5 Nisan 2019 Cuma

Kaan Ayhan'ın ismi Türk takımlarına yazılsa da o iş o kadar basit değil


Kaan Ayhan nedense Türkiye'de çok beğenilmez. Aynı sendromu geçmiş yıllarda, hatta bugün içinde bile başka gurbetçiler de yaşıyor. Hakan Çalhanoğlu da bir örnek mesela, bir türlü beğenilmez. Ömer Toprak da bunu yaşadı, geçmişte Nuri Şahin yine bu yoldan geçti. Son iki örneğin Milli Takım performansları bence de sallansa bile bu görüntüde "beğeni eşiğinin" düşük olmasının da payı var.

Kaan Ayhan değerli ve yükselişte olan bir stoper. Hoffenheim ve Borussia Mönchengladbach, Kaan Ayhan'ı istiyor mesela. Fortuna Düsseldorf'un bonservis beklentisi ise 8 milyon avro. Türk basınında Kaan Ayhan'ın ismi ısrarla Türk takımları için yazılsa da bu transferin imkansıza yakın olduğunu söyleyebilirim. Hele ki böyle bir sezonun ardından.

Schalke 04 döneminde de potansiyelinden bahsetsek de beklenen çıkışı yapamamıştı. Bugünlerde Ahmet Kutucu da konuşuluyor, Kaan Ayhan da o yaşlarda Schalke 04 için konuşuluyordu. Frankfurt'da kiralık bir dönemi var, Düsseldorf formasını ise 3 sezondur giyiyor. Özellikle son 2 sezonda önemli bir çıkış yakaladı, an itibariyle ise zirve günlerini yaşıyor.

24 yaşında olması da ayrı bir artı. Uzun bir gelecek kendisini bekliyor, bu anlamda tam zamanında çıkış yaptı. Hızlı bir isim diyemesem de teknik ve pas özelliği fazlasıyla yüksek. Geriden iyi oyun kurabilen, aynı zamanda sağ bek ve defansif orta saha olarak da oynayabilen bir stoper. Galatasaray'da Marcao'yu neden övdüğümüzü düşünün, Kaan Ayhan'ın da benzer özellikleriyle fark yarattığını söyleyebiliriz.

Milli Takım için de iyi bir kazanım. Fatih Hoca döneminde de kadroda yer alıyordu ama ağırlıklı olarak sağ bekte forma verilmişti. Son sezonunun ardından artık gerçek anlamda bir stoper diyoruz. Şenol Güneş de göreve gelir gelmez kendisine forma verdi ve Merih Demiral'la birlikte iyi bir tandem oluştu. Bu ikilinin arkasında Ozan Kabak ve Çağlar Söyüncü'yü de düşününce Milli Takım'ın stoper rotasyonu belki de en güçlü tarafı oluyor.

6 yorum:

  1. Bonservis ücreti bir yana kendisinin de gelmeye sıcak bakmayacağını düşünüyorum. Geçen sezon sözleşmesini uzatarak bu tavrı gösterdi. Daha iyi bir Alman ekibine geçiş yapabilir bu sene. Varsayımlar üzerinden bize gelse desek; sağ bek, Ludindama ve Marcao'yu yedekleyecek oynadığında aratmayacak stoper ve ön libero. Bu üç mevkiyi de oynar. Bize mutfak robotu etkisi yapıp, şahane takviye olur. Keşke gelebilse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de gelmeyecektir. Burada daha büyük kazanma imkanı varken kabul etmedi, dediğin gibi kulübünde kaldı. Hem de Bundesliga 2'de oynuyorlardı.

      Sil
  2. Her takımın ihtiyacı olan bir pasör stoper. Şenol hoca Merih ile çok iyi bir ikili oluşturdu birbirlerini tamamlayan tarzlar. Takımı düşse bile Bundesliga'da kalır Kaan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozan Kabak da orayı tamamlıyor, Çağlar Söyüncü de büyük kalite. Güçlü bir rotasyon var.

      Sil
  3. Ben Kaanin düzgün bir stoper olmadigini dusunuyorum daha cok defansin onunde Defansik Ok rolünde veya sagbekte kanatbekte pas oyununa katki veren bir adam olabilir. Stoper icin gereken markaj ve kafatoplarinda cok sikintili pozisyon almasida iyi degil. 3lü duzenlerde siritmaz ama 4lu oynayan takimlarda 2stoperden biri olacak bir adam degil. Marcaoda agresiflik ve kafa vuruslarida iyi. Topun gidecegi yeri sezip kafasiyla iyi kesiyor. 1v1de o kadar iyi olmasa da. Marcao ayni zamanda hizli bir stoper. Kaan icin herkes stopere cok ovuyor ama keske bir ciddi macta stoper oynasa da herkes görse. Sonda yine ben hakli cikacagim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan tam modern dönemin stoperi. Agresif ve sertliği bence de tartışılır ama o pas tekniği, geriden oyun kurabilmesi çok kıymetli.

      Yorumun müthiş de keşke "Sonda yine ben hakli cikacagim" demesen.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir