23 Nisan 2019 Salı

Biraz da Hamza Hamzaoğlu'nun hakkını verelim


Küme düşme hattıyla alakalı yorumumuzu her hafta sonunda güncellemek gerekiyor. Bu konu hakkında en son yazdığım güne göre öyle şeyler oldu ki hiçbir tahminimin tutmadığını görüyorum. İlk başta da Göztepe benim adıma en büyük hayal kırıklığı oldu.

Kendi sahasında en önemli iki rakibi olan Akhisarspor ve Erzurumspor'dan aldığı puan 0. Erzurumspor an itibariyle Göztepe'nin 1 puan önüne de geçti. Bursaspor'la aralarındaki fark 1 ve son 4 takıma bakınca da ligde kalmaya en yakın takım.

Hamza Hamzaoğlu için Erzurumspor tercihini çok sorgulamıştım. Bile bile lades demiştim, çok kötü zamanda takımın başına geçtiğine inanıyordum. Son haftalarda öyle bir hava yakaladı ki o takımı ateş çemberinden çıkarmaya çok yaklaştı. Bu çok büyük bir başarıdır.

Hamza Hamzaoğlu'nun hakkını vermek gerek. Israrla takım profillerinin düşmesini ve boşta kalmamak adına ısrarla bir takıma imza atmasını hala eleştiriyorum. Yine de o takımlardaki performanslarına bakınca genelde başarılı. Erzurumspor'la düşse dahi şu tabloya bakınca "başarılı" derim. Ligde kalmaları halinde zaten efsane bir iş başarmış olur.

Akhisarspor, Göztepe karşısında alınan galibiyetle umut tazelemiş olsa da sonrasını getiremedi. 18. sıradalar, 17. Göztepe'nin 3 puan gerisinde bulunuyorlar. Bu noktadan sonra zor görüyorum. Onların kaybı da Cihat Arslan'la kaybettiği haftalar. Cem Kavçak'la en başından beri devam etseler şu an konumları çok rahat olabilirdi.

Bursaspor da çok sıkıntılı. Samet Aybaba ayrılığının çok işe yarayacağını sanmıyorum. Hava yakalamak adına son hamleyi yapsalar da kadro kalitelerini yetersiz buluyorum. Samet Aybaba, o kadro ile elinden geleni yapıyordu, fazlası olmuyor. Mesut Bakkal, bu haftaları iyi oynasa da işi zor olacak. 

Göztepe ise Fenerbahçe'nin ardından ligin en büyük hayal kırıklığını yaşattılar. Bu sezon teknik direktör konusunda o kadar istikrar yakalayamadılar ki gün itibariyle teknik direktörü gönderemiyorlar. Tamer Tuna'nın 2. dönemi felaket geçiyor ve 6 puanlık diyeceğimiz her maçı, hem de kendi sahalarında kaybettiler. Bu hafta Başakşehir deplasmanı yapacaklar, puan almaları olmazsa olmaz.

Fenerbahçe'nin Bursaspor ve Göztepe'nin beklentinin aşağısında hareket etmesine dua etmesi lazım. Yoksa onlar adına çok daha zor günler kapıdaydı. Hala garantilemiş değiller ama Bursaspor'un 4 puan önünde 14. sıradalar. O 4 puanlık fark nefes aldırıyor, bu sayede kurtarmış olacaklar.

Gelecek haftalarda Erzurumspor - Bursaspor ve Bursaspor - Göztepe maçları olacak. Ligde kalma yarışında en kritik eşikler diyebiliriz. Bana sorarsanız şu tabloda Erzurumspor ligde kalır ve Göztepe - Bursaspor küme düşer. Oynadıkları futbola bakınca da hak etmiyorlar diyemem.

16 yorum:

  1. Hamza Hamzaoğlu içimde bir yara. Çok yazık ettik adama, hele ki vefasız taraftarların söylemedikleri kalmadı, hala bile çapsız diyorlar. 3 kupalı teknik direktör ya, sevmesen de saygı duy. Umarım ilerleyen senelerde Fatih Terim başkan ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu olduğu günleri görürüz. İçimiz soğur az da olsa. Ayrıca bence Bülent Korkmaz ve Okan Buruk da fena iş çıkarmıyor değiller, efsaneler yetiştiriyor kendini bakalım gelecek seneler ne gösterir 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da altını dolduramadı işin. Haksızlık da yapıldı tabii ki. Bizden sonraki tercihlerini eleştiriyorum, şampiyon bir td gibi hareket etmedi.

      Sil
    2. Ayni gørusu paylasmiyorum malesef kardesim. Bence biz ona yazik etmedik. O kendine yazik etti. Sampiyon oldugu kadroyu kendi kurmadi, yinede kendi kurmadigin kadroyla sampiyon olmak zor, helal dogrusu. 3 kupayi hak etti mi, etti. Ona o hakki veririm. Zaten verildi'de, yaz dønemi ona istedigi (Podolski haric) kadro kurduruldu. Søzlesmeyi de kapti. Ama hemen ondan sonra kendi kadrosunu kurunca ne kadar az kadro muhendisligne sahip, ne kadar tecrubesiz oldugunu gørduk. Galatasaray gibi buyuk takimda agirlini koyan teknik direktør olmadigi surece basari kalici olmaz. Adam Melo konusunda bir turlu ayagini yere basmadi. Gidecek mi kalacak mi sorusu vardi. Hamza hep aciklamalarinda "bakacagiz, gørusecegiz, dusunecegiz". Oyunculara teknik direktørun, patronun kim oldugnu gøsteremiyordu. Sonuc= Melo son gun gitti kaldi elimizde Jem Karacan. Telles'i degersiz kildi tutmak icin israr etmedi Hakan var dedi. Bruma'da israr etmedi, ille de yerli takintisi vardi. Burakcim uzulur diye adam gibi forvet aldirmadi. Selcukcum uzulur diye Dzemaili'de israr etmedi. Podolski'yi en basta istemedi, Dursun getirdi ve oda kabullendi. Sabri israri, Umut Bulut israri. Daha da devami var. Eline daha fazla yekti verseler takimini tasiyan Sneijder ve Podolski'yi de Merter Yuce ve Kenan Øzer'e degistiridi. Bunu da hepimiZ biliyoruz. Kariyerinin sampiyonluk'tan kume dusmeye oynayan takima dusmesi de pek de zeki bir adam olmadiginin ispati. Yerli ve yildiz olmayan yabancilarla iletisimi iyi. Baska da meziyeti yok. Sergen Yalcin'in takimlarini izleyin, birde Hamza'nin. Hamza Hamzaoglu hicte akilli bir teknik adam degil.

      Sil
    3. Sonrasına bakınca haksızlık yapıldığı ortaya çıkıyor :) Elbette hataları oldu ama saha içinde kendi söyleminin altını doldurdu en azından.

      Sil
  2. özellikle ikinci yarida kadıköy'deki maçlarda lehlerine yapılan hakem hataları olmasaydı fb şu an kümede olurdu. ve tabi bursaspor ile göztepe'nin haftalardır hiçbir şey yapamayışlari da onları rahatlatan etken oldu. yoksa şu an ligin dibini boylamışlardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göztepe ve Bursaspor kendi standartlarının altında hareket ettiler. Bu da Fenerbahçe'nin en büyük avantajı oldu.

      Sil
  3. Bu yazıdan dolayı ben vefalı Ga taraftarı olduğunuz için teşekkür ederim. Hamza hoca yanlış ve riskli tercihler yaptı ama bence o pas oyununu en iyi oynatan yerli teknik direktör.Kadıköy dep. Ve şamp. Liginde Ortasahayı Bilal Selçuk Sneijder ile oynatacak kadar cesur bir pas hastası. Bunu ibrahim taylan ikilisi ile oynaması da doğruluyor.Galatasaray ın deplasmanda Set oyunu konusunda sıkıntı çektiği şu günlerde ilerde değeri anlaşılacaktır. Fatih terim in 1.veliahtı hala o. Umarım bu riskli dönemden de başarıyla çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vefalılık değil konu. Erzurumspor performansının hakkını vermek gerekiyordu :)

      Sil
  4. Akhisar'in geçen senenin ardından düştüğü durum beni çok üzüyor. Artık kurtarmalari çok zor. Ben ilk yarı Rize ve Ankaragücü kesin düşer diyordum adamlar kurtardılar. Ligimiz keyifli bir lig bu açıdan bakınca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akhisarspor düştü artık. Mütevazılıktan koptular, herkes gibi oldular ve farkları kalmadığında tablo bu oldu.

      Sil
  5. aslına bakarsan bunu genelde uğur melekede söyler ligde oynadığı futbolla düşmemesi gereken takımların başında akhisarspor geliyor.

    hem şansızlar hemde biraz transferde hata yaptılar.iyi bir golcü bulamadılar.
    gekas hügo rodellega bruno mazenga omar niasse ve hatta seleznov dan sonra ideal hedef golcüyü bulamadılar.
    tabi okan buruk ile yolların ayrılmasıda hataydı

    avrupa liginde de iyi mücadele ve güzel oyun oynamışlar.

    akhisar iyi yönetilen ama istikrarsız (kadro ve teknik adam )bir kulüp.
    managerler ve yöneticiler aracılığı ile soyulmayan ender kulüplerden biri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En büyük hataları Cihat Arslan'la kaybettikleri haftalar oldu. Piyasadan kaybolmuş, silinmeye yüz tutmuş bir teknik adam.

      Sil
  6. Sence Galatasaray seviyesinde bir teknik direktör müydü ? Devam etse başarılı olur muydu ne düşünüyorsun ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sezon şampiyon olamazdık ama ligi de 6. bitirmezdik. Yarışın içinde kalırdık.

      Sil
    2. burak bey güzel bir yazı sanırım hoca da okur. sizi ve sinan yılmazı takip ediyor olmalı hala.. eleştiriye , öneriye açıktır hoca geldiginde floryada aşırı şişkin bir kadro vardı bazı oyuncular o gelmeden bir alt sahaya gönderiliyordu hoca buna son verdi tüm takımı idman sahasında tuttu 3 ayrı yelekle 3 takım seçiyordu idman turnuvası sonu ödüllü maçlarla hem eglenceli küstürmeyen onları hep hazır, hep istekli tuttu., yönetimin destegi gelincede başarı geldi son düzlükte melo sakat iken hamitten iyi yararlandı vs... süreci sıkıntılara ragmen iyi yönetti . türkiye kupası ve süper kupa ile taçlandı kendisi ve takımımız için unutulmaz bir sezon oldu.sonrası derseniz sadece hataları kendisine yüklemek pek adaletli olmaz sonra ortaya çıkacak özbek kardeşlerin planlarının yada plansızlıklarının bir şekilde gögüslemeye kalkması hataydı elbette . aslında asla almayacakları oyuncuları sanki hoca istemedigi için almadıklarını sonra kendilerini kurtarmak için ortaya attılar ..mutlaka hocada tranferlerde bir kaç oyuncuda hata yaptı veya bazı inatçılıgı oldu .... bu konularda sinan yılmaz bire bir hoca ile zaman zaman konuşup bilgi sahibi oldugu için bence görüşleri çok degerli... hiç bir zaman ,hiçbir dikenli yolda yürütülmeyen . korunup kollanan. hiç bir oyuncusu karşısına gelip hocam param ne olacak demedigi ,sıfır sorunla . şahane bütçe , sıfır taraftar ve medya baskısı ile sıfır başarı gösteren ama dahi ilan edilen abdullah avcı hocayı görünce hamza hocaya ve diger emegi geçen bizi şampiyonluklara taşıyan tüm hocalarımıza sonsuz teşekkürler..

      Sil
    3. Yaptıklarını zamanında çok yazdım, ya da yapamadıklarını. İyiydi kötüydü tartışmasına artık girmem :) Yorumuna katılıyorum, teşekkür ederim Taner.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir