18 Nisan 2019 Perşembe

Stuttgart düşerken, Ozan Kabak yükseliyor


Ozan Kabak'la alakalı duyduğumuz gurur baki. Stuttgart her ne kadar kötü gitse de Ozan Kabak'ın performansına bireysel olarak bakarsak gayet iyi gidiyor. Kendini kanıtlamaya başladı, şimdiden yeni transferi konuşuluyor ve Stuttgart'ın da en kötü şartlarda dahi ciddi bonservis beklentisi var.

En kötü şart dediğimiz nokta küme düşmeleri. Görüntü de hiç iyi değil. 21 puanla 16. sıradalar, 17. Nürnberg ile aralarındaki fark 3 ve 17. sıraya düşmeleri halinde direkt Bundesliga 2 yolunu tutacaklar. 16. olmaları halinde ise onları bekleyen bir play-off maçı var.

Ozan Kabak'ın sözleşmesinde de "takımın küme düşmesi halinde" 15 milyon avro'luk serbest kalma bedeli bulunuyor. 15 milyon avro'ya mutlaka alıcı bulur, hatta ligde kalmaları halinde bile daha yüksek rakamlar konuşulabilir. O potansiyele sahip.

Bundesliga'da Mart ayının en iyi "çaylak" futbolcusu da seçilmişti. Şu kısa zamanda yaptıkları dikkat çekici. Uyum sorunu yaşamadı, direkt katkı vermeye başladı. Ona da geldiği gibi forma verdiler ve transferin ne kadar planlı olduğunu gördük.

Stuttgart tercihi de mühim. Oynayabileceği, gelişim sağlayacağı bir takım. Mevcut durumlarından bağımsız yazıyorum, tamamen kulübün felsefesiyle alakalı. Takımı iyi gitmese dahi performansınız dikkat çekiyor işte.

Çağlar Söyüncü'nün de Freiburg performansı iyiydi, devamında Leicester City'e 21 milyon avro'luk bir transfer de gerçekleştirdi. Ama onun daha geç uyum sağladığını gördük. Tabii bu biraz da kişisel bir durum. Ozan Kabak 18 yaşında, direkt olarak uyum sağladı. Potansiyelini de daha yüksek görüyorum ve kariyerinin en elle tutulur noktası da bunlar olacak.

4 yorum:

  1. Ozan Kabak'ı inşallah çok güzel bir gelecek bekliyor ve onunla gurur duyuyoruz. En büyük avantajı da oyun aklı ve tekniği. Yavaş bir stoper de değil. Karakteri de düzgün bir insan. Çağlar Söyüncü'den bahsetmişken, sence Leicester City macerası böyle devam ederse en kısa zamanda oynayabileceği bir takıma gitmesi gerekmez mi? Onun adına gerçekten üzülüyorum. Maguire, Morgan, Evans varken kolay kolay forma yüzü göremiyor. İngilizler de biraz daha tutucudur Almanlara göre. İşi zor gözüküyor sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çağlar Söyüncü yeni yeni oynamaya başladı, her gittiği yerde dil problemi yaşıyor. Bu yüzden de uyumu geç oluyor.

      Sil
  2. Oynayabilecegi takımları seçmeli kesinlikle. Ama en güzeli Stuttgart'in ligde kalması ve orda bir sezon daha oynamasi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımı kalmasa dahi Ozan Kabak'ın yükselişi devam edecektir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir