9 Mart 2019 Cumartesi

Stoch'un Fenerbahçe'ye transferi bizler adına hazin bir öyküydü


Stoch'un Fenerbahçe'ye transferi bizler adına hazin bir öyküydü. Kendisiyle ilk olarak Galatasaray ilgilenmiş ve Haldun Üstünel bu transferi bizzat bitirmişti. Sonrasında gelen Fenerbahçe ilgisi ve Aziz Yıldırım'ın Adnan Polat'tan ricasıyla aradan çekilmemiz Haldun Üstünel'in istifasına yol açmıştı.

O Stoch'un Fenerbahçe'de çok parlak bir kariyeri olmadı. Ön plana çıktığı, ciddi potansiyelim dediği zamanlar olsa da görüntüsü istikrarlı değildi. Fenerbahçe de çareyi kendisini çeşitli takımlara kiralamakta bulsa da yine beklentiyi karşılayamadı. Fenerbahçe forması giydiği dönemde aklımda kalan tek şey topu sağa çekip vurduğu harika şutlar.

Stoch'un kendini bulması 28 - 29 yaşlarını buldu. Slavia Prag formasıyla o bahsettiğimiz potansiyele belki ulaşamadı ama en yaklaştığı dönemi yaşıyor. Bu sezon 34 maçta 13 gol 11 asisti var ve takımı da Çekya Ligi'nde lider. Son olarak Sevilla deplasmanında 2-2 berabere kaldıkları maçta 1 gol 1 asistle oynadı. Avrupa Ligi performansı da bir o kadar iyi.

Galatasaray'a gelseydi kariyeri farklı olabilir miydi bilinmez. Bu konuları bazen düşünüyorum, şu şöyle olsa, bu böyle olsa nasıl olurdu gibisinden. 2010 - 2011 sezonu Galatasaray adına felaket olsa da ertesi sezonda takımın başında Fatih Terim vardı. Onun eli altındaki Stoch'un da büyük işler başarabileceğine inanıyordum. Garry Rodrigues örneği yakın.

Stoch ise Fenerbahçe'de sürüklendi gitti. En parladığı dönem 2011 - 2012, orada da şans mecburen ona geldi diyebiliriz. Fenerbahçe'de malum süreçten kaynaklı birçok ayrılık yaşanmış ve sahne Stoch'a kalmıştı. Ertesi sezon transferler geldiğinde ise süresi azaldı, hatta gol dahi atamadı. Devamı da çeşitli takımlarda kiralık geçti ve böyle bir yatırım beklentiyi karşılayamadı.

6 yorum:

  1. şuta odaklı bir oyuncu olduğu için performansı bir anda dip yaptı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu sıralar da farklı oynamıyor ama oyunu iş görmeye başladı.

      Sil
  2. Guzel ve hic beklemedigim bir yazi. Arada bi bøyle farkli ve beklenmedik oyuncu/takim hakkinda yazilarin guzel oluyor.
    Stoch belki kendide pismandir. Zaten o 2012 Kasimpasa macinda Alex'le tribunde oturmasindan sonra Aykut Kocaman onu hic dusunmedi bile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz yazılar sıklıkla artmaya devam edecek :) Madem sınırı aş dediniz.

      Sil
  3. Ben Galatasaray'da da çok farklı olmayacağını düşünüyorum kariyerinin özellikle o felaket sezonda bizim takımda en çabuk dağılan isim olurdu sonrası da öyle devam ederdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hocayla farklı olabilirdi, önemli potansiyeldi çünkü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir