18 Nisan 2019 Perşembe

Feghouli'nin yerine Yunus Akgün, Onyekuru'nun yerine ise Belhanda


Bundan sonrasına odaklanma vakti. 6 maç kaldı, 6'da 6 yapmak için tüm şartlar müsait ve 5 puanlık fark var. Başakşehir'i yenip, onların bir maçta daha puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Gayet mümkün bir senaryo. Herkese karşı mücadele versek de, herkese rağmen kazanmak mümkün.

Feghouli'nin sakatlığı can sıkıcı. Süresini bilmesem de Kayserispor maçında oynayamayacak gibi görünüyor. Umarım kısa sürer ve bir an önce sahada olur. Takımın saha içindeki en büyük fark yaratan iki isminden biri. Belhanda / Feghouli ikilisi olmazsa olmazlarımız.

Kayserispor maçında Onyekuru da olmayacak. Zaten sınırlı olan kanat rotasyonu bir anda sıfırlamış oluyor. Onyekuru'yu çok tutmasam da şu yapıda sahada olması gerektiğini düşünüyorum. Onu kenara aldığınızda da yazabileceğiniz bir isim yok. Neredesin Garry Rodrigues söylemim bu yüzdendi.

Sinan Gümüş'den herhangi bir beklentim yok, umarım bu süreç onu ilk 11'e yazmaz. Kafamda tek seçenek var. Feghouli'nin yerine Yunus Akgün, Onyekuru'nun yerine ise Belhanda'yı kaydırmak. Son haftalarda Belhanda'yı biraz daha sola atıp, Linnes'i de sol bek yazarak orayı iyi kullandığımızı görmüştük.

Solda o düzeni bozmam. Sağda ise Feghouli'nin yokluğunda Mariano yalnız kalacak, bu problem. Emre Akbaba'yı kesinlikle merkezde düşünüyorum, bu temposuyla kanatlarda iş yapması imkansız. Pas oyununda pek yok, forvetin arkasında tamamlayıcı rolünde ise iyi bir bitirici. Şu temposuyla katkı almanın tek yolu bu.

Mariano'yu öne atmak ve Linnes'i sağ bek kullanmak gibi seçenekler de pek tutmadı. Mariano'yu geriden getirdiğimizde etkisi büyüyor, sağ önde yavaş kalabiliyor. Nagatomo'nun dönüşü en azından bir artı, gidişata göre belki düşünülür. Bek rotasyonu ne kadar güçlü dursa da kanatlarda zayıf kalmamızın getirisi iyi olmadı.

Yeni sezonda transfer için düşünülecek noktalardan biri bu olacak. Yerli alternatif üretilebilir, konuşulan bazı isimler var, Garry Rodrigues'in geri dönüşü ya da yeni scout hamleleri. O rotasyonun güçlenmesi olmazsa olmaz.

11 yorum:

  1. akbaba ile 10 kişi oynayacağıma 4-4-2 çıkarım sahaya. sağ yunus, sol belhanda, ortada fernando-ndiaye ileride diagne-kostas

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akbaba ile 10 kişi oynanmaz, yeter ki doğru yerde oynasın. İleride Kostas / Diagne ikilisi de sorun, ağırlar.

      Sil
  2. Sol tarafta Nagatomo Linnes hattı nasıl olur. Arkada Nagatomo önde Linnes

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes her yerde olur, onu söyleyebilirim :)

      Sil
  3. Solda Yunus, sağda Emre olmalı.Maceraya gerek yok ki zaten hocanın Belhanda'yı sola atacağını da düşünmüyorum.Sol önde Emre Taşdemir'i de görebiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence asıl macera Akbaba'yı kanatta oynatmak. Ayakta durmakta zorlanıyor, tempo lazım.

      Sil
    2. Emre dizilişte kanatta yazılır ama Diagne'ye yakın oynar.Böylece Mariano'ya hareket alanı açılır.Malatya maçında Onyekuru Diagne'ye yakın oynamıştı ve Linnes belki de bizdeki en iyi maçını oynamıştı

      Sil
    3. Emre Akbaba'yı merkezde daha iyi buluyorum, yay civarında topla buluşmalı.

      Sil
  4. Bu sefer Yunus oynamak zorunda Sinan taraftarın karşısına çıkarsa ilk hatasinda isliklanmaya başlayacaktır. Zaten pek bir şey de yapmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus Akgün umarım o şansı da iyi değerlendirir.

      Sil
  5. olayları yani saha dışı olaylarını iddia nın şampiyonluk oranlarından takip edebilirsin bro

    https://www.sporx.com/super-lig-sampiyonluk-oranlari-sabit-SXHBQ769855SXQ

    ne diyor haberde? şampiyonluk oranları değişmedi.yani başakşehire verdikleri oran 1.10 . bu rakkam iddia jargonuyla olayın saha dışında bittiğini gösteriyor.iddia risk yönetimi sadece saha içine ve puan farkına bakmıyor(bence). saha dışındaki gelişmeleride yakından gözlemliyor.misal ali palabıyık ın yönetimini.haliyle bu gözlemlerden sonra başakşehire 1.10 veriyor.bu oranın anlamı şampiyonun belli olmasıdır.yüzde yüz garanti maçlar için verilen oran bu.1.10 yada 1.05 aynı şeyi söyler.

    saha dışında olayı bitirdiler bence.çok basit.maçları izliyoruz.başakşehirin aleyhine olan bazı pozisyonlarda hakemler vara gitmiyor.yada çağrılmıyor.oysa gs ın lehine olan ve net bir pozisyonda hakem vara gitmiyor.

    bu masa başı oyunu bozacak güç kul iradesinde gözükmüyor.manevi durumlar durumu değiştirebilir belki.misal başakşehirin kayserispor maçı.yada fb nin son maçta trabzonspor maçı.şampiyonluğu kaybettiği.bu tarz durumlarda olabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir