13 Mart 2019 Çarşamba

Takımdan ziyade Belhanda'nın pas haritası


Rıdvan Dilmen'in yorumlarını dinlemem de geçen gün önüme düştü. Marcao için "ayakları kötü, geriden oyun kurması zayıf" demiş. Eleştirilecek birçok yönü vardır da ayakları kötü demek büyük bir Galatasaray nefreti gerektirir. Takımın en önemli pas istasyonlarından biri. Antalyaspor karşısında da en çok pas yapan futbolcumuz olmuş. Basit de oynamıyor, işin kolay noktasında değil. 

Genelde Marcao ve Luyindama'nın pas sayıları birbirine yakın olur. Bu sefer Mariano'nun varlığı Luyindama'nın pas sayısını düşürdü diyebilirim. Marcao daha ön planda, beklerden de oyun kurabiliyoruz derken Luyindama biraz daha geri planda kalmış. Bir Marcao değil ama onun da ayakları kötü değil.

4-3-3 ısrarını anlamıyorum ve Badou Ndiaye'yi 6 düşünüp, önünde Belhanda / Akbaba ikilisini kullanmak sizi daha hücumcu kılmıyor. Emre Akbaba'nın iyi bir pasör olduğunu düşünmüyorum. Antalyaspor maçının ilk yarısında da orta sahada kayboldu. 2. yarıda Donk oyuna girdiğinde ise geriden oyunu fena kurmadı, Belhanda / Badou Ndiaye ikilisini de fazlasıyla yükseltti.

Belhanda'nın pas haritası müthiş. Tam bir oyun kurucuya evrilmesinin ardından tabela da beraberinde gelmeye başladı. Gol ve asistler geliyor, oyunun her noktasında var. Feghouli de çok yardımcı ve iyi bir ikili oldular. Onyekuru'yla alakalı ise bu maçta pas aksiyonu tartışılmaz, daha çok bulduğu açık alanları iyi değerlendirdi. Bu oyununa alışmak lazım, gol atabilirse ne ala.

Ayrıca Diagne de oyunun içinde. "Gol" üzerinden eleştirilse de oynadığı maçlarda hareketli, servis yapmaya, oyunu yönlendirmeye çalışıyor. Feghouli'nin ilk golü Diagne'ye yazar. Pas istasyonu olmasını beklemesem de duvar özelliği göstermeye başlıyor. Hareketli, mücadele ediyor ve Milli Takım arasının ardından yükselmesini bekliyorum.

9 yorum:

  1. Rıdvan Dilmen'in yorumlarını görünce şok oldum. Marcao ve Luyindama'nın ayakları gerçekten sağlam. İkisini karşılaştırırsak Marcao daha önde elbette ama Luyindama'nın ise kanada havadan uzun pasları çok etkili.

    Ndiaye orada oynayamıyor, bunu hepimiz biliyoruz. Oraya Sander Berge gibi birisi lazım. Belhanda şu an fazlasıyla iyi. Defansif katkı veriyor, çalım, pas, şut ne ararsan var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşmak için, sırf eleştiri görünsün diye konuştu işte :)

      Sil
  2. Galatasaray da iyi olan ne varsa elestirir bu seytan

    YanıtlaSil
  3. rıdvan futbolu bilmiyor. evet bilmiyor. yabancı bi ilk 11 kursana desen kuramaz. messi ronaldo modric der tıkanır.. ayrıca kötü niyetli. o adamı hala izleyene dinleyene şaşıyorum!

    belhanda ve feghouli'nin takımı sırtında taşıdığını görmeyenlere de şaşıyorum. tüm organizasyonlar onlara ait. hala küfür yiyolar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilse de Fenerbahçe üzerinden okuyor her şeyi, bence tek bildiği bu.

      Belhanda / Feghouli konusunda hala eleştiri getiren net takıntılı insandır.

      Sil
  4. Senin gibi birisinin Ridvan'in adini bile buraya yazmasi ziyan hocam.hic gerek yok tamamen fanatizmle yorum yapan birisi bugün Fenerbahce'ye Marcao'yu almis olsa kim bilir neler diyordu. Eljif'e methiyeler düzüyordu daha gecen ki Eljif bizim alt takimlara bile giremez o derece.
    Belhanda'yi ise ilk defa bu hafta cok begendim seri ve dogru oynadi neredeyse Sneijder katkisi verdi bu hafta yazdiklarina katiliyorum belki de alisti iyice hoca da dilinden anliyor sanirim, umarim böyle devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda ilk defa beğenilecek futbol oynamadı ama her geçen hafta yükseldiği yorumu doğru.

      Sil
  5. Şu haritandan en net görüğüm şey belhande dışında kimse dikine pas yapmamış. Donkun oyuna girdikten sonraki etkisi adamın dikine pas yapması ile alakalı olmuş. takımı ileri taşımış yani. ndiaye tamamen yan pas yapmış yani al ver yapmış (bir ara çok eleştirdiğimiz selçuk inan gibi) emre taşdemir ise ayağına gelen topların tamamında geri pas yapmış. kanat bekleri topu iler dribling ile taşımış kendi kanatları arasında pas trafiği olmamış. bu haritadan çıkarılabilecek en temel sonuç takım birbiri ile statik olarak paslaşıyor ve ileri dönük set hücumlarınınde dikine pas yapmıyorlar. oyuncular pas alışverişinde hareketli olmak zorunda ve dikine gitmeliler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk takımı rahatlattı ve Badou / Belhanda yüzünü tamamen rakip kaleye döndü. Varlığı bu yüzden mühim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir