3 Nisan 2019 Çarşamba

Luyindama'nın yokluğunda mevcut tablo iç karartacak


Luyindama'nın yokluğu mutlaka büyük bir handikap yaratacak. Malatyaspor maçındaki cezası bir şekilde telafi edilse de Fenerbahçe deplasmanında çok arayacağız. Temel sorun alternatifsizlik. Marcao / Luyindama uyumu her geçen zaman gelişiyor, birinin yokluğunda ise gönül rahatlığıyla forma verebileceğimiz bir stoperimiz yok.

Ahmet Çalık / Semih Kaya ikilisinden beklenti sahibi değilim. Semih Kaya'nın o rotasyonu bir şekilde doldurabileceğini düşünsem de Galatasaray'dan ayrıldığı günden dahi kötü durumda. Kupada da birçok şans buldu, değerlendiremedi. Ahmet Çalık'ı ise yıllardır izliyoruz. O da önemli şanslar bulsa da gelişim gösteremedi. Oysa geldiği gün potansiyelli dediğimiz bir isimdi.

Yine en güvenilir alternatif Donk oluyor. Stoper için de bu geçerli. Bu sezon 1-2 maçta stoper oynamıştı ve performansını beğenmiştim. Geriden oyun kurabilme, topla çıkma, hava hakimiyeti gibi noktalarda Luyindama'nın yokluğunda fena görüntü vermez. Luyindama sertliği beklemek imkansız olsa da eldeki imkan bu.

Yine söylüyorum, verilen kırmızı kart çok ağır. Müdahalesi topa ve o top da ortada. Rakibi görmüyor bile, ayak ayağı düşerken rakip oraya giriyor, yine toptan bağımsız. Ayak bir şekilde yere inecek, öyle bir yükselemeye kontrolü de sağlamak zor. Belki Luyindama'nın hatası bu ama kesinlikle kasıt yok. Hakem ise hiç düşünmeden kırmızı kartı veriyor.

Alternatifsizlik bizi zorluyor. Hemen hemen tüm pozisyonlarda sorun yaşıyoruz. Gelecek sezon için değişim derken, bu değişimin en önemli gündemlerinden biri kulübe olacak. Luyindama'nın yokluğunda stoper bulamıyoruz işte. Mariano / Linnes rotasyonu dışında hemen hemen her pozisyon için bu durum geçerli.

9 yorum:

  1. bence hoca donku kullanacaktir ama luyindama nin kirmizisi sonrasi ahmet caliki oyuna almasi beni boraz dusundurdu cunku ahmeti semihten sonra gelecek stoper olarak dusunurdum demekki semih kayanin performansindan o kadar memnun degil. malatya ve fener maclarinda neler olacak merak icindeyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Donk'u kullanması gerekiyor ama senin gibi içimde Çalık şüphesi var :(

      Sil
  2. Ben Ahmetin iyi bir yedek oldugunu dusunuyorum. En azindan turk stoperlerin muzmin sorunu agirlik kendisinde yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunsuz yedek, formayı bulduğunda mücadelesi de iyi niyetli ama yetmiyor maalesef.

      Sil
  3. Yerine kim oynayacaksa birkaç maçlık bir Emre Güngör performansı alsak keşke :( Mantıklı gelen Donk gibi dursa da içimden bir ses Çalık oynayacak diyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Güngör de özel bir performans göstermişti. İyi de stoperdi.

      Sil
  4. Bir sürpriz yapıp Gökay Güneyi dener mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemez. Nedeni de Gökay Güney'in o fizikle 2'li stoperde zayıf kalması.

      Sil
  5. fernando nasıl olur stoperde sence

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir