2 Nisan 2019 Salı

Galatasaray 0-0 Yeni Malatyaspor, bazı futbolculara mecbur kalmak


İlk 15 dakikayı bir kenara ayırıyorum. İlk 15 dakikada biraz daha tempolu, mümkün olduğunca rakip ceza sahasında kalabalık olmaya çalışan ve Badou Ndiaye / Onyekuru eksenli pas istasyonu da kuran bir Galatasaray vardı. İlk 15 dakika sonrasında da Malatyaspor'un istediği ölçüde gelişen bir maç. Topu bize bırakıp kontra kovaladılar. 3-4 kez kontra imkanını bulsalar da Luyindama'nın geriye iyi koşması ve ayakta kalmasıyla gol yemedik.

Malatyaspor, bu ligin iyi ve disiplinli savunma takımlarından biri. Ligin 2. yarısı onlar adına istedikleri gibi gelişmese de sakatlarının dönmesiyle birlikte bu maça iyi hazırlanmışlar. Galatasaray zaten hücum organizasyonu noktasında zayıf bir takım. Belli iyi yanları var, orayı da kapatınca ve orada oynayan isimlerin kötü futbolunda hücum tamamen tıkanıyor.

Galatasaray'ın bu maçta gol atmasının 2 yolu vardı. Ya duran top, ya Belhanda / Feghouli / Mariano gibi özel isimlerin şapkadan tavşan çıkarması. Feghouli sahada yoktu, haliyle sağ kanat organizasyonu tıkandı. Belhanda ise mide rahatsızlığına rağmen Maldivler yerine maça çıktı, yine bakınca en özverili isimdi. Sorun şu ki yalnız, yardımcı yok. Sağdan tıkandık, ister istemez oyun sol tarafımıza yıkıldı ama orada da kalitemiz düşük. 

Emre Taşdemir / Onyekuru tarafı felaket kötüydü. Kanatlardan geliyoruz, birçok orta fırsatı da doğdu ama isabet göremedik. Diagne'yi böyle mi kullanacağız? Diagne'yi ceza sahası çevresinde 2 kez topla buluşturduk ve ikisinde de duvar oldu, pozisyon oluştu. Sonra Diagne kötü deniyor, oysa alakası yok. Diagne'ye ne kadar yakın oynadığın konusu bu. Gerekirse hücumunun odağı Diagne olacak, 10 milyon avro'luk yatırım. Diagne'yi düzene ayak uydurtmak da şu aşamada iş görmedi.

İlk 15'deki Badou Ndiaye'nin hayranıyım. Onun etkisi de hücumu ne kadar zorladığıdır. İlk 15 dakikada böyleydi, devamında orta sahanın gerisinde 6 numara gibi oynamaya çalıştı. Zaten kötü bir Fernando var, Malatyaspor gibi kapanan takım karşısında iki tane 6 numaranın anlamı nedir? Doğal olarak şu yapıda Feghouli ve Belhanda'ya bakıyorsun, 1-0'ı bulana kadar Galatasaray'ın hücumu bundan ibaret. 

Hakemi de konuşurum. İlk yarıda Onyekuru'nun pozisyonu penaltı ve var'ın olduğu ortamda tartışmam bile. Luyindama'nın gördüğü kırmızı kartta da kasıt yok. Luyindama topa ayağıyla anormal bir müdahale yapmış olabilir ama o top boşta. Ayak inerken, rakip o ayağın altına kendisini sokuyor ve o ayak da bir yere inecek sonuçta. Direkt kırmızı geliyor buna, inanamıyorum. Tüm takdir hakları da Malatyaspor'dan yana. Galatasaraylı futbolcunun en ufak mücadelesine faul çalınıyor.

Kötü oynadık ve bazı futbolculara mecbur kalmak en büyük handikaplarımızdan biri. Onyekuru'yla kapanan savunmayı açamazsın, daha bugün yazdım. Açık alan yoksa bu adam da yok. Bir şekilde pozisyona girebilmesi iyi özellik olsa da değerlendiremiyor, oyun aklı tıkanıyor. Diagne'yi odak alalım o zaman, daha farklı bir yapı oluşturalım. Galatasaray'ı çözmek ve durdurmak zor bir şey değil, bunu görüyoruz.

8 yorum:

  1. Macin en ozverili adami mariano tek basina ugrasti adam,maca gelirsek her zaman ki gibi siradan keyif vermeyen berbat bir GS vardi sahada,sampiyonluk sansimizin oldugunu dusunmuyordum bu mactan sonra iyice umidi kestim,sadece 2 tane adamin ayagina bakan bir takimiz resmen vallahi ne diyeyim yazik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu futbolla imkansız, organizasyon sıfır. Bizi çok büyük bir değişim bekliyor ve bu olmak zorunda.

      Sil
  2. abi yapma allah aşkına ya :) ayak inerken rakip kendini oraya sokmuş filan ne demek. bunu sen yazmış olamazsın. pozisyon %100 kırmızı kart

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizzat ben yazdım, pozisyonda sıfır kasıt var ve kırmızı çok ağır. Ayak havada ve o an top ortada. O ayak da bir yere inecek, rakip topa hareketlenmiyor, Luyindama topa müdahale yaptı çünkü.

      Sil
    2. burak kardeş

      pozisyon net kırmızı kart.o ayak o şekil yere inmez.topa vurursun sonra ayağını kırarsın.luyindama burda ayağını kontrol etmiyor.bilerek yada bilmeyerek farktmez bu olayda.önemli olan topa vurduktan sonra dizler yavaş yavaş bükülmeye başlar.luyindama dizlerini bükmeyi unutmuş sanırım. :)

      Sil
    3. Adsız kardeş, bence kırmızı değil :) Saygı duyarım görüşüne.

      Sil
  3. Kasıt olmaadığına katılsam da kırmızı kartın doğru olduğunu düşünüyorum .Sonuçta ne olursa olsun Luyindama nın ayağı rakip oyuncunun omzuna darbeli şekilde geliyor.Ayrıca hakemin iyi olduğunu söylemiyorum fakat tüm takdir haklarını rakipten yana kulladığını da düşünmüyorum(Mesela bi kaç pozisyonda yanlış olduğunu düşündüğün lehimize faul kararları var .Bu sonuca ve oyuna gelicek olursak her ne olursa olsun ( kadro yetersiz transferler gecikti vs.) 1 numaralı sorumlu Fatih Terim dir .Belirttiğiniz gibi iyi kapanan disiplinli bir takıma karşı gol atamadığınız her dakika rakibin gol yeme ihtimali, direnci artacağından daha da zorlaşacaktır ki normal şartlarda bile kolay gol bulamayan bir takımımız varken hal böyle de olunca -erken gol bulamayınca- gol atmamız mucizelere kalıyor
    Mesela işte tam da bu konuda Fatih Terim'i duran top organizasyonu konsunda eleştirebiliriz .Hadi diyelim ki akan oyunda bu oyuncular sizin istediğiniz hücum organizasyonlarını gerçekleştiremiyor, duran top diye bi gerçek var ve biz bunu hiç kullanmıyoruz sadece Luindama nın kafasına bakıyoruz.
    Onyekuru konusunda ise Fatih Terim e her ne kadar kızmak istesem de onyekuru kadar takım defansına yardım eden bir oyuncu alternatifi yok yunus akgün fizik olarak çok yetersiz , emre akbaba sakatlıktan yeni çıktı ve sinan da oyun içinde çok kopan bir isim ki Sinan ı sene başında da hoca yine bi türlü form tutmamasına rağmen ısrarla oynattı.Yani demem o ki bu sene ne yazık ki onyekuru ya mecburuz. her ne kadar onyekuru nun sadece hızdan ibaret olduğunu düşünsem de (ne futbol zekası ne çalım yeteneği ne de futbola dair herhangi ufacık bi yeteneği var bu seviyeler için) maalesef seneyi onunla geçirmek zorundayız.Ancak onyekuru yu hiç beğenmememe rağmen adam bi şekilde gol atıyor yasin öztekin için de benzer şeyleri düşünmeme rağmen o da skorer bi isimdi.Gelecek sene için ise umarım scout ekibi kanat için bi kaç potansiyelli (sadece hızlı koşabilen değil oyun zekası olan ve takım oyunu oynayabilen ) ve orta sahanın her bölgesine 6 8 10 numara pozisyonları için oyuncu getirtirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum organizasyonu oluşturamamak problem. İyi hücumcular var, onlara uygun 2-3 set dahi çizilmemiş gibi görünüyor. Bireysel yeteneklere fazlasıyla mahkumuz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir