13 Nisan 2019 Cumartesi

"Gamsızdan" kastım Diagne ve Donk gibi isimler, Fenerbahçe maçının kozları


Tansu Ağabey'le işin "psikolojik" detayına inmiştik. Kadıköy deplasmanında yıllardır kazanamıyoruz. "O sene bu sene" dediğimiz birçok an var. En iyi olduğumuz ya da erken öne geçtiğimiz gün dahi kazanamadık. Futbolcular değişiyor ama girilen psikoloji aynı. 

Biraz daha sakin kalmak, rahat hareket etmek gerekiyor. Belhanda için "gamsız" yorumları yapılsa da tam aksini düşündüğümü her fırsatta yazdım. Gergin, en ufak olaya takılabiliyor ve bu tarz maçlarda problem olabiliyor. Onun bu ruh hali handikap, "gamsız" olsa rahat hareket ederdi.

"Gamsızdan" kastım Diagne ve Donk gibi isimler. Rahat futbolcular ve baskıdan etkilenmiyorlar. Donk'un geçtiğimiz sezon oynadığı büyük maçları hatırlıyorum, saha içinde işini müthiş yapmış ve takımın sakinlik unsurlarındandı.

Diagne'den de beklentim bu olacak. Fenerbahçe deplasmanında en büyük kozumuz olduğunu düşünüyorum. Gerilmez, düşmez, rakibin baskısı onu etkilemez. Hatta tam aksi, Diagne'nin rakibi baskı altına alabileceğine inanıyorum.

Bu rahatlıkta olan futbolculara ihtiyaç var. Kasımpaşa formasıyla Fenerbahçe karşısında iyi maçlar çıkarmıştı, yenisini bekliyorum. Malatyaspor karşısındaki futbolu da iyiydi, aynı görüntü Skrtel, Serdar Aziz ya da Sadık Çiftpınar gibi isimler karşısında zorluk çıkarmalı.

Korktuğum taraflarımız da var mutlaka. Belhanda örneğini verdim. Olmadık bir meseleden ötürü takımı yalnız bırakma potansiyeli yüksek. Oysa tam onun maçı, rakibin eksikleri onun elini güçlendirmeli. 

Taktik / teknik konuşmaya devam edeceğiz ama işin bu detayını konuşmadan derbi yorumlanamaz. Saha içi detaylara bakınca önde olan taraf olabiliriz. Bugüne kadar gelen detaylara bakınca da Fenerbahçe en kötü zamanda dahi baskın.

5 yorum:

  1. yaa bence geçenki yorumda dediğim gibi. belhanda sol kanat akbaba 10 feghouli sağ kanat şeklinde olmalıyız. yani en azından kanatlardan birinin forvetliğini kırpalım diyorum. diagne iki kanat forvet arasında rakip takımın stoperi gibi oluyo yoksa. böyle yaparsak daha çok golle buluşacaktır. savunma yok en azından hücumda üretsek bari.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'yı sola yaklaştırmaya devam edebiliriz. Fatih Hoca'nın Malatya düzeninde çok oynama yapacağını düşünmüyorum.

      Sil
  2. gereksiz ofansif bi kadro intihar olur. terim hata yapmazsa 1 puan garanti. oyunu tutmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gereksiz ofansiflik değil bence, doğru futbolcular doğru yerlerinde oynayacaklar.

      Sil
  3. Bu maç Galatasaray-Fenerbahce derbisinden öte şampiyonluk yolunda mutlaka 3 puan alinmasi gereken bir maç olarak görülmeli. Kazanırsak eğer Fenerbahçe'yi yendik diye değil Başakşehir e yaklaştık diye sevinirim ben

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir