5 Nisan 2019 Cuma

André Schürrle & Galatasaray, sol kanatta forvet özellikli bir isme hasret var


Fulham'ın bunca harcama içinde nasıl küme düştüğü apayrı hikaye. Sezon öncesi ciddi harcama yaptılar ve hemen hemen herkesin beğendiği transferleri gerçekleştirdiler. Sezon içinde iddialı diyebileceğimiz teknik adam tercihleri olsa da yaşadıkları hayal kırıklığı çok büyük.

Schürrle de sezon öncesinin iddialı transferlerinden biri. Dortmund'dan kiralandığında beklentiler mutlaka yüksekti. İyi de bir kanat / forvettir. Dortmund'da beklentiyi karşılayamasa da kalitesine asla laf etmem. Dortmund onu Wolfsburg'dan 30 milyon avro'ya transfer etmişti. Dortmund'un böyle bir bonservisi x futbolcu için harcadığını pek görmeyiz.

Schürrle'nin kariyerinde inişler çıkışlar var. Mainz ve Leverkusen günleri yükseliş, Chelsea'de beklentiyi karşılayamama, Wolfsburg'da yeniden yükseliş ama Dortmund'da yaşanan hayal kırıklığı. Kariyeri boyunca yüksek bonservislerle transfer yaptı. Hala da 28 yaşında, yeniden yükselmesi için tüm şartlar müsait. Bakarsınız 1-2 yıl içinde tekrar bu yönde bir transfer yapar.

Fulham formasıyla 25 maçta 6 golü var. Kendisi adına fena geçmeyen bir sezon olsa da Fulham'ın yaşadığı büyük bir hayal kırıklığı var. Dortmund'a dönecektir ama Dortmund'un kendisiyle yola devam edeceğini düşünmüyorum. Kiralık olarak gidebilir ya da 7-8 milyon avro'yu gördükleri an bırakırlar. Kiralık ihtimali halinde de Galatasaray'ın adaylarından biri olabilirdi.

Gerçi bizim için ağırlıklı olarak Babel konuşuluyor. O da Fulham'la 6 aylık bir sözleşme imzalamıştı ve küme düşmelerinin ardından ayrılığı kesinleşti. Yine sol kanatta oynayan bir kanat / forvet. Tarzları birbirine benzer, Babel için biraz daha forvet, Schürrle için biraz daha kanat diyebilirim. Babel'in sözleşme şartlarıyla alakalı transferi yorumlanacaktır.

Schürrle'yi çok sorulduğu için yazıyorum. Galatasaray'ın gündeminde olduğunu zannetmiyorum ama yaz aylarında şartlar ne ölçüde değişir bilinmez. Galatasaray'ın sol kanadında forvet özellikli bir ismin ihtiyacı net. Onyekuru daha hızlı ama yine forvet özellikli bir futbolcu. Fizik ve kafa olarak olaya çok fazla hakim değil, etkisi de ağırlıklı olarak açık alanda ortaya çıkıyor. Bu isimler ise Podolski'de olduğu gibi takımı ipten alabilecek futbolcular.

4 yorum:

  1. Kuyt'in fenerbahçede yaptığına benzer bir isi yapabilir. Türkiye'ye uygun bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuyt'un mücadele özelliği vardı, daha farklı bir isim.

      Sil
  2. Eğer ŞLde oynarsak buraya gelmek isteyecektir. Ama aksi takdirde zor. Bir de
    Schürle eskisi gibi alip goturen yatiran biri degil artik daha cok soso gibi oynuyor. Bence sol kanada forvetimizde 10milyonluk diagne ve 2.5m maas alan mito gibi adamlar varken ters ayakli adamlar oynatmak oyunu etkiler. Podolski tarzi solak bir adam olmali. Bize fm tabiriyle icforvet ismi geciyor ama daha cok rodrigues veya podolskinin ilk yili gibi kanat/hücumcu bir adam lazım. Zira arkada da muthis bir hucum bekimiz yok. Nagatomo özverili ama hucumuna guvenip sezona baslanmaz. Oraya mumkunse solak bir garry rodrigues bulsak oda hem gol kosusu hem de forveti besleme adina etkili olacaktir. Ama bir tarafta soso varken diger tarafada onun gibi nispeten yavas ama teknik bir adam almak takimi yavaslatir. GökhanT son macinda bjkde solda oynamisti bu sezon ve kotude degildi. Töre mesela muthis bir forvet besleyicisi. Gomez ve Dembabali sezonlardan görebiliriz özellikle dembaba.
    Hatta Sinan Engin burak bizdeyken D.Ba kral oldugunda Dembaba kral oldu ama Burakta iyi adam ona dembaba kadar top gelmiyor kendisi bana Sinan abi Gokhan Olcay Dembabanin agzina atiyor dedi demisti. Anekdotuda dedigimi örneklendirmek icin anlatmak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralayabilirsin, o problem değil de bonservisi için 7-8 milyon avro verecek takımlar bulunur. O yüzden zor görürüm.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir