15 Nisan 2019 Pazartesi

Hakemi de Erman Toroğlu'nun muhteşem yorumları üzerinden konuşalım


Hatayı kendimizde aradık, hatta öncelik olarak da bunu belirledim. Eleştiri yapılabilecek her şey üzerine yazdık, çizdik. En sona bilerek hakemi bırakıyorum, önceliği her şeye rağmen bize verdim. Hakemi de konuşacağız tabii, sonuca direkt etki etti. Bunu da tüm Galatasaraylı yazarların toplamından Galatasaray'ı daha iyi savunan Erman Toroğlu'nun sözleri üzerine konuşalım.

"Skrtel, Onyekuru'nun ayağına basıyor. Sonra gelip yerdeki Onyekuru'ya dikleniyor, Onyekuru ayağını kaldırınca Fenerbahçe'nin lehine faul oluyor. Sonra oyun faul atışıyla başlıyor. Sonra yine ayağa basma var ve gol geliyor. Yani pes..."

"Ne tesadüf ya... Hep basan Fenerbahçeli oyuncular ama kart yok hep ayağa basmalar var."

"Adamın topla alakası yok lan. Ali Palabıyık sen neredesin lan? (Coşkuyla karşılanan Fenerbahçe kafilesi üzerine) Ben olsam Fenerbahçe otobüsünün üstüne Ali Palabıyık maketi koyardım."

"Mehmet Topal'ın Diagne'yi tutması net penaltı."

Hasan Ali Kaldırım'a dahi kırmızı veremiyordu, neyse ki "var" var dedik. Haklı bir kırmızı karttı ama hakem o kararın altında kaldı. Maçın 2. yarısına baktığınızda yaptığı tek şey Galatasaray aleyhine karar vermekti. Galatasaray'ın haklı olduğu birçok pozisyon olsa da kararlar Fenerbahçe lehine.

Dönüşü de gol oluyor işte. Onyekuru'nun pozisyonunda faul var ve tehlikeli bir nokta. Belki 2. golü bulacakken golü yiyorsunuz. Onyekuru'ya diklenen Skrtel, kartı yiyen Onyekuru. O pozisyonun dönüşü de Feghouli'ye yapılan faul ama orada da oyun devam ediyor. "Var'a" bakılıyor, görülmesine rağmen gol iptal edilmiyor. Büyük ihtimalle faule de bakmadılar, Elif Elmas eliyle mi aldı diye düşündüler.

Mehmet Topal'ın 2. sarıdan atılmama mevzusu da var. En az 3 pozisyonda sarı kart yiyebilirdi ama düşünülmedi bile. 9 kişi bırakılamadı Fenerbahçe. Oysa Belhanda sahada olsa Galatasaray'ın 10 kişi bırakılacağından hepimiz eminiz. Diğer isimler için de uğraşıldı, bulamadılar. Hakem katlidir bu. Biz kötüydük, daha iyi olmalıydık ama bir şekilde 1-0 gelmiş.

Sezon içinde, özellikle ligin ilk yarısında bunun gibi tonla örnek var. Abdürrahim Albayrak, "Konyaspor maçının var kayıtları elimizde" diyor. Madem elinizdeydi, bunu neden o gün paylaşmadınız? Fatih Hoca yalnız bırakılıyor, tek başına savaşıyor. Siz de o kadar pasif durumdasınız ki Ali Palabıyık gibi hakemler bizim için müstahak diyorlar.

14 yorum:

  1. Abdürrahim Albayrak bu konularla ilgili konusmasin batırıyor... Her şeye rağmen kazanmaliydik on kişi kalan rakibe karsi. Ama sene başından beri dediğim bir şey var bu sene başakşehir şampiyon yapılacak başka yolu yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, üzerine yazabileceğim bir şey yok.

      Sil
  2. toroğlu şu an doğruları konuşabilen tek adam benim gözümde. neyse onu söylüyor. iyi kötü. bir de bunu hükümete yakın bir kanalda yapıyor. mhknın bizi doğradığı olayda da bu sezon her zaman haklı olana hakkını verdi. birilerine yaranıcam diye susan yüzlerce spor yazarı, hakem eskisi var. öyle bir atar gider konuşuyorlar ki adam sanarsın. hepsi madam oysa. televizyonlardaki tek adam erman toroğlu. gerektiğinde reyting yapmak için cacık yapar, ruh çağırır ama onlarda bile haklıdır. haklının yanındadır. maç için dediklerinin hepsi de maçın hakem yönünden özeti zaten. yine de hakeme rağmen yenebileceğimiz maçtı. bu arada tv demişken keşke seni de tvlerde yorumcu olarak görsek yaaa. futbol konusunda çok yetkinsin. inşallah görürüz. uğur karakullukçudan neyin eksik fazlan bile var :) diğer spor yazarlarını kaale bile almıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için de öyle. Çekinmiyor, gördüğünü söylüyor. Kimseden korkusu yok. Sıfır eyyam.

      Sil
  3. kötünün iyisi. "başakşehir kollanıyor, siyasi bağlantıları var laflarını bırakın aslan gibi oynuyorlar" deyip duran da kendisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbollarına benim de lafım yok ama kollanıyorlar, bunu kimse inkar edemez.

      Sil
  4. Galatasaray gibi buyuk bir kulubun yøneticileri sucu bu kadar fazla hakem de aramamali su anda yaptiklari gibi. 10 kisi kalmis rakibin, en køtu sezonu, hakeme ragmen kazanilabilirdi. Fatih Hoca'nin hatasi.
    Ama evet hakem direk etki etti mi etti. Zaten oyuzden su anda Fatih Hoca'nin oyuncu degisikligi hatalarini kimse konusmuyor. Ama yine de bizim yøneticilerimizin aglamalarini sevmiyorum. Gereken aciklama resmi siteden yabilmasi gerekir.Bizimkiler her platformdan her yøneticiden sikayet ediyor. Fenerbahce twitter hesabi aglayan emoji koydu bize gønderme olarak. Ve aynen de øyle. Albayraka olan sevgim iyice azaldi. Var kayitlari var diyor. Ee ? Gøster ozaman. «konusursam kimse yerinde duramaz, vakti gelince anlatacagim» bøyle aciklamalardan nefret ediyorum. ANLAT OZAMAN KARDESIM. Daha ne vakti gelince. O vakit simdi. Madem anlatmiyacagin ozaman bildiklerim var diye BIZE MERAKA VE SINIRE SOKMA. Bu Albayrak artik yakismiyor bu kulube. 2000'lerde evet. Ama 2019 da daha modern yønetici istiyorum artik. Fener'in de bir Semih Øzsoy'u var zaten. Tam Aziz Yildirim'in tipi. Kavgaci ve cok konusuyor. Adamlar'in hayaleri o kadar kucuki kafalarini bizim onlari yenememize takmislar. Kume dusecekler nerdeyse, unuttular herhalde?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın hatası, bunu zaten tartışıyoruz. Ama bu bizi ilgilendiren durum, hakem gördüğünü çalacak, çok basit.

      Sil
  5. Hiç tartışmasız tarihin en kirli ve çirkin sezonunu yaşıyoruz. 2010-2011 bile bu kadar şikeli değildi.

    YanıtlaSil
  6. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: "Elimizde VAR kaydı yok, Abdürrahim Bey'e duyum gelmiş."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. U dönüşü diyorlar buna, tepki göstermem bundan.

      Sil
  7. VAR kaydı vardı yoktu tartışmasını bir yana bırakın. Olsa ne olacak? Maç sahada oynanir ve biter. Sen takım olarak gerekeni yaptın mı yapmadın mı? Ona bakacaksın. Gol atabildin mi? gol olabilecek pozisyonlar yaratabildin mi? Harika bir futbol oynayabildin mi? Oyuncu değişikliklerini doğru zamanda doğru yapabildin mi? Doğru taktikle sahaya cikabildin mi? Tarihin en bitik fenerbahçe sine karşı doğru oyun oynayabildin mi? Belki yine belhanda dusmani gibi gorunecegim fırsat kolluyor denecegim ama ne demek ben ikinci yarıda sahada kalamam beni değiştir? Daha sorulacak çok soru var mesela degsitirilecek oyuncu feghouli midir? Sinan mı girmelidir oyuna? Bir teknik direktör bu kadar mı oyuncusunu tanımaz bu kadar mı oyun okumayı bilmez? Herşeyi geçin ama herşeyi bu oyun sadece ve sadece terim e yazar. En büyük hataları yapan hoca. Başka da söyleyecek birşey yok bence. Hoca otursun düşünsün ben bunları nasıl yaptım diye. Bu kadar düşmüş fener le nasıl berabere kaldım diye.... Büyük hocaysan büyük hamleler yapacaksın ve o hamleler kazandıran hamleler olacak. İkinci yarı fener öyle düştü ki dönen topları bile alamıyorlardi sonuç ne oldu? ? Adamların belki de tek gerçek pozisyonları gol oldu!!!! Diagne adını kaç kez duyduk maç boyunca? Bu mudur koskoca Galatasaray ın forveti? Tarihi fark olabilecek bir maçı böyle bitirmek... neymiş VAR kayıtları varmış. Eeee bize ne faydası var bunun? Zamanı gelince aciklarmış. Bu ne ya? Aziz Yıldırım tavırları... biz Galatasarayiz beyler farkına varın artık. varsa elinde birşey çık açıkla yoksa da boş boş konusma... Galatasaray çıkar oynar rakibi de yener hakemide. Cikacaksin. Oynayacaksin. Goller atacaksin. Rakibin attığından fazlasını atacaksin. Galip geleceksin. Hakeme rağmen kazandık diyeceksin. Bundan gayrisi boş laftır benim için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptın, kazanacak golü attın bir şekilde :) Taktik teknik konusunu ben de çok eleştirdim, hatta ilk sıraya onu yazdım. Ama bu maç hakemden bağımsız konuşulamaz. Asla da boş laf değildir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir