25 Mart 2019 Pazartesi

Türkiye 4-0 Moldova, oynadığı futbolla insanları kenetleyecek bir Milli Takım


Rakip kim olursa olsun, hiç umurumda değil. Bugün Moldova değil de San Marino'yla da oynuyor olabilirdik. Keyif veren, oynadığı futbolla insanları kenetleyecek bir Milli Takım arıyordum. Bu takım da o mesajı veriyor. Arnavutluk karşısında net, Moldova karşısında ise keyif veren futbolla başladık. Gelen 2'de 2'yle birlikte iyi yolda olduğumuzu söyleyebilirim.

Mahmut Tekdemir / Dorukhan Taköz ikilisi kağıt üzerinde defansif gibi dursa da altı çizilecek nokta "enerji" olmalı. Şenol Güneş'in yeni dönemde orta sahada enerjiyi arayacağını görüyoruz. İyi bir hücum hattı var çünkü, orta sahanın enerjisi hücumu taşımalı. Moldova karşısında 1-0'ı bulana kadar doğal olarak kısır bir görüntü, 1-0'ı bulduktan sonra ise muazzam bir hücum temposu izledik.

Hakan Çalhanoğlu / Cenk Tosun ve Burak Yılmaz üçlüsünün uyumu 2 maçtır çok iyi. Moldova karşısında Deniz Türüç'ü sağ kanada yazınca, Hakan Çalhanoğlu'nu merkeze çektik ve bence etkisi de yükseldi. Cenk Tosun / Burak Yılmaz hareketli ve uyumlu bir ikili. Cenk Tosun'un forvet repertuvarı yüksek, Burak Yılmaz ise müthiş bir fırsatçı. Hakan Çalhanoğlu'nu da bu ikiliye katınca ortaya büyük bir hücum uyumu çıkıyor.

Sadece bu üçlü üzerinden doğan birçok pozisyon var. Deniz Türüç yerine bu denkleme Cengiz Ünder'in gireceğini düşünün, o vakit kalite daha da yükselecek. Alternatifi de olan bir hücum yapısı var. Şenol Güneş'in de işin hücum kısmında ne kadar iyi bir teknik adam olduğunu biliyoruz. Şenol Hoca'nın Milli Takım'ın başına geçmesini bu yüzden istiyordum ve 2 maç itibariyle de beklediğimi aldım.

Beşiktaş döneminde de çift forvet kullanıp, birini biraz daha kanada yakın oynatıyordu. Kağıt üzerinde orada görünse de forvet gibiydi o isimler. Cenk Tosun / Burak Yılmaz ikilisi bir arada oynamaya devam eder. Maçına göre ya Hakan Çalhanoğlu diğer kanada geçer ve orta sahada biraz daha defansif özellikli bir isim oynar ya da Moldova maçındaki yapıyı görürüz. Cenk Tosun / Burak Yılmaz ikilisi ise her koşulda bozulmaz.

Moldova karşısında daha da farklı kazanmak mümkündü. 1-0'ın ardından hücum temposu ve kalitesi bir anda yükseldi. 1-0'a kadar disiplinli bir Moldova olsa da golden sonra tamamen dağıldılar. Orta sahadaki enerjimiz çok yüksek, hücumda da kalite sahibiyiz. Zaman içinde uyum da yükselir. Heyecan veren, pozitif bir ekip olduğumuzu Lucescu döneminde dahi söylüyorduk. Şenol Güneş'le birlikte ise görmek istediğimiz Milli Takım sahada.

10 yorum:

  1. 1-0 olana kadar net olarak sıkıntı forvet hattında olan Burak / Cenk ikilisinin pas organizasyonun içine girmemesiydi. Bu forvet hattından daha çok girmelerini beklerdim ki kapalı savunmayı açabilelim. 1-0 olduktan sonra ki baskı, oyun... özlemişiz.

    Kadroya daha eklenebilecek bir çok ismin olması ise çok daha güzeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence o ikili oynamaya devam edecek, hoca vazgeçmeyecektir. Çok hareketli ve uyumlular.

      Sil
    2. Ben de bu ikiliyi bozsun demiyorum ki :) Sadece bazen yay üstünde pas organizasyonuna katılmaları gerekiyor. Yoksa gayet iyiler :)

      Sil
  2. maçların zorluk seviyesi yükseldikçe Cenk-Burak ikilisi tıkanır. çünkü teknik yetenekleri sınırlı oyuncular. şu iki maçtan farkli olarak 4-5 farklı oyuncu girmeli ilk 11'e ki girecektir de. ayrica şenol'un şansı kolay rakipler ile başlamasıydı. lucescu'dan elbette kötü olmayacaktır ama başarılı olacağını düşünmüyorum. ne yalan söyleyeyim öyle pek de başarılı filan olmasını da istemiyorum. kendisine karşı geçen sezondan bu yana bi fb'li kadar antipatim var. daha birleştirici bi isim tercih edilmeliydi. milli takim iyi giderse yabancı sınırı gündeme gelmez diye ancak öyle sevinirim. şimdi diyeceksiniz ki nerede milli ruh , milli sevda filan ama kaldı mı ya öyle şeyler ? son milli heyecanı duyduğum da sahada kim vardi hatırlamıyorum bile. insanlara önce bu sevgi yeniden aşılandırılmalı. ama şenol bu kenetlenmeyi sağlayabilecek nitelikte değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ikilinin bozulacağına hiç ihtimal vermiyorum. Kanada yakın forvet özellikli bir isim mutlaka oynamaya devam eder.

      Ben o heyecanı duyuyorum, mutluyum. Artık seversiniz, sevmezsiniz bu sizin kararınız :) Ön yargı, antipati gibi duygularla bakmamak gerekiyor.

      Sil
  3. 3-0 öndeyken ilerde basıp rakibi boğan bir milli takım izlemek harika. Önceden umrumda olmazken şimdi Fransa maçını iple çekiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım zaten keyifliydi, şimdi o keyfi bizlere yansıtacak iyi bir teknik adamı da oldu. Ben de sabırsızlıkla bekliyorum.

      Sil
  4. Maçlar küçümsenmemeli oyun istek arzu olumlu fakat savunulması kolay 2 li Burak ve cenk özellikle hücumu bu denli zorlayamıyabileceğimiz rakipler karşısında çünkü topla doğru ilişkileri asla yok onlara mutlaka bitirebilecekleri posizyonlar üretilmesi şart buda kalan 8 kişinin muazzam uyumu ile mümkün ki forvetle al ver yapılamayan her organizasyon bence şansa kalıyor bir elmander imiz olaydı iyidi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli olan kazanırken iyi ve iştahlı futboldu, bunu da görmüş olduk. Ben keyif aldım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir