8 Nisan 2019 Pazartesi

10000. post, Sportif Cümleler 10 yaşında


Blog'u takip edenler bilir, en sevdiğim gelenektir. Blog yaş, post ve belli bir görüntülenme sayısını devirdiğinde bunu sizlerle paylaşırım. 10. yıl yazısını 10000. post'a gelmek için bekletiyordum.  Blog için tarihi bir an, 10'lar kulübüne girmiş olduk.

Bloga başlama hikayesi ve bugüne gelme sürecini daha önce de yazdım. 10 yıl önce, blogların popüler olduğu dönemde bir şeyler yapabilir miyiz diye başlamıştık. İlk yılın ardından tek kaldım, kalan 9 yıl böyle geçti. Bu 9 yıl içinde de yardım aldığım, destek olan birçok arkadaşım oldu.

Sportif Cümleler'in evrilme hikayesi de var. Blogun ilk günlerinde "sporun tüm dallarını yazalım, rengimizi belli edelim ama herkesi konuşalım" diyerek başlamıştık. Sonrasında olay Galatasaray'a evrildi ve temelimiz bu oldu. 

Son aylarda da iş biraz daha "kişisel blog'a" dönsün derdindeyim. Sosyal medyada da bunu yansıtmaya çalışıyorum. Hayatım Galatasaray'dan ibaret değil, sevdiğim, iyi bildiğim ve yazmasından keyif aldığım birçok konu var. 

Blogda da durum böyle olacak. Film ve dizi yazıları artacak, yarın müzik ya da herhangi bir ilgi duyduğum konuda da yazabilirim. Temelimiz yine aynı, diğer konular da beni mutlu edecek. Twitter'da bu konuda tepki aldım, "biz seni futbol konuşuyorsun diye takip ettik" diyenler olsa da burası bir taraftar hesabı değil.

Benim hesabım, benim sayfam. Geçmişte ne yaptığım ya da blogun isminin bu noktada bir önemi yok. Bu nokta da anlayışlı olacağınızdan eminim. İlgi de görüyor yazılanlar, bu açıdan bakınca da mutlu oluyorum. Böyle iyiyiz diyelim.

Geriye dönüp baktığımda çok büyük bir arşiv var. Ara ara bu arşivi de paylaşmak isterim. Yine sosyal medyada "arşiv" paylaşımların önemini görüyorum. 10 yıllık ve 10000 post'luk dev bir arşivden bahsediyoruz. Bu 10 yılda öyle hikayeler var ki.

Her zaman söylüyorum. Görüş ve önerilerinizi beklerim. Şu olsun, bu olmasın, şu şöyle olsa daha iyi olur diyebileceğiniz her şey başım üzerine. Birlikte devam ediyoruz, blog'u da birlikte büyüteceğiz. Sürprizlerimiz var, zamanla onları da dile getireceğim.

19 yorum:

  1. Şu ana kadar en beğendiğim blog bu oldu. Başarılarının devamını dilerim. 20. ve 30. yıldönümünü de görmek dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görür müyüz o günleri bilmem ama çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Kapak harika olmuş. Nice 10 yıllara. Daha önceden de takip ettiğim bir kaç blog vardı. Ama uzun süredir ilk açtığım ve gün içinde tek açtığım blog çoğu zaman sportif cümleler oluyor. Yazılarının ve başarılarının devamını dilerim Burak kardeş.

    YanıtlaSil
  3. allah devamını nasip eylesin, nice 10 yıllara.

    YanıtlaSil
  4. Seni 3 yıldır severek ve beğenerek takip ediyorum. Kendi düşüncem yazıyı, sese dökme vakti geldiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Podcast formatını ciddi ciddi düşünüyorum. Orada da istikrarlı devam edeceğim. Katılıyorum düşüncene ve çok teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Blog için nice yıllar diyorum. Bu arada bir sakıncası yoksa seninle ilgili bir sorum var. Bildiğim kadarıyla 31 yaşındasın ve bekarsın. Evlilik düşünmüyor musun ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu işleri kısmet olarak görüyorum, düşünecek olacak şeyler değil. Biri çıkar yarın karşına, ertesi gün kendini evli bulursun :) 32 oldum, 31'i de devirdim :(

      Sil
  6. Twitter'dekilerine bakma. Biz film ve dizi yazilarini da seviyoruz. Turkiye sinirlari disinda da takipcilerin var.

    Reklam gelirlerin nasil? Okuyucu sayisi ve reklam tiklanmalari esit mi? Bekledigin reklam destegi ve okuyucu sayisi artiyor mu her gecen dønem biraz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelir konusunda büyük beklentim yok, bu işin ve blogun çıtası belli. Ötesi olmaz. Yine de blogun bir masrafı olmuyor, o da yetiyor.

      Twitter'dakiler film / dizinin aksine ülke hakkındaki gelişmeler hakkında yorum yapmama taktı :)

      Çok teşekkür ederim ayrıca, senin de yorumlarınla emeğin çok büyük.

      Sil
    2. anasının ak sütü gibi hak eden adama mazbata verilmiyor sen de yorum yapıyorsun diye sana bir de utanmadan arlanmadan tepki gösteren mi var?

      Sil
    3. İşin hak / hukuk tarafındayım her zaman :)

      Sil
    4. hukuk? haa hani şu türkiye'de olmayan şey :)

      Sil
  7. Dur bakalım daha Behzat Amirimi konuşacağız 🤭😉

    YanıtlaSil
  8. Galatasaray ağırlıklı olsa güzel olur yine de:)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir