20 Nisan 2019 Cumartesi

Garry Rodrigues'i severim, kendisini Galatasaray için kanıtlamış bir futbolcu


Gol kaçar kaçmasına da böylesini bilemedim. Büyük bir şanssızlık diyelim. Savunma arkasına müthiş sarkmış, ofsayt çizgisine kadar zamanlaması mükemmel, kaleciyi de harika geçiyor ama sonrası uzun yıllar unutulmayacak cinsten. 

Youtube versiyonunu bulamadığım için link bırakıyorum, izlemek isteyenler için;

Şanssızlığı var tabii. Rakip savunmacı kalecisine öyle bir takılıyor ki havada attığı taklaya da Garry Rodrigues takılmış. O arada topa basıyor ve gol kaçıyor. Devamında topu yeniden kazanması enteresan ama, olaydan kopmuş değil.

Şanssızlık, futbolda nadir de olsa böyle şeyler var. Garry Rodrigues'i severim, kendisini Galatasaray için kanıtlamış bir futbolcu. Bu sezonun ilk yarısına bakınca, geçtiğimiz sezona kıyasla hayal kırıklığı olsa da bugün dahi kendisini arıyorum.

Şu an mevcut yapıda savunma arkasına böyle sarkabilecek bir futbolcumuz yok. Buna Onyekuru'yu da dahil ediyorum. Onyekuru'nun kontrolü yok mesela, haddinden fazla açık alan kovalıyor. Forvet özelliği çok daha ön planda olsa bile sevdiğimiz, beklediğimiz kanat tipi farklı.

Biri Babel. O da forvet özellikli ama fiziğiyle de ön plana çıkıyor. Direkt santrafor da oynar, forveti tamamlar, sol içte forvet özelliğini her haliyle gösterir. Garry Rodrigues de diğeri, bildiğimiz isim. İçe kat eden bir kanat, bitirici özelliği, mücadelesi, hareketliliğiyle göze batıyor.

Suudi Arabistan'da iyi bir dönem geçirmiyor. Kiralama ihtimali olsa takımda görmek isterim. Babel ve Garry Rodrigues'le hem sol kanat için, hem de forvet adına rotasyon oluştururum. Dün Podolski'yi de anmıştık, keşke Fatih Hoca'nın elinde olsaydı dediğim kanat forvetlerden biri daha.

Garry Rodrigues'in ligin ilk yarısında iki açıdan kaybı vardı. Biri Gomis'in gidişi, diğeri de olmadan oldum havası. Mücadeleyi bıraktığı an kendisinden geriye bir şey kalmıyor. Özel bir yetenek değil, tabii ki yetenekli ama mücadelesiyle harmanladığı sürece. Gomis de onun için mükemmel bir duvardı, Gomis gidince o da yüzde 50'sini kaybetti.

8 yorum:

  1. Tam tersi onyekuru savunma arkasina cok iyi sarkan bir oyuncu,garry de bu konuda gelisim kaydetti ama onyekuru bu konuda daha iyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry'i daha ön plana koyarım o konuda da. Onyekuru çok çizgi üzerinde, Garry merkezden de kaçıyor, daha iyi kat ediyordu.

      Sil
  2. Belli başlı özellikleri anlamında farklı oyuncular diyebilsek de, şu sıralamayı yapmadan edemeyeceğim... Seyir zevki ve takım kalitesini yükseltme açısından;
    Keita > Bruma > Rodrigues > Onyekuru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılırım bu yoruma. Üzerine yazı da yazarız.

      Sil
  3. oyun zekası sıfırın altında bi isim. hazır kurtulduk hiç gerek yok. babel'i tercih ederim. tabii babel'in maliyeti önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun zekası sıfırın altında olsa geçen sezon o efekti veremezdi.

      Sil
  4. Bi pozisyon için çok gereksiz ve abartılı bir çok yorum gördüm.Bu nasıl futbolcu diyeni bile gördüm.Şanssızlık işte yapacak bişey yok.Her futbolcunun başına gelebilir.Geri dönmesini de istemem açıkçası.Bizim amacımız eskiyi döndürmek değil yenisini bulmak olmalı bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de muhabbetine attım bu videoyu :) Amacım Garry'i konuşmaktı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir