14 Mart 2019 Perşembe

Şampiyonlar Ligi dediğimizde ilk olarak Cristiano Ronaldo konuşulacak


Atletico Madrid gibi bir takıma karşı 2-0'ın dezavantajından dönüp tur atlamak büyük iş. Hatta bu turun galibinin Şampiyonlar Ligi şampiyonu olabilmesi de fazlasıyla olası. Cristiano Ronaldo, 3. bir takımla daha Şampiyonlar Ligi'ni kazanırsa benim için gelmiş geçmiş en büyük futbolcudur. Bunu daha önce de belirttim.

Messi mi Cristiano Ronaldo mu tartışmalarına girmek istemiyorum. Buna genellikle Messi yanıtı verilir, benim için de gördüğüm en büyük yetenek. Cristiano Ronaldo ise çalışmanın ürünü, 34 yaşında dahi temposu ve gücünden ödün vermediğini görüyoruz. Hangi formayı giyerse giysin çok büyük bir isim. Juventus'ta eski tadı vermiyor diye düşünürken böyle bir maçı tek başına süpürebiliyor.

Bu turu kazanmak istediğinin mesajını ilk dakikadan itibaren verdi. Ekstra bir ateşi vardı ve Atletico Madrid'e bir an olsun nefes aldırmadı. Bernardeschi'nin çok büyük performansı gölgelense de Cristiano Ronaldo bu maçın gerçek yıldızı oldu. Atletico Madrid müthiş bir düzen takımı ve böyle maçlarda avantajı ellerinde tutmayı en iyi bilen ekiplerden.

Şampiyonlar Ligi deyince de Cristiano Ronaldo ismi konuşulacak, tablo ortada;

➡️En golcü
➡️En çok asist yapan
➡️Evde en golcü
➡️Deplasmanda en golcü
➡️Gruplarda en golcü
➡️Elemelerde en golcü
➡️Finallerde en golcü
➡️Frikikten en çok gol atan
➡️En çok kafa golü atan
➡️Penaltıdan en çok gol atan

Birçok istatistikte ilk olarak onun adı var ve iki ayrı takımda bu kupayı kaldırmış olması büyük iş. 3. bir takımda da bunu başarabilirse benim için tartışmasız şekilde gelmiş geçmiş en iyi isim olacak. Real Madrid'in Ronaldo'sz durumu ortada. Juventus'a transferi gerçekleşirken bu değişim iyi gelecek diye düşünülse de asıl değişmesi gereken isimlerin takımda kalması enkazı beraberinde getirdi.

Juventus ise yıllardır bu kupaya yaklaşsa bile sonunu getiremiyordu. İtalya Ligi'nde sorun yok ama Şampiyonlar Ligi esas hedefti. Böyle bir kazanan isme ihtiyaçları olduğunu bu sezon daha iyi anladık. Real Madrid resmen tepside sundu bu futbolcuyu, Juventus da geri çevirmedi. 100 milyon avro bonservis günümüz piyasasında bir şey değil.

Juventus / Cristiano Ronaldo uyumu da beklenilen düzeyde olunca bu takımı izlemek sürpriz olmadı. Bu süre zarfında Dybala gibi isimler belki 2. plana atıldı ama kimin gerçek yıldız olduğu net şekilde ortaya çıktı. Dybala'nın gelebileceği seviye bir yere kadar, fazlası olmayacak. Griezmann için de geçerli bu, Atletico Madrid'de kalması bu yüzden sürpriz değilmiş. Farklı bir takımda çok daha iyisini izleyemezdik.

11 yorum:

  1. Sana asla katılmıyorum Burak abi bu kadar kötü bir fiziği varken messinin ronaldodan az çalışması düşünülemez. Adam her maç kaç tekme yiyor senede 50maça çıkıyor ama sakatlanmıyor sence bu yetenekle mi oluyor. Sadece ronaldo gibi sosyal medyada çalıştığını paylaşmıyor ve açıklamalar yapmıyor. Messi de en az ronaldo kadar çalışıyor. Ronaldo biraz da şovu sevdiği için yaptıklarını sürekli paylaşıyor ,medyada messi yetenekli ronaldo çalışma ürünü gibi bir algı var tamamen yanlış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlatmak istediğim şu. Messi daha büyük bir yetenek, elbette çalışıyordur. Ronaldo da yetenek ama daha çok çalışma ürünü. Messi yeteneğiyle, Ronaldo çalışmasıyla daha ön planda. Bu birine yeteneksiz, diğerine çalışmıyor demiyor.

      Sil
  2. evinde 2-0 kazanan takımların deplasmanda turu vermesi inanılır gibi değil. ben teknik direktör olsam deplasmana böyle bi avantajla çıksam kesinlikle ofansif oynar ve ilk dakikadan itibaren gol atmak için çalışırım. 1 tane atsan rakibin 4 atması gerekkiyor. o maçta 1-2 gol hatta 3 gol yesen bile zaten 1 tane attığın anda tamamdır bu iş. ama atletico gibi maç boyu defansa gömüldüğünde ve 85. dakikada da 3. golü yediğinde geçmiş olsun artık o saatten sonra maçı 3-0'a kadar getiren takım o turu vermez. atletico madrid gibi takımlarda 85 dakika düşünmediği o 1 golü son 5 dakikaya sığdırmak çırpınıp dururlar... ayrıca içerikteki konuya gelirsek ; hiçbirşeyde olmadığı gibi futbolda da bu ya da şu en iyi diyemeyeceğim. en iyi diye diye yoktur, en iyilerden biri vardır. misal şimdi ronaldo ya da messi'den birine en iyisi denildiğinde diğerine çok büyük haksızlık olur diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ronaldo ilk andan bu yana istedi ve Allegri'nin planı da ilk andan itibaren müthiş işledi.

      Sil
  3. "iki ayrı takımda bu kupayı kaldırmış olması büyük iş" demişsin ama biri Ferguson'un ManU'su diğeri de Real Madrid. Ronaldo'yu ben de çok severim ama Porto ve Ajax gibi iki ayrı takımla bu kupayı kaldırsa büyük iş olurdu. Messi'nin sadece Barca ile kupayı kaldırmasından bir farkı yok bunun. Portekiz ile AVrupa Şampiyonu olduğu örneği vurgulamak istediğin noktaya daha çok uyuyor bence ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de tersini düşünüyorum. manu ve real büyük takımlar olsa da çok önemli işler yaptı. ajax ile nasıl kaldırsın, tenis mi bu..

      portekiz'in euro 2016 zaferinde ise pek payı yok.

      Sil
    2. Yani :) Adsız arkadaşın dediği gibi, nerede kaldıracak ki. Avrupa'da bir sürü büyük takım var, bir takım da ilk kez 3 kez üst üste kazanabildi. Bu çok büyük iştir.

      Sil
  4. Bir takımda Messi veya Ronaldo varsa bazen rakibin oyun tarzı güçlü yönleri gibi etkenler tamamen ortadan kalkabiliyor. Atletico Madrid Messi veya Ronaldo'su olmayan başka hiçbir takıma bu türü vermezdi.
    Rüyada bu hırsı, kazanma azmi ise sadece alkışlanır ve önünde saygıyla egilinir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 34 yaşında olsa dahi doyumsuz, en üst seviyede savaşıyor. Benim saygım sonsuz.

      Sil
  5. Bence de üzerine koyabilecek kimseyi uzun yıllar göremeyeceğiz hakkını teslim edelim. Messi Ronaldo konusuna gelince 2 sini de benzer zaman da izlemek bizler içim büyük nimet ve konfordu tartışmasız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tartışmaların ötesinde ikiliden keyif almak gerekir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir