25 Nisan 2019 Perşembe

Diagne'nin takımda kalacağını düşünerek yazıyorum, Rodallega'yı ister miyiz?


Şu satılır, bu satılır gibi haberler okusak da bu işler o kadar kolay değil. Elde edeceğimiz garanti bir bonservis bedeli yok. Tam aksine, Luyindama için çıkacak 5 milyon avro'luk bir opsiyon var. -5 milyon avro'yla başlayacağımızı unutmamak gerekiyor. Haliyle de transfer için "bonservisi elinde" isimler ön planda olacak.

Gençleşmek bence de önemli. İyi gözlemlemek, ucuz ve yetenekli isimleri ben de kadromuza katmak isterim. Bunun için dahi bonservis geliri lazım. Elde para edecek isimler olsa da o isimlerin gitmesi durumunda oluşacak boşluklar da olacak. Onların yerini doldurmak da maliyet. Bonservisi elinde ya da kiralanabilecek isimler olmazsa olmaz.

Babel ve Gökhan Töre gibi isimlere bu noktada hayır diyemiyorum. Diagne'nin takımda kalacağını düşünerek yazıyorum, yarın Rodallega ismi konuşulduğunda da hayır demem. Diagne'ye uygun, onu tamamlayabilecek bir alternatif arayışı varsa, Rodallega'yı Mitroglou'nun önüne yazmak lazım. Kalite değil, form ve biraz daha forveti çeşitlendirme amaçlı.

Rodallega'nın sözleşmesinde çıkış maddesi vardı diye hatırlıyorum. Bu yüzden de sezon başında yana yakıla forvet aradığımızda istediğim isim kendisiydi. Bonservis bedeli verebilecek durumda olmamak bizi engelledi. Vagner Love'yi bedava alabiliriz diye düşündük ama olmadı. Cornelius'un kira bedeline dahi ücret ayarlayamadık, Rodallega'ya da teklif yapamadık. Seleznyov'a son dakikada teklif gittiği ortamda Rodallega'yı düşünmemek imkansız.

Rodallega'nın sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Mitroglou'nun sözleşmesinden çıkmak gibi bir düşünce doğduğunda da gündeme alınabilir. Bonservis durumuna bakıyor her şey. Kim gider, kim kalır gibi sorulara bugünden cevap vermek zor. Haliyle de bütün ihtimalleri değerlendirmek ve buna göre hazır olmak gerekiyor.

Rodallega 33 yaşında olsa da 1-2 sezon alınabilecek katkı var. Son dönemde Trabzonspor'da yedek kulübesinde kalmasını sözleşme durumuna bağlıyorum. Ayrılığı kesin görünüyor, haliyle gözden düştü. Bu sezon Trabzonspor'un oynadığı iyi ve keyifli futbolda Rodallega'nın ön alandaki mücadelesinin önemi büyüktü. Ligde oynadığı 28 maçta 13 gol 3 asisti var. 

Komple bir isim. Ön alanda çalışkan, hareketli, gol repertuvarı yüksek, iyi bir bitirici. Diagne'yi tamamlama, kenardan geldiğinde enerji ve kalite katma noktasında mutlaka katkısı olur. Daha iyi alternatifler ve imkan varsa elbette tercihim değişir ama en kötü ihtimali düşünüyorum. En azından Mitroglou'na oranla daha doğru bir tarz.

8 yorum:

  1. Rodellega da aslinda o kadar caliskan bir oyuncu degil,hatta bazen cok hareketsiz oldugu icin ts taraftari elestiriyordu,cok iyi golcu tipki diagne gibi ama oyle presci,caliskan degil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışkan ve hareketli. O Trabzonsporluların kuruntusu :)

      Sil
  2. yaşlı. gerek yok. fransa liginde neler var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nele var ben bilmiyorum, paylaşırsan sevinirim.

      Sil
  3. Aynı adamlara gerek var mıdır..?? Henry bize gelmese nerden bilecektik....
    GALATASARAY'a çok iyi oyuncular alınması lazım ..
    Sahaya cıktı mı alkıs alacak oyuncu ...genc hızlı dınamık ve en önemlisi YETENEKLİ OLACAK...
    Dünyanın her yerınden oyuncu bakılıyordur..
    Marka oyuncu alınmasına gerek yok bize ...Bızım hızlı oyunu oynayabılecek oyunculara ihtiyacımız var...
    Önemlı olan bu oyuncuları erken alıp takıma adapte edebilmek...
    yaz donemı transferlerı cok onemlı takımın bu donem kurulması lazımm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alınsın da maliyeti nasıl aşacaksın? Onyekuru bilinmeyen bir isim değildi.

      Sil
  4. Her ne kadar Rodallega'yi bende begensem , su an icin dogru bulmam bu transferi. Rodallega 3. forvet icin mukemmel. Sizin yedek kaleci gørusunuz gibi, bende 3. forvetin yasli, tecrubeli, kisa vadeli yani 1-2 senelik performansina gøre kontrati olan oyuncu dusunurum. Eger Alan/Pato'dan biri veyatta ikisi gelseydi, Rodallega yazin son takviye olarak guzel olurdu ve taraftarda isyan etmezdi. Ama yønetimin søzunu tutmamasi, bos konusmalari, ve su anki gergin ortami dusununce , Rodallega'nin gelmesi saglikli olmazdi. benim icin yasi problem degil, ama diger herkez icin hem yasi, hem "anadolu'dan yabanci" olmasi problem. Yønetim eger isini iyi becerirse( ki edemez), Diagne, Fernando, Mariano, Ømer Bayram ve Yunus Akgun'den toplam en az 20 milyon euroluk satis yapilsa. 5'i Luyindama'ya gitse. Kalan 15 milyon bonservis + serbest kalacak butun oyunculardan dogacak maas butcesiyle yazin yeterli takviyeler yapilabilir. Gøkhan Tøre, Babel, Douglas ve Cabaye gibi bosta oyunculara yønelip (ki bu 4 isim Onyekuru, Sinan, Mariano ve Badou'nun yerlerini doldurur) , bonservisli olarak da forvet + Fernando yerine transfer yapilir.
    Benim cok begendigim Obafemi Martins bosta su an, oda 34 yasinda. 3. Forvet olarak ben onu isterdim. Ama onunda diger taraftarlar tarafindan veto edilecegini biliyorum. Yasina ragmen hizli bir isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. değil de 2. forvet için düşünüyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir