28 Nisan 2019 Pazar

Ligin 2. yarısında Galatasaray'ın gol yükünü çeken isimlerin başında geliyor


Diagne'den daha enteresan bir futbolcu varsa o da Onyekuru'dur. Son dönemin en garip performansı. Bu sezon forma giydiği 38 maçta 14 gol 4 asistten bahsediyoruz. Olası kupaların hikayelerinde mutlaka Onyekuru'nun ismi üst sıralarda olacak. 

Genel performansa baktığımda ise çok içime sinen bir görüntü de yok. Geçen sezon Garry Rodrigues'in gösterdiği kanat performansı benim adıma zirveydi. Gomis'le birlikte en önemli hücum kozu oldular ve o uyum şampiyonluk yolundaki en güçlü silahımızdı.

Ya da bir önceki sezondaki Bruma performansı. O da tek başına takımdı, kötü organizasyon içinde dahi farkını ortaya koymuştu. Yetenek noktasında da bu iki ismin önüne yazabilirim. Leipzig günleri hiç iyi geçmemekte, bunu ayrı olarak konuşuruz.

Onyekuru'nun gol sayısı daha da artarmış. Sezonun ilk yarısında Garry Rodrigues var diye çoğu maçı sağ kanatta geçirdi. Onyekuru'nun kat etmesi olmazsa olmaz, sağ tarafta çok zorlanmıştı. Sola geçtiğinde ise ligin 2. yarısında Galatasaray'ın gol yükünü çeken isimlerin başında geliyor.

Forvet özelliğini ısrarla ön plana çıkarıyorum. Benim için kanat değil, forvet. Belçika'daki parlak günlerinde de 4-4-2 gibi düzenlerde 2. forvet gibi oynuyordu. Kanat için pas özelliği ya da oyun aklı çok yüksek değil. Forvet özelliklerine baktığımızda ise önemli bir potansiyel.

Mevcut yapımızda olmazsa olmaz. Onyekuru'nun beğenilmediği dönemde "Emre Akbaba, Belhanda" gibi isimler sol tarafa yazılır gibi yorumlar yapılsa da o iş öyle olmadı. Onyekuru'nun varlığı gol demek, kalan haftaların da belirleyici isimlerinden olacak.

Özellikle de açık alanda çok daha büyüyor. Kapalı savunmalar karşısında ise ceza sahası içindeki sezgilerine güveniyorum. Yine de gelecek sezonda kendisiyle yola devam edilmez. Onu iyi bir gelecek beklese de o bizde olmayacak gibi.

13 yorum:

  1. onyekuru ilginç bi oyuncu. çok fazla açık alana endeksli bi isim. dar alanda çalım yeteneği pek yok. ama patlayıcı özelliği inanılmaz iyi. savunmayi öne çıkaran rakiplere karşı çok büyük bi silah. gole yakın bi isim. aslında şutör özelliği zayıf, ama vurduğu toplar bi şekilde gol oluyor. çok değişik bi oyuncu. acaba onu nasıl bi gelecek bekliyor, çok merak ediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. forvet gibi kullanılsa, biraz daha serbest rolü olsa iyi bir forvet derim. Böyle bir rol maalesef veremiyoruz.

      Sil
    2. Bir ek daha yapayım. İyi bitirici ama şutları güçlü değil. Ceza sahası içinde bitiriciliği çok iyi. Dışında ise hiç yok.

      Sil
    3. Bu son yorum dogru yorum ama cok iyi diyemem ceza sahasinda iyi, hava hakimiyeti zayif, disaridan hic yok. Ceza sahasinda cok iyi dedigimiz zaman havadan yerden ve uzaktan atan gercek forvetlere haksizlik etmis oluruz ama driplingle gol atmada Garry'den de öne Onyekuru'yu yazarim.

      Sil
    4. Garry'nin de şut özelliği daha iyiydi :)

      Sil
  2. Bonservisi çok yüksek olmasa devam edilebilir buna rağmen sol kanata önce transfer edilecek başka bir ismi sonra Onyekuru'yu yazarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru'yu kiralamak ihtimal ama bonservis imkansız.

      Sil
  3. Iyi bir oyuncu değil pas oyununda yok bencil fizik gücü çalışkanlığı düşük golü sadece bazı durumlarda atabiliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi oyuncu değil de demem, 13 tane gol atmış bir isim. Bazı durum ama takımda en çok gol atan, Diagne dahil.

      Sil
  4. açıkçadı bence garryden 2 gömlek fln iyi oyuncu. hep söyledim, tekrar ediyorum: garry ile onyekuru'yu karşılaştıracaksanız garry'nin veçen seneki performansını unutun. geçen sene gomis vardı ve onyekuru gomis ile oynamadı. dolayısıyla nasıl bir performans verirdi, bilmiyoruz. ikisini karşılaştırabileceğimiz dönem bu yıl. bu yıl gomis gibi duvar olabilen bi forvetimiz yok. ilk yarıda da yoktu, ikinci yarıda da yok. garry'yi ilk yarıda hatırlayalım, maçların 80-90%'nda istediği sol kanatta oynadı. peki ne yaptı? bazı arkadaşların onyekuru'da olmadığını iddia ettiği(ki haklılar) özelliğin kendisinde de olmadığını bilmeyerek ayağına aldığı 10 topun 9'nda ceza sahası dışından abandı, 1'i kaleyi bulur, 8'i aut veya defanstan dönen top. onyekuru en azından bu özelliğin kendisinde olmadığının farkında, boşuna deneyerek atak öldürmüyor. ilk yarıda garry'yi hatırlayın. top ayağına gelsin, sağa çeksin, vursun, atak ölsün. buydu, fazlası değil. gomis gibi pivot santrafor olmayınca sudan çıkmış balığa döndü. onyekuru ise öyle değil. hiç pivot santraforla oynamadı, ama ekmeğini taştan çıkardı, 15'e yakın gol attı. o yüzden bana göre onyekuru çok net garry'den iyidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karışılaştırma yok aslında. Geçen sezona oranla kıyas var, geçen sezon yaşanmış bir şey, neden unutayım :) Onyekuru'da forvete odaklı oynayacak bir tarz yok. Onyekuru zaten bir forvet, bence oynaması gereken yer de forvetin yanı, sol kanat değil.

      Sil
  5. ek olarak bence gol vuruşu birçok forvet oyuncusundan daha iyi. ayak içiyle attığı golleri tekrar tekrar izleyin lütfen. karşı karşı pozisyonlardaki plaselerine bakın. hiçbiri hasbelkader, şansa atılmış goller değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna katılıyorum, zaten bu noktada eleştirmedim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir