faktörlerindendir bu arada.

    YanıtlaSil
  2. Türkiye'de çok iş yapıyor bu tarz oyuncular. Mehmet Aurelio, Mehmet Topal, Donk bir sürü örneği var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saydığın 3 isim de Saidou'dan iyi isimler :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir